Magyarország kultikus hely lett.

Mindenki ide akar jönni. Főleg azok a szerencsétlen, mindenüket elvesztett, leginkább vallási üldöztetés, értelmetlen háborúk és népirtások által lelkükben örökre megsebzett emberek, akik régóta tervezik, hogy ha valahova, hát Hazánkba akarnak jönni, és itt új életet kezdeni.

Ennek némileg ellent mond, hogy a legtöbb ilyen jellegű teljesen hontalan embert leginkább fővárosunk pályaudvarain tartóztatjuk fel olyan szerelvényeken, melyeken a felirat mint célállomás München, Wien, vagy esetleg Praha. Ezzel kétségtelenül megakadályozzuk, hogy a "kilépő" oldalon elhagyhassák Magyarországot, ezáltal pedig képessé is válhatunk tagadhatatlan statisztikák előállítására, hogy nos, igen, itt vannak ezek a gazdasági megélhetési menekültek, akik majd jól elköltik helyettünk az adóforintjainkat, mert hát el kell őket látni. Én is háborgok kellőképpen, hogy miért nem nyit ki időben a kedvenc pékem New Yorkban, lényegtelen is, hogy épp mondjuk Nagykátán ülök egy presszóban.

Aztán persze az is teljesen lényegtelen, hogy ezen emberek döntő többsége azt sem érti, mit jelent az a kifejezés, hogy gazdasági. Mert ha lenne erről fogalmuk, lehet, nem ide akarnának jönni "gyárakat építeni" - azt hiszem e két szó jelentését sem ismerhetik, még saját nyelvükön sem. Akik ismerik a "gazdasági" szó jelentését, így azon belül például az ÁFA kifejezését, azok minden további nélkül itt élhetnek, nyithatnak egész jó ízű, háziállat-mentes környéken éttermeket, árulhatnak Hoppa, Badidas és Nuke (sicc!) feliratú cipőket és ruhákat, de miattuk nem aggódunk. Miért is kellene. Jó az a kacsa, nem csak akkor, mikor gágog a mesében.

Szóval szívesen részt veszek én is olyan felmérésekben, ahol azon emberek véleményét gyűjtik össze, akik elítélik a Bugatti Veyron ökológiai lábnyomát, de a véleményem hitelesnek nem lenne mondható, mert nem vagyok törzsvásárló, de értem, hogy miért csak annyit gyártottak belőle, amennyit.

A másik faktor, amit ilyenkor legalábbis illene végig gondolni, hogy az elmúlt kb 20-25 évben úgy 350 000 magyar ment ki dolgozni az őket megtévesztő, csalfa szirének képét villogtató közepesen elmaradott nyugati országokba. Így, ha végig gondoljuk, tök jó, hogy így alakult, mert kevesebb embert kell ellátnunk.

Viszont most pont ezt akarják szétbarmolni.

Talán csak annyit tennék hozzá, hogy ilyen jellegű menekült még sosem jött oda hozzám az utcán, hogy adjak cigit, pénzt, bármit. Sosem kellett ismeretlen nyelveket mutogatva magyaráznom, hogy ha fröccsre kell, szívesen adok, de még meg is hívom, majd elmehetünk együtt egy boltba parizert, pelenkát és szappant venni. Eddig ilyet csak magyarul kellett tennem, és szívesen tettem. 

Szóval szerintem hagyjuk az ilyen életükben meghurcolt (értsd: nem a kábeltévé maradt ki áramszünet miatt 23 percre, hanem a lakásukat lerombolták, édesanyjukat megerőszakolták majd elvitték) embereket tovább menni nyugatra rajtunk keresztül, ha lehet úgy, hogy megkérdezünk közülük néhányat, esetleg itt miben tudnánk segíteni. Azt viszont semmiképpen se tegyük, hogy kicsinyes belpolitikai elmeszelés és problémagyártás címszó alatt felhasználjuk Őket iszonyat sekélyes céljainkra. Ha és amennyiben 10 000 embert ezek közül el kell látnunk, akár évente...? Hát, ha Te, kedves olvasó, Te lennél az, aki ilyen helyzetbe kerülsz olyan okokból, amikért se nem tettél, de még ellene sem, mit szólnál, ha útban Afrika felé mondjuk a görögök (!) feltartóztatnának, hogy ott bizony nem maradsz!! Mit válaszolnál?

Végül pedig a szokásos szavazás, követve a nemzeti konzultáció szellemiségét:

 

U.

