Március 15-én szó sem esett arról, mi az Űnnep lényege. Arról viszont igen, hogy demokrácia van - illetve nincs. Nézzük hát.

Az ország, ahol egy EU képviselő felesége találja ki, ki & hol lehet bíró, és ki is KELL találnia, mert minden rutinos örget el kellett küldeni: a demokrácia bölcsője.

Ahol mindenki azt mond amit akar, felvehet "I love you Viktor Orban", vagy akár "I love Jobbik" feliratú póló: a demokrácia hazája.

Ahol bárki mondhat tévében, rádióban, azt ami akar, ahogy akarja és amikor akar -mert ha értelmes is, pont lexarják: a demokrácia melegágya.

Ahol 1 nap alatt kidobnak egy parkot a kukába: demokrácialand.

Ahol egy közgyűlés, csak mert nem hűbér a polgármester, odáig elmegy, hogy az egész városban kikapcsolják az áramot: demokráciusz maximusz ország.

Ahol egy miniszter azt nyilatkozza mindenki megelégedésére, hogy a kohéziós pénzek befagyasztása gazdasági siker, és jó volt magyarnak lenni ott, ahol ezt kimondták, mert ez az elismerésünk: Deokrácia Királysága.

Ahol jó másfél éve 10%-on finanszírozzuk magunkat 3,5-4,5% helyett, és le sem xarjuk: Ősi Demokrácia Hazája.

Ahol 2 gazda nem vesz 1 közös traktort magának, mert az már szövetkezet lenne, és az kommunista, ezért nem termel, és vesszük a spanyol paradicsomot aranyért: Demokráciateljességes Ország.

Ahol fenti paradicsom kvótájának megemelése melletti küzdelem helyett Morvai Krisztina beszédeire fordítjuk az időt az EU parlamentben: a demokrácia IGAZ hazája.

Ahol forradalmi beszédet lehet tartani lengyelek előtt (olyan lengyelek előtt, akiket az EU igencsak kedvezően támogat, és ahol pezseg a piac - hozzánk képest), hogy mi igenis kiállunk egymásért és PFUJ EU (amitől persze Bem apóék csak még jobban járnak): klasszis demokratikus állam, fiatalosan: like a boss...

Ahol mosolyogva adjuk oda a megtakarításainkat cserébe a rekord adósságért, ahol 50 ezer forintot nem, de 250 ezret elfogadunk tandíjnak, ahol a legnagyobb polgári ellenzéki mozgalom egy Dopeman-t bír alternatív köztársasági elnöknek állítani, ahol siker a gazdaságpolitika mert a forint lehetne úgy 20/30 forinttal erősebb, ahol odavágunk a bankoknak, és csodálkozunk, hogy nem hiteleznek gazdasági vállalkozást, ahol 2 hónappal a felvételik előtt és hárommal a jelentkezések után közlik, hogy fizetős a felsőfokú intézmény-rendszerünk, ahol nm hárítanak át ránk semmit, de valahogy nettó mégis igen, ...stb.....stb....stb.

Ahol abba rugunk bele egy jót mindenki szemmel látható örömére, aki esetleg olcsó pénzért tudna segíteni nekünk, és csak annyit kér, hogy a demokráciát annak értsük, ami: a lehetőségek országa. Ezzel a lehetőséggel pedig épp élünk.

Ahol pedig ezek mind lehetségesek, az demokrácia, az tuti biztos.

Csak eddig nem erre használtuk mi ezt a fogalmat, meg talán Európa sem. Ezért nem értenek minket. Nem értik Orbánékat, akik csodálkzó szemmel néznek, hohgy "de kérem, hát itt bármi lehet, sőt". Mert azt ők viszont értik, hogy a törvények változtak úgy, hogy nem minden demokratikus. Erről elfelejtkezve nyilatkozni:PRO.

Viszont joguk van nem érteni, nekünk meg ezt tenni, mert ez a demokrácia. Az igazi magyar demokrácia. Vagy nem?

Mindegy, a lényeg, hogy úgy adjuk elő, mint Orbán vagy Szájer: like a boss.

 

 

Szerző: usual man  2012.03.16. 16:58 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr864320619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása