Sokáig nem írtam. Túl sokáig. Én is beolvadtam a "mit számít, ha elmondom mit gondolok, mit változtat?!" tömegbe. Ugyanakkor meg olyan érzés volt, mintha ülne rajtam valaki. Most teszek érte, hogy szálljon le végre. Írok.

Már jeleztem párszor: közép - jobb - oldali - liberális vonásokkal megáldott - egyházat helyén kezelő - Fideszre szavazni képtelen - jobbikot sajnáló - mszp-t nem értő és rajtuk nevető - kdnp lufit megmosolygó - Bajnai nevét hallván "ne már hogy te is"-ező - Gyurcsányt más országba helyező - ember vagyok. Röviden: polgár. Nem, neeeem, ne tessék örülni, nem OLYAN polgár. Csak amolyan csendes, magát magától polgárnak nevező állampolgár. Amilyennek az ember úgy születik, mint minden más polgár. Nem, mert besorolják....az nem polgár, maximum társpolgár, vagy esetleg elvpolgár...vagy társ...amolyan elveken alapuló...olyan elvtárs....

Amolyan self-made átlagember, a kelleténél talán kicsivel több közlésvággyal megáldott egyed vagyok én. Ezért írok. Magára vessen T. Olvasó...ha esetleg saját magát látja a sorok mögött. Nem mint akiről írok, hanem mint az, aki írja. Írná. Senki nem kért fel, jobb is így....nincs felelősség. Hm...hol hallottam ezt már.

No, de ömlengésből elégtelen-ülj le, nézzük, miért is nyomkodom ezt a fekete valamit itt előttem mindenféle betűvel.

Az van, hogy 2013 szeptemberének vége van. Néha hűvös, néha meleg, ruházkodással kicsit néha elszúrjuk a napot, de mit is várunk. Tudjuk, hogy ilyen. Nem váratlan összességében, csak max ma, vagy tegnap. Mint például az, hogy választás lesz jövőre. Mit jövőre... Az van mindig. Permanens voks-vadászat, csak mi nem olasz vadászok vagyunk, akiktől a határon elveszik a többet, hanem olyan szavazók, vagy mi. Na kérem ezzel szemben van nekünk egy ellenzékünk, aki szuper-megújult, és így, teljesen átalakulva, és alkalmazkodva az aktuális kihívásokhoz, a teljes apátia melegágyából kiabál néha ki, hogy ő már más. Juhé. Miben is? Lehet persze mondani, hogy Marika néni (és itt kérek elnézést Tőlük, a Marika néniktől, nem én találtam ki, hogy ilyenkor az Ő nevük az első logikus választás) az mszp rendezvényeken a színpad előtt állva már nem barack, hanem divatos acélkék blézerben lenget valami hurkapálcás szart, de mint tudjuk: nem a ruha teszi az embert. Így Marika néni, mint csodafegyver, mint a szavazók él-naszádja sajnos egy idő után üzemanyagát vesztve egy ismeretlen szigetnek sodródik oszt joccakát. Ennyit ért. ...És (ezzel mondatot nem kezdünk) sajnos kb ennyi, amit az mszp fel tud hozni.

A Fidesz 2006 szeptemberétől minden egyes nap tartott sajtótájékoztatót, hogy ami aznap történt kormányzati oldalon az nettó, sőt, bruttó hazugság, és ha ők, na, majd ha ŐK, akkor ez így BIZTOS nem tovább, és akkor mindenki minden reggel majd csak győzzön kikelni a szüzek közül. Igen, így is lett. Nem úgy csinálták mint az mszp kormány, hanem jobban. Annyira jobban, hogy nem is értjük. Mert közben mi ennek örülünk. Fiatalosan: WTF?! Tett az mszp bármi hasonlót? Nem. 

Az mszp 2010 óta annyit tett, hogy átalakult mint egy kavics ha kint hagyod a kertben egy fáradt szombat délután. Megrázó a különbség. Pedig a Fidesz-KDNP naponta tesz olyat, amitől számokhoz, gazdasághoz, alapvető pénzügyi elvekhez, mondom elfogadott elvekhez értő emberek legalábbis felhúzzák valamelyik szabadon választott szemöldöküket, így a pálya nyitott. Az mszp viszont kemény mint Marika néni pitéjének a széle (na tessék, már megint....). Nem reagál, nem reagált, és nem is fog. Annyit reagál, hogy elővesz olyan arcokat, akikre még a hardcore társaik is azt mondják, amit az ember fia egy bálna láttán mond: "Hűűűha"... Csak a bálnát, ha megnéztem, hazamegyek.

Most a jobbik (jaj, a csudába, kisbetű....ejnye), hogy mit csinál, nem érdekel. Mert sajnálom Trianont, nagyon is, meg nem gondolom, hogy minden roma élből olyan lesz mint mi (persze ha ez neki előrelépés-nem biztos ám), de azért még magyarnak gondolom magam. Akkor is, ha ezt ÉN gondolom magamról, csak úgy, spontán, megfelelési kényszer, vagy direktíva nélkül. 

LMP oldalról mit várunk...? Azt, hogy akin már egyszer nevettünk, most nevessünk megint. Igazából nem várjuk: kapjuk. Mit nem lehet megérteni azon, hogy ha egy csatár egyszer az ellenfél kapuja helyett saját csapatának lő gólt, és mondjuk ezt még kétszer megteszi, akkor illik lecserélni, különben az ellenfél legközelebb a cserecsapatának nagyszüleit (talán inkluzíve Marika nénit is) küldi el maga helyett, és még így is nyer?

Együtt P.M. - külön A.M. Magyarázzam? Kell ebben az országban azt hirdetni, hogy 1+1=2? Nem. Ez nem hír. Amíg ez lesz, ilyen párttal minek nekifutni? Amíg a nép, az istenáldotta nép Selmeczi Gabriella bármilyen mondatát jobban elhiszi (nem tenni ellene=elhinni), mint adott esetben a fent említett matematikai példát, addig minek?

Szóval Nyájas Olvasó. Minden kampány-forint felesleges. Nyer a Fidesz-KDNP 2014 olyan simán, hogy ihaj. Úgy, hogy ha akarnák, MOST elmehetne mindenki tőlük lazulni úgy 3-4 hónapot valami könnyed mediterrán helyre. Gyalog is akár, csak hogy ne legyen stressz a forgalom, vagy a repülés. Hogy miért? Mert ami ma hazánkban ellenzéki oldalon folyik, az nem kabaré, az Sas kabaré. Az a paródia paródiája, az egy permanens goa fesztivál málna szörppel. 

Kampányolni folyamatosan kell. 2/3 aránnyal szemben még alvás közben is. Vagy esetleg talán olyan embereket elővenni, akik hitelesek, elfogadjuk őket, letettek valamit az asztalra, közismertek, elismertek, van a mondanivalójuknak valami furcsa íze...olyan...olyan...bizalomgerjesztő. Mondom bizalom. 

Hopp. Találtam ilyet. Viszont nem árulom el. Mert a tudás hatalom.

........viszont a butítás meg még inkább...mi pedig ezt isszuk/esszük jó ideje, hiányozna is, ha nem lenne. 

Hát akkor:

csókolom Marika néni!

 

 

.

 

Szerző: usual man  2013.09.25. 21:28 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr145533848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.09.27. 13:01:08

Baján egész jól muzsikált szavaid ellenére az ellenzék.Nem lehet a fityuszt túlkommunikálni,saját haláluknak ők a legjobb kovácsai,miután mindazt amit 2006 óta mondtak szóról szóra pofán szartak...Talán ennyit illene észrevenned.
süti beállítások módosítása