Szimplisziti (eng: Simplicity).

Mert mi volt nálunk?

Agysebészet, vendéglátás, gasztronómia. Erre is büszkének kell lennünk, még mindig jobb mint a maffia, camorra, Borsalino.

Mára ezek sem kellenek. Szimpliciti kell baszki, de az nagyon. Ennek vezéralakja légyen Matolcsy Úr. Mr. Szimplisziti. Annyira szimplisziti, hogy a világ gazdasági szakemberei közül még a legkevésbé szimpliszitik sem értik mindig.

Imrpove your life. Simplicity. Battle.

Ezek hazánk új szavai.

Csatát nyertünk úgy, hogy nem is, miközben haladunk a szimplisziti felé. Improve-oljuk az életünket úgy, hogy nem vesszük észre. Sőt, a másik irányt vesszük észre, de ez a mi hibánk.

400 felett a benzin, a gázolaj meg még inkább - szimplisziti, mert csatát nyertünk.

300 felett az euró, mert erős, független ország vagyunk - nem érted - szimplisziti ember!!

Államadósság ügyben olyannyira csatát nyertünk, hogy az sose volt ennyire jó - szimplisziti.

IMF ügyben meg annyira improve-oltunk a life-unkat, hogy az IMF helyében én bizony hangosan röhögve jönnék be az országba, nem is repülővel, hanem szekéren Budapestig.

Aki esetleg nem értené Miniszter Úr szavait:

SZIMPLISZITI = EGYSZERŰSÉGgel lelkedben fogadd el, hogy bármit mondanak, az győzelem, diadal, Érted van, Neked JÓ. Ne akarj gondolkodni.

Improve your life = magadból indulj ki, csináld magad, mert sem állam, sem bank, sem senki nem ad hozzá támogatást, és itt nem pénzre gondolok, hanem támogatásra, olyan bátorítás-féle dologra. Ha magadnak meg, ok, ha nem, dögölj meg. - Nem, ne adjon az állam pénzt nur so, csak legalább legyen kiszámítható, logikus.

Battle = csata, vagyis: ha hiszed ha nem, a MAGYAR nép harcban áll. A kapitalista kizsákmányoló rezsimmel és a karvalytőkével vív véres küzdelmet. Ezt mondjuk hallottuk már nem is oly rég úgy 40-50 évig, de ez MÁS!!! EZ NEM AZ A HARC! Itt függetlenek leszünk. 

Mert egy zsibbadt gazdaságban egy 10 milliós országnak a legjobb ötlet mindenkivel szembe menni.  Hát hajrá. Mert az mindegy, hogy a szabad piacon hozzáférhető források drágábbak mint az IMF, de nekünk nem kell, csak amolyan mégis kell alapon, biztosítási kamu dumával. Ja, bocs, már nem biztosítás, már hitelkeret. De ezt csak sokadik beismeréskor hívják így. Persze, az IMF szab feltételeket, meg olyan mint egy antibiotikum: a betegség mellett mást is néha agyonvág. Ugyanakkor, ha választhatok az antibiotikum és a szövődmény között, akkor előbbit választom. 

A nagy Szimplisziti legyen veletek!

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: usual man  2011.11.21. 11:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr663400591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása