Kedves Olvasó!

Újabb „egyesek” levelet kapunk a napokban Szeretett Kormányunktól és Még Jobban Szeretett Vezérünktől. A nagyobb tisztánlátás kedvéért úgy döntöttem, küldök Önöknek egy hasonlót én is, itt, ezen a fórumon. Annyival mindenképpen jobb ez, mint Még Jobban Szeretett Vezérünk levele, mert ez Önöknek nem kerül pénzbe. Az internet díjon felül persze. De erről legalább Önök döntöttek, hogy akarják (mármint a netet), és nem mindenki más pénzéből állom a számlát. Ja, és még valamit. Ne küldjenek vissza postán semmit, max kisebb értéktárgyakat, öröklő levelet, vásárlási utalványt.
 
 
Tisztelt Állampolgár!
 
Ön Magyarország állampolgára. Egyesek úgy gondolják, hogy ezzel így van még vagy néhány millió más ország állampolgára, de az okosabbak és gazdagabbak –szándékunk szerint- mindenképpen. Előzőekből kifolyólag Ön jogosult arra, hogy időről időre meglepjük Önt néhány kérdéssel, melyre válaszolni sem kell igazából, mert mi úgyis tudjuk, hogy a nekünk tetsző választ adnák, mert egyetértésünk Önnel töretlen. Azért mi mégis megküldjük ezt Önöknek, ha van kedvük, válaszoljanak, a jó válaszokat elfogadjuk és figyelembe vesszük.
 
 
1.
Egyesek úgy gondolják, hogy egyesebbek egyeseknél. Mi, ezzel ellentétben úgy gondoljuk, hogy simán csak egyenlők. Olyannyira egyenlők, hogy egyenlőbbek egyeseknél, akik egyenlőtlenebbek. Ezt csak gondoljuk, nem mondjuk. Aki egyenlőbb az egyenlőnél, az lehet egyes. Amint egyes lesz, úgy szuper-egyenlő is lesz.
Akar Ön egyes lenni, vagy egyenlő, vagy egyenlőbb?
  1. Egyenlő szeretnék lenni!
  2. Egyenlő szeretnék lenni!
  3. 1222.
 
2.
Egyesek úgy gondolják, hogy választást nyerni könnyű. Mi, ezzel szemben azt gondoljuk, hogy az. Történelmi lehetőséggel élni, több mint két éves előzetes felkészüléssel, nehéz. Mások meg úgy gondolják, hogy a valóra vált lehetőség nem más, mint a megfáradt embereknek Valhallát ígérni, majd tekintetünkkel együtt összekuszálni azt. Két év, és ugyanez fog történni, mert egyesekkel ezt meg lehet tenni.
Mi lesz két év múlva?
  1. Megint el lehet ezt játszani velünk.
  2. Meg 6, meg 10 év múlva is.
  3. Igen.
  4. Még.
 
3.
Egyesek úgy gondolják, hogy a számok nem hazudnak. Mi ezzel szemben azt mondjuk, hogy a matematika egzakt tudomány. Addig mindenképen, míg át nem lépjük országunk határait, mert azokon túl holmi önkényes urak hóbortos és szubjektív játéka. Amit Európa és a világ többi része rólunk állít, az ezen játék része. Bármilyen számot elő tudunk állítani tehát, mert a számok nálunk vannak, tértől, időtől és valóságtól függetlenül.
Hisz Ön a mi számainknak?
  1. Igen!
  2. Persze!
  3. Azoknak is!
 
4.
Egyesek szerint mi adókat emelünk. Mi ezzel szemben nem emelünk adókat, kizárólag a gazdag, kapitalista szemléletű és kizsákmányoló hűbérurakat tizedeljük meg ötöd-adókkal. Látjuk azt is, hogy ezeket ők sosem, mondjuk: sosem fogják áthárítani a népre.
Érzi Ön, hogy ezt Önre hárítják?
  1. Nem!
  2. Nem telefonálok!
  3. Nem netezek!
 
5.
Egyesek szerint kell a nemzetközi védőháló. Mi ezzel szemben azt állítjuk, hogy Európa és a világ vérzivatarainak felhői közül egy, csak egy száraz és csúszásmentes hegy emelkedik a magasba, Magyarország hegye. Stabil és kiszámítható intézkedéseink stabil és kiszámítható jövedelmezősége stabil és kiszámítható jövőt alapoztak meg.
Az Ön jelen és jövője stabil és kiszámítható?
  1. Igen!
  2. Stabil.
  3. Kiszámítható.
 
6.
Egyesek szerint a futball helyett akad más, támogatásra méltó sport is, amelynek gyakorlásához nem kellenek milliárdokba kerülő stadionok. Mi ezzel szemben azt állítjuk és hisszük, hogy a magyar foci méltó hagyományaihoz. Ezért mi feltétlenül támogatjuk, hogy ehhez a húsos bödönhöz még több éhező egyenlőket kell odaengedni.
Támogatja Ön a stadionok fejlesztését?
  1. Mindenképpen!
  2. Feltétlenül!
  3. Kizárólag a Közgép bevonása mellett!
 
7.
Egyesek szerint az oligarchák elszaporodtak Kormányunk környékén. Mi ezzel szemben azt képviseljük, hogy nem szaporodtak el jobban, mint amennyire már eleve el voltak, csupán racionális csoportosítás és központosítás zajlott le, a könnyebb átláthatóság érdekében.
Ön szerint fenti kérdésben igazunk van?
  1. Nyilván!
  2. Racionalizálni jó!
  3. Orchideákkal álmodtam.
 
8.
Egyesek szerint a közbeszerzési pályázatokhoz nehéz hozzá férni, kiváltképp az építőipar területén. Mi ezzel szemben azt állítjuk, hogy a szorgalmas, cselekvőképes, és tenni akaró emberek elé nem szabad akadályt gördíteni.
Egyetért Ön azzal, hogy a Közgép térnyerése mindenki számára örvendetes?
  1. Igen.
  2. Csak, ha a Közgép!
  3. Igen.
 
9.
Egyesek szerint a Kormány a nyugdíjak akár 20%-os csökkentésével is számol. Mi ezzel szemben azt állítjuk, hogy a magyar nyugdíjasok már megunták a sok föld körüli utat, a számtalan ingyen wellness hétvégét, a sok bevásárló célú kiruccanást Milanóba, és mára már megvilágosodtak, hogy adni kell a vagyonból vissza a köznépnek.
Egyet ért Ön a nyugdíjak 20%-os csökkentésével?
  1. Minimum 20%!
  2. Adakozzon a sok oligarcha!
  3. Nyugdíj, áh, az a legkevesebb!
 
10.
Egyesek szerint aggályos, hogy a választások előtt minden szavazni akaró polgártársunknak regisztrálnia kell majd magát, a könnyebb átláthatóság kedvéért. Mi ezzel szemben azt állítjuk, hogy vége a töketlenkedés mámorító korszakának, hogy ez mindenki számára kiszámíthatóságot és stabilitást kölcsönöz, és nem engedi meg, hogy holmi politikusok érvei megzavarjanak minket, Önöket a szabad és korlátozásmentes döntésben. Ebben csak további segítséget nyújtana a határon túli magyar honfitársak szavazati lehetősége levélben.
Egyet ért Ön a regisztrációval, és a levélben szavazással?
  1. A leginkább ezekkel értek egyet!
  2. Előre, 4 ciklusra legyen kötelező!
  3. A külföldön tartózkodó gólyákra is kiterjeszteném, ha télen lenne szavazás!
 
 
Kedves Álompolgár! Köszönjük, hogy fenti kérdéseinkre adott szabad válaszaival hozzásegít minket ahhoz, hogy munkánk során még szélesebb körű örömben részesíthessük népünket, Önöket! Elfogulatlan véleménynyilvánításra mindig is szükség van, volt, és lesz. Válaszaikat feldolgozzuk, erre természetesen külön Válasz-feldolgozási Bizottságot hoztunk létre, melynek tagjait a független Országgyűlés egyszerű többséggel szavazza meg, ezzel erősítve Magyarország stabilitását és kiszámíthatóságát.
 
Tisztelettel:
 
Az Ön Miniszterelnöke
nevében
a teljes ország teljes lakossága
Szerző: usual man  2012.05.31. 09:34 16 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr94556580

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kis fideszes állathatározó, avagy ki kicsoda Orbán Viktor állatkertjében? 2012.05.31. 14:30:45

“Orbán pártja Orbánról szól. A többiek pillanatok alatt lecserélhető pofozózsákok, akiket leginkább akkor tol előtérbe a nagy sakkjátékos, amikor arra van szüksége, hogy ne az ő renoméja sérüljön.” - fogalmazta meg kommentjében hungarisztan...

Trackback: Az újbeszél, a duplagondol, a múlt változtathatósága és az oligarchák – Mi köze van Orbán szómágiájának az orwelli diktatúrához? 2012.05.31. 14:28:35

“A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki…” – fejtegette Orbán Viktor. Na de kit érdekel, hogy mi ennek a pimasz arcú, gátlástalan, cinikus kis méregzsáknak a “felfogása” egy évszázadok óta azonos érte...

