Tisztelt Olvasóim!

Megébredtem, és rájöttem, mi hiányzik az életemből. A francia riviéra egy eldugott zugában lévő vízparti kis viskón kívül az, hogy naponta feljegyezzem kormányunk, és adott esetben ellenzékünk egy-egy gyöngyszemét. Ezért tehát mától minden nap kiemelek 1 olyat, amin érdemes elgondolkodni, ami "hozzáadott értéket" képvisel számunkra. Igen, erősen gondolatjelben. Némi saját gondolatot is fűzök hozzá. Kommentek "more than welcome"!

Az első ilyen büszke tulajdonosa Kósa Lajos úr. Többek között alábbiakat mondta, mikor a köztársasági elnök kérdésben nyilatkozott: 

"amikor rendkívül erősen támad minket mindenfajta, egyébként önmagában is képtelen felvetéssel az Európai Unió, amikor látszik, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetek, élükön az IMF-fel, kizárólag politikai zsarolásszerű manőverekre képesek Magyarországgal szemben", akkor nem egy "se hús, se hal", vagy "bácsika" típusú, vagy jogásztudós államfőre van szüksége az országnak. Ehelyett egy olyan ember kell, akinek karaktere van, aki beleáll a munkába, megvédi Magyarországot, a magyar demokráciát, becsületet, és segíti az országot, hogy ne illessék képtelen vádakkal, mint az mostanában szokás".

A szavai leginkább Göncz Árpádról szóltak. Nem tagadom, Göncz úr nem volt a kedvencem, de ahhoz kétség sem fér, hogy nem, hogy nem 1 pályán, hanem nem ugyanazon bolygón "fociznak" ők ketten. Göncz úr tiszteletet és megbecsülést váltott ki az emberekből, mind itthon, mind külföldön, és volt realitás-érzéke. Lehetett nem szeretni, de ez nem is baj, nem kell és nem is lehet mindenkit. Ugyanakkor ezt a lenéző, gunyoros hangnemet kikérem magamnak. Továbbá amiket Kósa úr mondott, azt lassan már csak a fidesz hiszi el, pontosabban a kormányzáshoz kapcsolódó fidesz, mert érzésem szerint egyre több pártolójuknál kezd betelni a pohár. Tökéletes kommunista stílusú beszéd ez, amikor kreálunk egy ellenséget, és előre sikeresnek kikiáltott ál-harcot vívunk ellene. Sajnos Kósa úr n-edszerre sétál bele ugyanebbe a hibába.

Az IMF nem zsarol, hanem megállapodna.

Az EU milyen képtelenségeket követel? Még ha követelne is, az önök képtelenségeinél még mindíg reálisabbak.

Göncz Árpád nem "se hús se hal bácsika", hanem egy művelt, értelmes, köztiszteletet érdemlő igazi SZEMÉLYISÉG, nem egy mondvacsinált politikai celeb. Ő képes volt külföldön tiszteletet kiváltani. Önök?

A magyar demokráciát pedig nem a külföldtől, hanem leginkább önöktől kell megvédeni T. Kósa úr.

Nem a minket érő vádak képtelenek, hanem az képtelenség, amit önök művelnek. Ez a fajta hozzáállás, hogy másra dobják a felelősséget, majd egy "harcost" beállítanak a sorba, mert annyira de annyira védeni kell minket, nos ez csak oda vezethet, hogy önök még inkább szabadon őrültködhetnek.

Hát így gondolják sokan.

"Se hús se hal" vs "se logika se valóság".

 

Szerző: usual man  2012.04.17. 11:04 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr494456443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása