Nincs tréfásnak szánt fogalmazás.

Nincs öncélú okoskodás.

Nincs értelmiségi manír. 

Az van, amiből ért a magyar nép. Az, amit felfog, amit értelmezni tud, amit lát, s amire felkapja a fejét. Ez nem más, mint a "hazugság" szó bármely alakja. Erre is csak akkor emeli fel figyelmes arccal a kis bóbitáját (credits to SM), ha mindezt a bulvárban olvassa, vagy a kereskedelmi híradószerűk első 15 percében a baleseti tudósítások között látja/hallja. 

Bulvár kell a magyarnak, sőt, csont-egyszerű üzenet, és a hazugság kiemelése napi szinten. A cél, a jövő, a gondolkodás - ezek nem. 

Ezért aztán ezennel induljon útjára a NER 2, avagy a Nemzeti Ellenállás Rendszere. NEM újdonság ez sajnos, én csak lepötyögöm ide a FIDESZ - NDK KPPT KNDP HARRACH által, a 2006 évben történt választások másnapjától alkalmazott stratégiáját (ejj, már megint semmi bulvár). 

Kedves pedagógusok, ápolók, orvosok, buszvezetők, mozdonyvezetők, és a többiek, röviden: mindazok, akik az egész rendszert szolgálják konkrétan gombokért (és kb csak ezért), és akik nélkül se nem élünk, se nem megyünk, se nem eszünk, én csak azt kérem Önöktől, ha változást akarnak, akkor kövessék azt az utat, ami a magyart meg-tudja-szólítani-és-ami-miatt-el-fog-menni-szavazni (a pénzen és a ..... kívül). A FIDESZ - ABCDKKNDP ezt tette, hogy elérje az elsöprő győzelmet, és amióta ezt be is húzta, pont az ellenkezőjét teszi. Ennek megértése pedig az egyik alapköve a változásnak: nem azzal kell megtartani a kormányzást, mint amivel megnyertük. Ezt próbálják a pártok felé üzenni. Dear ellenzéki és nem ellenzéki, de értelmes politikusok of mine, ezt fel kellene fogni, szeretettel! Most arra kellene koncentrálni, hogy ne a sokbetűs, idézett párt nyerjen, valamint arra, hogy Önöket észre is vegyék már végre 2-3% feletti mértékben.

No tehát, akkor a kettőnél több mondatot tartalmazó monológokon, a gondolkodást igénylő összefüggéseken, valamint ezek vegyítésén túl az alábbi szavak, kifejezések felidézését is kerülni szükséges felvonuláson, tüntetésen, pártprogramban, rádióműsorba betelefonálva, és kb bárhol:

- szakértői kormány;

- a kormány nem mond igazat;

- józan ész;

- politikai mutyi;

- mondjon le;

- pártok közös fellépése;

- összefogás;

- ő ért hozzá.

 

Fentiek helyett az alábbiakat alkalmazzák, ha lehet, napi szinten, ha Ön politikus, akkor meg pláne! Függetlenül attól, hogy a FIDESZ - KDPNNP KPPD PKKDNKP SMJN ezekért Önöket majd jól megfenyegeti. MINDEN NAP 1 sajtótájékoztató, maximum 3 váltott emberrel, holnaptól a választásokig. No excuse. Ez olyan mint a szex és az antibiotikum, idő előtt megszakítani nem jó... :

- amit a kormány mond, az hazugság. Amint átvesszük a hatalmat ezt megváltoztatjuk, mi majd másképp csináljuk, a bűnösöket bebörtönözzük;

- a kormány átveri Önöket. Amint átvesszük a hatalmat ezt megváltoztatjuk, mi majd másképp csináljuk, a bűnösöket bebörtönözzük;

- amit ma xy mondott, az hazugság. Amint átvesszük a hatalmat ezt megváltoztatjuk, mi majd másképp csináljuk, a bűnösöket bebörtönözzük;

- Sok pénzt lopnak most. Amint átvesszük a hatalmat ezt megváltoztatjuk, mi majd másképp csináljuk, a bűnösöket bebörtönözzük;

- átverik Önöket, hazudtak ma is, holnap is fognak, de mi nem! Majd meglátják!!

A leglényegesebb pedig, ha visszakérdeznek, NEM SZABAD válaszolni. NEM SZABAD belemenni vitába. Mert NEM ÉRDEKES a mögöttes valóság. Huszadrangú. NEM SZABAD elmondani, hogy konkrétan mit akarnak, mit fognak változtatni. Nehogy!!! Sokat sejtető mosoly, és ennyi.

Értem én, hogy gusztustalan, de hazánkban ez működik. Mert működik, látjuk. Aztán, mélyen tisztelt politikusok ha esetleg nyernek, vagy nő a súlyuk az eddigiekhez képest, majd próbáljanak meg emberek maradni, és esetleg, amolyan hagyománytörés jelleggel ismerjék el a cikk elején megnevezett csoportokat, akik nélkül az Önök tompora sem lenne ily fényes. Van két évük mindennap ugyanazt a pár mondatot mondani. Nem bonyolult. A bonyolulttól fél a magyar, nem érti, zavarja. Nyilvánosság előtt meg főleg. Legyen mindenki bonyolult otthon. 

U.

.

 

 

 

Szerző: usual man  2016.02.22. 18:16 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr268411428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cenzúrázó Ballibek 2016.02.23. 12:23:57

Szerencsétlen ballibek már az igényesség látszatára se adnak..

Már nem is merik hazudni, hogy az ő általuk választandó Gyurcsány vagy többeik mások avagy jobbak.

Az összes elvárás, hogy gyűlöletkeltő módon uszítsanak éjjel-nappal.

"NEM SZABAD elmondani, hogy konkrétan mit akarnak, mit fognak változtatni. Nehogy!!!"

Én csak azt nem értem, minek ehez ez a felhívás.,
Eddig is ezt tolták a Gyurcsanyisták.

Szelid sunmalac 2016.02.23. 13:14:42

@Cenzúrázó Ballibek: Meddig tart a munkaidod? Vagy karakterre fizetnek?

Ballib cenzúrázók réme 5 2016.02.23. 13:47:04

@sas70:

Igen..
Lebuktam..

Csak én és a Viktor irogatunk ide jobboldalról több ezer nicken.

Az hogy a ballibek a béka segge alatt vannak, és jobban rühellik a magyar váalsztók őket még a Fidesztől is, az csak a látszat-

fidesz maszop dk egykutya 2016.02.23. 13:50:11

@Ballib cenzúrázók réme 5: nincs nektek többezer nicketem komcsikáim, kb 50 lehet, arról írtok páran. Mi van nem jut több pénz több bértrollra? :D

Szelid sunmalac 2016.02.23. 14:08:26

@Ballib cenzúrázók réme 5: Figyu, az ujakat tudod amitani, de aki mar legalabb egy hetet toltott blogokon, az pontoan ismeri a fajtad. Nem ertem miert kell ezt konzekvensen tagadnotok, de nem is erdekel. Talan hogy a "nep hangja" legyetek? Hat faszikam, azt mar jo ideje elbasztatok.
süti beállítások módosítása