Trackback: Párhuzamos (valóságok)? 2012.05.31. 14:28:29

Úgy esett, hogy egyszerre néztem (hallgattam) az Orbán igehirdetést az Estében, illetve olvastam egy Homár posztot, amiben egy építkező panaszolja el, hogyan járt pórul egy tüzépessel. (Mielőtt belém köttök, hogy egyszerre?!?, mondanám, hogy mióta aktí...

Trackback: Magyar faroknak magyar csalán való 2012.05.31. 14:06:05

Két éve van kormányon a FIDESZ-KDNP. Két év telt el, amiről azt halljuk, hogy nagy és csodás dolgok történtek, még akkor is, ha ebből egyelőre nem látunk semmit sem. Két olyan év, ami után még mindig csak addig jutottunk, hogy a FIDESZ minden őt érő tö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fokukac 2012.05.31. 13:04:16

amúgy pont ma van a kedves vezető születésnapja.
szerintem örülni fog a levélnek... :-)

2012.05.31. 14:03:10

@fokukac: Szeretett kedves vezető! Légyszíves, a teljes megszólítást!

dr. Bubó 2012.05.31. 14:06:03

@fokukac: akkor ma ÜNNEPNAP van ugye? a vonatok sem munkanap szerint járnak...

2012.05.31. 14:13:02

"Egyesek mindent megtehetnek. Még mások segítenek neki. Ön melyik csoport tagja?"

1. Egyesek
2. Mások
3. Winter is CUMming!

kvadrillio 2012.05.31. 14:20:43

"A nyugdíjasoknál csak a gyerekesek irritálják jobban az olvasókat
Nem támogatnák a szegényeket és a nyugdíjasokat, inkább a fiatalokat és a szociális szövetkezeteket. Íme, az Index-konzultáció eredményei."

...:o))))))))))ezek szerint, pont az a 15 ezer válaszolt, akiknek a véleménye NEM MÉRVADÓ ! :DDDDD

Jofiu 2012.05.31. 14:58:07

"a jó válaszokat elfogadjuk és figyelembe vesszük"
: )
: (

kvadrillio 2012.05.31. 15:51:07

"Debrecen százmilliókat követel
Nem készült el időre a 2-es villamos beruházása,
a város új közbeszerzési eljárást ír ki. "

HMMM....VIKTORKA ! INKÁBB AZ ILYEN HATALMAS LENYÚLÁSOKRA KŐNEHHH ODAFIGYUZNI !!! :)

Fandor 2012.05.31. 15:55:41

1. emútnyócév!
2. mit keres oszkópéter a vizerbe'?
3. úgy érti a jegybank elnök úr?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 15:57:51

Egy picsogó Gyurcsnyista keze bilibe ért, és mikor felkelt álmodott ?

Ki nem szar le kedves fordítógép ?

Téged egyszerű lefordítani mint a botot:

Hajrá Gyurcsány, fujj Orbán.

Hülye faék.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.05.31. 15:59:37

@kvadrillio: Valószínűleg nem olvastad végig a hírt.
Lehívják a bankgaranciát és kifizettetik a ködbért.

nem úgy mint kedvenceid az Völgyhíd, Alagút alföldre, 4-es metró, ...
építésénél, ahol zokszó nélkül megduplázták triplázták az összeget a mocskos tolvaj haverjaiknak.

usual man 2012.05.31. 16:34:12

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: itt faék! Csupán tájékoztatlak, kedves és tisztelt olvasó, hogy olyannyira vagyok gyurcsányista, mint orbánista, vagy akár a te rajongód. Semennyire. Ugyanakkor míves, összeszedett és izléses kommentedet köszönöm, majd jobban figyelek, hogy megfeleljek magasszintű elvárásaidnak! :-)

usual man 2012.05.31. 16:35:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Na. Nem tudom mi a ködbér, mert a ködnek nem szoktak fizetést adni, talán a kötbérre gondoltál. Amúgy a kedvenceid között ott az enyém is, az M6-os alagútrendszere. Na, az tényleg bravúros.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.05.31. 16:36:57

Szomorú ez az egész. Totális balf...ékségkre költik a pénzemet! Bohócország!

stf! 2012.05.31. 16:39:26

Aki visszaküldi, két okból teszi.
Vagy egyetért, és kötelességének érzi,
vagy nem ért egyet, és végre köphet valahova. A lényeg, hogy mindkét válasz nyálas lesz. Remélem, a feldolgozó rabszolgák kapnak gumikesztyűt:-)

menőmano 2012.06.02. 23:09:12

Hát! Ja! Ez a NER levél totálisan jól sikerült, zseniális fordítás.
:))))
****
Egyébként a "nemzeti konzultáció"-nak nevezett levél, totális parasztvakítás. Szerintem.
osztjónapot!!!
süti beállítások módosítása