A távolból azt gondolhatja a tisztelt szemlélődő, hogy Magyarországon minden pöpec. 

Működik a demokrácia, sőt, mi az, hogy működik....HASÍT!!! Mert hiszen mit látni? Hát azt, hogy kijön a kormány netadóval, emberek utcára ki, tüntetés, adó töröl. Továbbá az is látható kellő távolságból, hogy "hirtelen napvilágot lát", miszerint az oktatással semmi sem ok nagyjából, erre pedagógusok utcára ki, kormány kerekasztalt megnyit, "érintettekkel" leül, és beszélget, majd KLIK vezetőt levált és milliárdokat ad. Most meg már azt is halljuk, hogy a kormánypárt fel van háborodva a népszavazás kezdeményezése körül kialakult hajatlanság okán...

Azon kellene elgondolkodni így országilag együtt, mármint azokkal, akiknek a demokrácia kifejezés nem a nyugat hanyatló ópiuma, hogy sajnos a valóság 2016-ra at lett, és az eddigi években is 2010 óta, hogy az ellenzék bizony kérés nélkül pont azt csinálja, ami a FIDESZ KNDDPNKDPKN számára a legkényelmesebb. Egyfajta kotta-lapozóként jár el, ha kell a szélmalom lapátjaiból is kifogja a szelet, kevésbé irodalmian kifejezve zseniálisan asszisztál a jelenlegi kormánynak abban hogy az a demokrácia látszatát tökéletesen fenn tudja tartani.   

Van parlamentben vitanap? Van!

Van konzultáció? Van, sőt, még levelet is ír a miniszterelnök a népnek!

Lehet tüntetni? Lehet!

Van foganatja? Van!

Tisztelt ellenzéki pártok, és itt főleg a Parlamentben ülőkre gondolok: mi lenne, ha úgy valóban a lábukra állnának, sőt, esetleg a sarkukra, és úgy testületileg felállnának, összetépnék a parlamenti belépőjüket, meg minden olyan papírt, dokumentumot és egyebet, mely arra jogosítja fel önöket, hogy ott ülhetnek, és ugyanazzal a lendülettel kimennének az épület elé (szép nagy a terület ott), ahol felhúznának sátrakat, és oda járnának be dolgozni nap mint nap.

Lenne ott is napirendi ülés, szavazás, és egyebek. Néha küldenének futárt az épületen belülre, hogy lássák merre tart a világ elszeparált része, és adott estben igyanak egy jó kávét. Mert ezzel elég egyértelműen és nyilvánvalóan jeleznék, hogy akkor T. Fidesz-KNNDPPKNDKPDNN, eddig, és NE TOVÁBB! 

Lenne visszhangja? Lenne!

Felfigyelne a világ értelmes része? Fel!

Felmerülnének kérdések a világ többi országa felől, hogy "vajon miért tették ezt meg?" Fel!

Esetleg még az is lehetne, hogy az egész szerveződés a magyar lakosság szemében szimpátiát váltana ki? LEHETNE!

Talán még oda is eljutna a történet, hogy egyfajta összefogásra hasonlító íze lenne az egésznek, és szélsőséges esetben még akár 1, vagy 2 vezér-egyéniséget is ki tudna termelni magából a dolog.

Mit kockáztatnának? Hát némi pénzt, az tény, de ha értelmes embereknek tartják magukat (márpedig erről győzködnek minket, meg a kormányt is), akkor ha a sztori nem jön be, még találnak maguknak munkát a versenyszférában. Viszont egy ilyen helyzetet új választás, vagy valamiféle erőteljesebb politikai kataklizma nélkül kezelni nem lehet, ezért a jelenlegi uralkodó rezsim vagy elfogadja a totalitárius kormányzás intézményét (vele együtt a világ tökéletes és remélhetőleg teljes elfordulását), vagy belemegy új referendumba.

Bármelyik opciót választaná a FIDESZ-KDDNPPKKDDNN, kikerülne végre a kényelmes székéből, és szembe kellene néznie kényelmetlen, ismétlem, NEM KÉNYELMES helyzetekkel. Mert ezt eltusolni nem tudná.

No akkor itt az idő kideríteni, ki a tökös a vidéken - elnézést a férfisovinizmusért, ezt csak egy szólásból loptam!! 

U. 

u.i.: rengeteg és számos ötletem  van, ha már kijöttek, hogyan lehetne ebből egy állandó jelenlétet garantálni a világban, de hát nem fogom azokat itt elsütni.... Majd a következő posztban, ott igen. :-)

 

 

 

Szerző: usual man  2016.03.01. 16:50 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr778430098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.03.01. 16:55:16

Ha nem balliba a kormány = nincs demokrácia.

usual man 2016.03.02. 12:45:24

...elébb olvasd el a cikket...ppnt nem erről szól.
süti beállítások módosítása