EU csúcs, nem Monty Python.

Baj van. Meg kell állapodni, mert még nagyobb baj lesz.

Mindenki benne van, kivéve 2 ország, akiknek parlamenttel kell megszavaztatniuk - csehek és svédek. Demokrácia van, tegyék.

Meg kivéve még kettőt, akik eleve nemet mondanak. Nagy-Britannia és Magyarország.

Előbbitől ezt megszoktuk, ők már most arra készülnek, hogy az EU csődje vagy átreformálása útján stabilan, kívülről, erősnek mondható gazdasággal valamiféle "alternatíva" legyenek Európához képest. Mindig is ezt tették, kb semmi új.

Magyarország viszont miért is?!?!

Mi is annyira stabilak vagyunk, olyan gazdasággal, amihez mindenki majd csatlakozni akar? Mert minket senki sem ért, de majd beállnak mögénk? Vagy mert nekünk jó kimaradni az európai piacokról, és alig várjuk a 400 forintos eurót? Vagy mert ha megszűnik az euró, mint fizetőeszköz például, akkor a visszatérő devizákhoz jobb árfolyamon kezdhetjük??? Vagy mi?! Hahóóó.....

Szereptévesztésben vagyunk. Európa és a világ szemében mi vagyunk a "csakazértsem" ország. Csak sajnos meg kell nézni mit tud felmutatni GB, és mit HUN. Nem egészen ugyanazt.

Orbán Úr, kérem!

Mire jó ez az egész? Annyira függetlenedni akarunk, hogy lassan nem lesz kikhez/mikhez képest függetlennek lennünk, és akkor tehetjük ki az ablakba az egészet.

Vagy esetleg ez az egyetlen módja annak, hogy az elmúlt másfél év kapkodásait és hibáit végleg elrejtsük, mert így az EU nem tekinthet majd bele a lapjainkba? Persze, tök jó ötlet, csak ezzel leszállunk a néha kényelmetlen, meg zötykölődő vonatról, és mehetünk gyalog. Cipőnk már nincs, és az út nem rögös, hanem torzsás...

Nem értem én ezt, de elfogadom, nem vagyok azon tudás birtokában, mely megértetné velem, hogy jó lesz ez. Akkor, ha az elkövetkezendő 1 hétben egy 5 Km átmérőjű aszteroida csap bele a bolygónkba, megsemmisítve mindent. Mert akkor a mai magyar kormány erőfeszítéseit meg lehet majd magyarázni, mert soha nem derül ki mi lett volna.

Csak sajna majd az egysejtűek fogják ezt tenni, akik túlélik a dolgot. Nem mintha sok különbség lenne ahhoz képest, ami ma van.

U.

 u.i.: fogadjunk, hogy Orbán Úr sajtótájékoztatóján el fog hangzani a "csata", "háború", "győzelem", "független és stabil" kifejezések valamelyike......

Szerző: usual man  2011.12.09. 09:01 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr493449956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása