Az alacsonyan szálló milliárdok országa lettünk. 

Kitalálunk valamit, amire alapos megfontolás alapján elkölthetünk már-már zavaróan csekély 15-20 milliárdot, amit nagyságrendileg 24 óra alatt meg is szavazunk, és további végtelennek tűnő 24 óra alatt oda is adunk egy olyan cégnek, amely időtlennek tűnő 24 órával korábban meg is alakult, és tejesen véletlenül ugyanazon 3-4 ember "érdekkörébe" tartozik, akik ilyenkor már csak úgy pont arra járnak. Az, hogy mindig van nekik épp építőipari, és/vagy médiavállalkozásuk vagy éppen alapítványuk, az már csak a véletlenek érthetetlen játéka. Aztán mikor kiderül, hogy olyan kis buták voltunk, hogy nem 15-20, hanem mondjuk inkább 30-35 milliárd kellett volna, mert épp tüsszentettünk az abakusz előtt a kifinomult tervezési fázisban, nos akkor mindennemű idegesítő és időt rabló viták helyett megtoldjuk a költségvetést a hiányzó és arcpirítóan bagatell összeggel. 

Szerintem teljesen felesleges tökölés ez így. Meg minek ennyi púder?

Próbáljuk ki a helyes módszert valaki teljesen hétköznapi civil emberen. Mondjuk rajtam. Fogcsikorgatva és a kispárnámat ölelve félelmemben, de vállalom. Megígérem, nem fognak csalódni bennem. Sőt, tudják mit? Nem kell 35, de még 20 sem. Próbáljuk ki eggyel. 

Megmondom mi lesz. Megkapom, és megköszönöm. Már itt szokatlan lenne a modell, mert hát ki szokott hálálkodni?! Na, hát én még meg is hajolok. 

Aztán örülni fogok neki nyíltan, azt hiszem azonnal. Nem kell ködös off-shore cég, átforgatás meg számlák, a kútba velük! Én megkapom, szélesre húzódik a szám, és mindenkinek megveregetem a vállát. Megölelek pár idegent, 1-2 kutyát, sőt, még egy Ikarus buszt is megcsókolok, had érezze a boldogságot ő is. 

Aztán simán és bevallottam elkezdem elkölteni, jóléti kiadásokra. Jórészt a sajátomra, oké, de engedem, hogy másoknak is jusson valamicske. Például adnék szemmel látható gépeket kórházaknak. Vinnék hajléktalan szállóra takarókat, tűzhelyt, párnát, kabátot, élelmiszert, sőt, csokit is. Meg bort. Igazit.

Vennék autót magamnak. Szépet, nagyot, magyar rendszámmal. Meg mondjuk 3-4 kisbuszt, és pár dobozos teherautót. Ezeket odaadnám mondjuk segélyszervezeteknek. Legyen rajta a nevem, felvállaltan, és használják mire csak kell. 

Adnék a Kedvesemnek, költse bármire. De tényleg bármire. 

Adnék a családomnak, legyen pár jó évük, s talán életük, ha a pénz számít ebben. Nyíltan

Vennék egy motorcsónakot. Kettőt. Nem nagyokat, de fel is gyújtanám az egyiket, mert megtehetem. Csak úgy

Ráíratnám egy focicsapat mezére a nevem. Mondjuk a keresztnevem. Legyen ott fél évig. Adnék mellé egy kis pénzt is, mert nyilván ilyenkor adni illik. 

Bővítenék néhány könyvtárat pár kötettel. Korlátoznám pár kisebb városban az internet szolgáltatást este 6 és reggel 8 között. Vinnék focilabdát iskolákba, felállítanék lengőtekéket, és nyitnék random helyeken kis lakókocsikban olyan büfét, ahol csak virsli van, sör, meg bambi. 

Pisilnék egyet egy kutyafuttató kerítésére minden páratlan szombaton este fél 11-kor. 

Adnék embereknek tollat meg néhány papírt, csak úgy. Írjanak rá valamit. Aztán összegyűjtetném amiket ráfirkáltak, és kiadnám. 

Az is lehet, tudom, fura, hogy kifestenék néhány kórtermet, meg talán le is szigetelném, és még az is lehet, küldenék oda ágyneműt, törülközőt, wc papírt meg szappant. Még talán kötszert, és cukros teát, vagy gyógyszert. Nem lejártat. Újat. Olyan hatásosat vagy milyet, biztos hallottak már ilyet. Mert van.

Összefoglalva: nevetnék sokat, jól érezném magam, költenék jó dolgokra, és talán ugyanannyi teljesen értelmetlen baromságra, de mindig nyíltan, semmi ködösítés, semmi letagadás. 

Önök ebből mit látnának, ha találkoznánk velem az utcán? 

Azt, hogy valaki jól érzi magát az Önök pénzén. Ezt megszokták.

Azt, hogy ad is belőle. Ezt papíron szokták meg.

Azt, hogy ettől nekem jó. Ezt is megszokták azoknál, akiknek adnak mindennap sok-sok milliárdot. 

Annyi mondjuk biztosan szokatlan lenne, hogy én tényleg megköszönném, nem nézném Önöket hülyének, sőt, büszke is lennék Önökre, hogy adtak egymilliárdot, aminek a seggére verhetek kényemre kedvemre. 

...és ezt meg is mondanám Önöknek.

...és ez Önöknek új lenne, és jól esne, ha már úgyis ezt teszik mindennap, most legalább végre valaki ezt Önök előtt élvezné. 

Nekem beleférne egymilliárd, hogy ráébredjenek már mennyire veszik Magukat, és engem is hülyére. Legalább élvezzük egy kicsit, nem? 

 

 

 

Szerző: usual man  2017.02.06. 22:41 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr112189572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lekker pannekoek 2017.02.07. 11:47:37

Elfelejtetted, hogy legalább 30%-ot vissza kell adni annak akitől kaptad. Rossz káder lennél!

kvadrillio 2017.02.07. 12:46:12

MIJEZ ??? ZSIDÓ LUXUS MEGAKUPLERÁJ ?????MAGYAROKAT NEM ENGEDNEK BE MAGYARORSZÁGON ?????Bulinegyedadó van, közbiztonság nincs
Pándi Balázs
Pándi Balázs követés
2017.02.07. 12:12
Előzmény (1)

Cigányok csak biztonsági kísérettel mehetnek át a Gozsdu-udvaron

Hétfőn írtunk annak a két lánynak a történetéről, akiket elmondásuk szerint cigány származásuk miatt csak kísérettel engedtek át a Gozsdu-udvar biztonsági őrei az épületegyüttes Madách Imre úti átjáró részén. A Gozsdu üzemeltetője kételkedik a történetben, a két sértett viszont bejelentést tett az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál. De mit keresnek egyáltalán biztonsági őrök közterületen, és mi az a bulinegyedadó? A Gozsdu üzemeltetőjével és bérlőkkel beszéltünk.

Két beszámoló is megjelent vasárnap a Facebookon arról, hogy két fiatal lányt cigány származásuk miatt nem engedtek át a Gozsdu-udvar Madách Imre úti szakaszán.MIJEZ ??? ZSIDÓ LUXUS MEGAKUPLERÁJ ?????
Gozsdu udvar legjobb éttermei és vendéglátó helyei - Etterem.hu
etterem.hu/helyek/gozsdu-udvar
Gozsdu udvar legjobb éttermei, kocsmái, kávézói és szórakozóhelyei - Pontos elérhetőségek, nyitvatartás, galéria, ÉTLAP/ITALLAP és vélemények - Etterem.hu.

ASSZTAKURVAÉLETBE !!!!!
süti beállítások módosítása