 

Szerző: usual man  2015.05.31. 18:41 19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr347507304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2015.05.31. 21:15:16

Azt én is támogatom, hogy hagyják szépen kimenni a kivándorlókat, sőt szerintem Orbánék is.

A probléma azonban az, hogy a németek, osztrákok, csehek nem támogatják és ide küldik őket vissza.

ursus artos 2015.05.31. 21:23:17

A probléma abban van, hogy Nyugat-Európából nem Líbiába, hanem Magyarországra toloncolják vissza a menekülteket például a németek...

Brix 2015.05.31. 21:59:41

@♔batyu♔: Szerintem az sem jó, ha hagyjuk őket nyugatra távozni. Mivel már nyugaton is megteltek az országok " menekültekkel" ott csak növelnék a társadalmi instabilitást, aminek a végén mi láttánk kárát...
A genfi egyzményt az 1951-es demográfiai viszonyokra találták ki, nem a mostanira. Teljesen fenntarthatatlan az egész. Hermetiksuan el kellene zárni Európát, ameddig/amennyire lehet. Lehet, 10-20 év múlva így is kritikus tömegben lesznek a más kultúrkörök bevándrolói.

♔batyu♔ 2015.05.31. 22:15:20

@Brix: Ezt nem mi döntjük el, aki innen jön és lebukik, azt ide toloncolják vissza.

A legcélszerűbb be sem engedni.

Szerintem ez nem fog bekövetkezni, mert előbb megváltozik kormány. Most ha Orbánék beengedik, keletkezeik egy jó nagy feszültség, győznek Vonáék, azok pedig kiszórják őket.

Nem véletlenül nem akarnak a bevándorlók Szlovákiába menni és nem véletlen nem akartak régebben ide jönni. A határőrőknek hírük volt.

Larry Silverstein 2015.05.31. 23:09:13

Ezen ugyanolyan kontraproduktív pörögni, mint a rezsicsökkentésen.

Bal és jobbdrukker egyaránt élvezi a befagyasztott rezsi-szintet, ugyanúgy elutasítják az élősködőket.

A baloldal rém buta hogy ha már ciki Orbánnal egyetérteni bármiben, legalább kussolna, a saját érdekében...

fideszbirkák imához térdre Orbán gazditokért! 2015.05.31. 23:21:32

@♔batyu♔: "A probléma azonban az, hogy a németek, osztrákok, csehek nem támogatják és ide küldik őket vissza."

Aztán azt tudod, hogy Európai Unió van már 2004-től?

Ami azt jelenti, hogy ha egy EU államban elutasítanak egy menedékjogi kérelmet, akkor az egész EU-ban érvényes. Ergo, ha a menekült Magyaro-on át ment a németekhez és elutasították, akkor a németek visszautaztják az illetőt Magyaro-ra a magyarok meg tovább a szerbekhez.

Mi ebben nehézség megérteni, hogy egy darab illegális menekült sem tud legálisanb az EU-ba maradni? Egy se fogja elvenni a közmunka helyeket a magyar rabszolgáktól.

Bicepsz Elek77 2015.06.01. 00:36:52

Mekkora hulyeseg! Ezek mind Nyugatra akarnak menni, csak az meg minket kenyszeritene a megallitasukra.
Tegyuk a taborokat a nyugati hatarokr

Nzoltan 2015.06.01. 06:01:13

Egyáltalán mi a fasznak KELL ōket befogadni?
Tavaly már as ISIS szimpatizánsok csaptak össze a kurdokkal Berlinben. Nekem ez valamiért nem hiányzik.

lékek és ellensúlyok 2015.06.01. 07:48:35

Vannak itt nagyobb problémák is.
Konkrétan. Megszüntetni minden családtámogatási formát, az adókedvezményeken kívül !
A szlovák modell bevezetése nélkül gallyra megy az ország !

"Az új szlovák „gazdasági csoda”, amely a szociális juttatások, a rokkantsági nyugdíj és az öregségi nyugdíj szigorúbb feltételekhez kötésén alapul, tetemesen mérsékelte a szlovák költségvetés kiadásait, hozzájárult a szlovák korona erősödéséhez, a jelentős külföldi működőtőke beáramláshoz, a szlovák államkötvények kelendőbbé válásához és ahhoz, hogy Szlovákiát a nemzetközi hitelminősítő cégek magasabb kategóriába sorolták - tette hozzá a szlovákiai lap."

high up! 2015.06.01. 09:08:59

@lékek és ellensúlyok: "Megszüntetni minden családtámogatási formát, az adókedvezményeken kívül!"

ja, hogy a felső 10%-os réteg havi 65 ezret zsebeljen be az államtól 3 gyerek után, az alsó réteg meg csak 10 ezret. Ez aztán az egészséges szociálpolitika, ez aztán seperc alatt biztosan kinyírja az amúgy is hiánycikknek minősülő gyerekvállalási kedvet az alsó 80%-nál.

