A szomorú ebben az egész Schmitt ügyben, a nyilvánvaló hazudozáson kívül az, hogy ez, ma, Magyarországon törvényes. Törvényes, mert a "törvényeink" így lettek alakítva. Sok ilyen rendelkezés és jogszabály lehetett elfogadva az elmúlt 2 évben, melyekről majd akkor szerzünk igazi tudomást, mikor újra hasonló szitu lesz a magyar politikai közéletben. Az elnök sérthetetlen, "whatever happens". Hát tessék, ezért.

A legszomorúbb pedig az, amit ez kivált az emberekből nálunk itthon. Mégpedig azt, hogy annak ellenére, hogy a józan emberek 99%-a egyet ért abban, hogy ez hatalmas kamu volt, a kettéosztottság még mindíg megvan. Ez a történet még mindíg kihozza a gyurcsány-orbán tengelyt belőlünk, mintha nem lenne más lehetőség...

Pedig sajnos..nincs. Mert nem teszünk érte igazán, hogy legyen.

Az van, hogy ez a sztori sem volt képes arra, hogy kibillentsen minket a kétpolusosságból. Ennek a csúcsa 2006-ban került fel a képzeletbeli ecet-tortánk tetejére. Ez azonban, csakúgy, mint sok minden más kinyilatkoztatás, álságos. Amíg pedig nem tanulunk meg kimondani dolgokat, és nem tanuljuk meg kezelni azokat, addig ez így is marad. Mire gondolok? Alábbiakra:

Cigány-kérdés

  • Volt már Ön mondjuk gyermekorvosi ügyeleten, vagy rendelőben, ahol már vagy 1 órája várt, hogy sorra kerüljön, mikor egy hatalmas kissebbségi ember a szintén hatalmas asszonyával odaállt a rendelő ajtaja elé, és amikor az asszisztens ajtót nyitot, bement, kérdezés nélkül, lekussoltatva mindenkit? Igen,  nos, ők cigányok voltak, mondjuk ki. Vagy nem?
  • Ha egy autó bevág maga elé, és még ő üvötözik magával, és egy 5-8 fős család gesztikulál, és késeket mutogat az ablakon kifelé, őn odakiabál, hogy "cigány"....? Nem. Ugye, hogy nem. Vagy?
  • Amikor egy bevásárlóközpontban egy kávézóban 7-8 ember hangoskodik, káromkodik, szemmel láthatóan kissebségiként, őn szól, hogy csendesebben, mert mit hall az én gyerekem? Inkább elmegy, nem? De. Na, hát ők is cigányok?
  • Amikor az üzemben az egyetlen ember, aki képes műszak előtt fél órával felkészülve ott lenni, cigiszünet nélkül végig tolni a 8 órát, és mégis az alja munkát cinálni, mert cigány....? Látott/hallot már ilyet? Ugye, hogy igen.

     

Beteg lettem, hogy kimondom, hogy cigány? Nem.

Gyurcsány-ügy

  • Fel volt ön háborodva a beszédén, mikor elsőzör meghallotta anno? Valószinű, hogy igen. Pár év óta is ez maradt meg önben? Valószinű, hogy igen.
  • Végig olvasta/hallgatta valaha a teljes beszédjét? Nem, ugye? Megérné...
  • Volt már olyan, hogy a cégében a főnök lebasszarintota magát, és bár utálta ezért egy hétig, de rájött, hogy igaza volt? Na ugye....
  • Az akkori, Gyurcsány által beismert ál-hazudozás miben különbözött a mostani folyamatos hazugságoktól? Hát abban, hogy azt akkor beismerték, és a gazdaság majdnem túltette magát rajta. A mostani folymatos kamut meg nem, hogy nem ismerik el, hanem minket, átlagembereket cseszegetnek ezért. Na?
  • Gyurcsány csinálhatta volna másképp? Igen.
  • Változtatnia kellene magán és a stílusán, hogy 5 000 embernél többen komolyan vegyék? Igen.

 

Öszefoglalva: bal oldali, jobb oldali?

  • Látott valaha ön a neten keringő, tanárverő, milliókat szóró kissebbségiekről képösszeállításokat? Mikor ezt elitélte, hol volt ön jobb, vagy baloldali? Sehol. Azt gondolta, hogy, na tuti cigányok... igen?
  • Látta ön ugyanazt a pár száz embert a gyurcsány korszak alatt randalírozni, akik miatt kordon kellett mindenhova, amit még ráadásul hülyén oldottak meg? Igen?
  • Bajnai korszakában a "libák" árnyékában feltűnt, hogy kezdett a gazdaságunk kissé vastagabb cölöpökre átállni a szalmaszálakról? Meg hogy Orbán ezt a pár intézkedést hozta fel mint strukturális reformot az első Barroso-közös sajtótájékoztatón Gödöllőn anno? Igen? Nem?
  • pitt schmál úr nevetséges sértődöttsége a "korrekt"  nyilatkozata közben megdöbbentette önt? Igen? Nem érti miért nem modott le? Igen? Hm....
  • Amikor egy ember az utcán összeesik, ön gondolkodás nélkül segít, függetlenül attól, hogy ez kedd délelőtt 10-kor vagy szombat éjjel fél 3-kor történik? Nem? Igen? Hm...
  • A magánnyugdíjpénztári tagsága ön szerint az államé vagy az öné? Bocsánat... Volt... Így ez a kérdés végül is felesleges. Majd amikor a postás csenget 2019-ben, akkor képeslapot kap csak....hm?

Hosszú-hosszú lista lehetne még itt, rengeteg témából...bármelyik oldalról.

Szóval mindaddig pitt schmálosat lehet majd velünk játszani, amíg mindkét tábor hívei gondolkodás nélkül hisznek el mindent azoknak, akikre szavaznak, mert ők testesítik meg azt a véleményt, amire ön egyszer gondolt. Amire én egyszer gondoltam.

Bírjunk átgondolni már dolgokat, felelősséggel, komolyan.

 

 

 

 

Szerző: usual man  2012.03.31. 19:57 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr304352612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.31. 22:10:09

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy miként vágják tönkre a médiát.

Hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Holnap is hasonlóan a koszos napra ébredünk, mint tegnap?
süti beállítások módosítása