Egy karrier vége, egy ember vége, pedig nem biztos, hogy így kellett volna.

Mármint hogy így legyen vége. A fejelés rosszkor jött, Materazzi-Magyarországnak fájt a mellkason búbolás, pedig mi már eleve a földön feküdtünk...

Nem kivánok Pali bácsiba belerúgni, sem "mert miért ne", és sem mert ezt "névtelen bloggerként könnyű". Hogy lemondott, és hogy ezt magától, vagy sem, sajnos MÁR MOST mindegy.

Van, hogy az ember a lelke mélyén tudja, hogy amit csinál az nem jó, van, hogy tudja, hogy anno valami olyat csinált, amitől nem lett több. Bármennyire is ezt állítja. Az igazi, régimódi (itt még a múlt századra gondolok) gazfickók a végén kezet fogtak a seriffel, és néha egymás válát veregetve mentek a hátsó cellához. Tudták, a szerepek azok, amik, és amint a rossz bankot rabolt, tudta, hogy ha elkapják, akkor "fájront". Amikor elkapták, kevesen mondták, hogy a bank ugrott rájuk az utcán és kérte meg, hogy rabolja ki. 

Pali bácsi nem rabolt bankot, nem is való semmilyen módon egy hátsó cellába. Anno, mikor a kisdoktorit írta, azért többen éltek bér-írásból, mint ma. Pedig még ma is van, aki ebből keresi meg piszkos kenyerét. Ez azonban minket nem kell, hogy érdekeljen. Pali bácsi bizonyosan napokat és heteket töltött írással, illetve másolással. Ennyit lefordítani dicséretes munka. 

Azt azonban kikérem magamnak a hazai lakosság becsületes oldalát képviselve, hogy lemondásának beszédjében a vétkességet magán kívül gyakorlatilag mindenkire rákenje! Milyen jogon? Az elő-opponensnek fejből kellett tudnia, hogy ilyen dolgozatot már valaki pl Bulgáriában írt x éve?  Nem! Az elő-opponens abból indult ki, hogy egy NOB-MOB tag eleve becsületesen jár el. Tehát MEGBÍZOTT az akkor még nem bácsi Pálban. A vizsgabizottságnak fel kellett volna tűnjön, hogy az akkor még nem bácsi Pál olyasvalamit tanult meg cum laude szinten, amit nem ő írt? Nem.

Ez nem olyan "sport", ahol a gokartok között egyből látszik ha valaki forma 1-es autóval áll rajthoz egy egyenes pályán.

Azt is kikérem magamnak, hogy ez valami külföldre rohanós, mély-bolsevista gerinctelen ballib komplott lett volna.

Ez arról szólt, tisztelt Hölgyeim és Uraim és Pali-bá, hogy aki vétkezik, az bűnhődjön érte. Aki hibázik, és elmarasztalják, nem fog megüdvözülni attól, ha lebecsmérli a felette itéletet hozókat. Ez arról szól, hogy egy ország Köztársasági Elnöke példamutató magatartást kell, hogy tanusítson. JÓ példát, NEM rosszat. Ennyire egyszerű. Nem kell ide latin idézet, egyszerűen csak annyi, hogy ha már kiderült, akkor tette volna meg a kedvünkért, hogy IGAZ MAGYARKÉNT, amire hivatkozott, különösebb másra-kenegetés nélkül, tisztán, "emberien" lemond...

Nem sikerült.

Ráadásul itt az itéletet maga a nép, a nép képviseletében megválasztott emberek, doktorok, professzorok, és ne-adj-uram-Isten a lakosság maga hozta. Tehát nem, köszönjük, de NEM kérünk az utolsó parlamenti beszédjéből, én úgy vélem, hogy az el sem hangzott.

Csak valahogy mégis sajog a mellkasom..... Schnitt!

 U. - credits to PiDi

 

 

 

 

Szerző: usual man  2012.04.02. 17:29 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr634356980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.19. 08:45:23

Azért keringett még egy kicsit!!!
süti beállítások módosítása