FOLYTASSUK!

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.06.01. 09:43:49

Nem kell befogadni senkit. A nyugat most issza a levét mindenki befogadásának, miért kellene követni egy bioznyítottan rossz példát?

A Román 2015.06.01. 10:38:11

@Brix: Szerintem Magyarországról elsősorban a nácikat kell kitoloncolni, ők aztán valóban más kultúrkörbeliek és növelik a társadalmi instabilitást.

konrada 2015.06.01. 10:51:42

@fideszbirkák imához térdre Orbán gazditokért!:

Ha így is maradna, nem is volna gond.

...csak az, amikor azt tervezik - illetve az osztrákok meg is valósítják a saját határaiknál - hogy a menekültügyi eljárás végéig -ami több hónap, illetve különböző trükkökkel akár több év is lehet - a belépőket abba az országba toloncolják vissza,ahol az unió határát átlépte.

...ha ezt ők nem csinálnák, a magyar hatóságok dolga tök egyszerű volna: nem kéne ilyen szinten őrízni a határt, és abból pénzből vonatokat lehetne indítani az osztrák határig....

konrada 2015.06.01. 10:55:16

@high up!:
...hát ahol 2 keresősnél csak 1 minimálbér 80%-át keresi meg egy család, nem is biztos, hogy kell olyan sok gyereket vállalniuk...

csak egy néző 2015.06.01. 10:56:58

Valahogy nem hallottam még a Kossuth rádióban, nem láttam még a "köz tv-ben", hogy a ma a németek a csehek, a franciák, az osztrákok és a többi nyugat európai ország, visszatoloncolt hazánkba X számú menekültet.

konrada 2015.06.01. 11:40:32

@csak egy néző:
"Az uniós jog értelmében abban az országban kell a menedéket kérvényezni, ahova először érkezik az egyén. Ezek pedig általában az Unió határán fekvő államok. Ez nem csak adminisztratív értelemben terheli túl az említett országokat, hiszen a már felállított menekülttáborok telítettek és a szociális hálót is erősen megterheli az ellátásuk. A határ menti államok általában tranzitországként jelennek meg a menekültek szemében, mégis akár évekig ott ragadhatnak.... egyes sajtóhírek szerint mások mellett Németországból több ezer menekültet kellett visszafogadnia Bulgáriának, miután ezek az országok nem fogadták be őket...Ezzel pedig tovább fokozódik a menekültek elszállásolásának és ellátásának problémája..."

alfacharlybravo 2015.06.01. 11:44:06

@A Román: Ez jó ötlet és ha még a ballibeket is magukkal vinnék, akkor jönne el a Kánaán.

lékek és ellensúlyok 2015.06.01. 12:12:52

@high up!:

"Ez aztán az egészséges szociálpolitika, ez aztán seperc alatt biztosan kinyírja az amúgy is hiánycikknek minősülő gyerekvállalási kedvet az alsó 80%-nál."

A szlovákoknál mennyire csökkent a gyermekvállalási kedv ? Megmondom őszintén nem tudom.

A szlovák gazdasági csoda enélkül aligha történhetett volna meg.
Ahhoz, hogy normális szociális és egészségügyi ellátás legyen, először erős gazdaság kell, az azonban egy kedvezőtlen adózási, és költségvetési szerkezet mellett hosszútávon legalábbis nem tartható.
A demográfiai egyensúly erősen el fog tolódni abba az irányba, amikor már egy kormányt nem azért fognak megválasztani, mert jó eredményeket tud felmutatni, hanem azért, mert több segíjt fog ígérni. Az pedig a véget jelenti. Persze ez egy kicsit már most is így van, de ez később még nagyobb hangsúlyt fog kapni.

Alick 2015.06.01. 13:01:23

Fel kéne állítani az Európai Idegenlégiót.
A menekültek katonai szolgálatra alkalmas tagjait besorozni ebbe a hadseregbe, a családtagjaik a szolgálatuk alatt jó elbánásban részesülnek, pl. közmunkával pénzt is kereshetnek.
Az Európai Idegenlégió lehetne a gyalogsági magja annak a hadseregnek, amelynek feladata az ISIS és a hasonló szervezetek által megszállt földek felszabadítása.
süti beállítások módosítása