Szóval volt a hétvégén egy választás.

Budapest II. kerületében, egy időközi. Mert Balsai Úr alkotmánybíró lett. Hm. Na mindegy, nézzük mi történt.

Láng Zsolt nyerte az első fordulót, a szavazatok 52,62%-ával, 38,45%-os részvételi arány mellett. Ez annyit jelent, hogy a II. kerület lakosságából, mely összesen megközelítőleg kb 90 000 fő, durván 34 600-an mentek el szavazni, és Láng Úrra kb 18 200-an szavaztak.

Tehát egy durván 90 000 fő lakossággal bíró kerületet el lehet nyerni (nyilván a második fordulót is nyerni fogja) 18 200 szavazattal. Ez kb 20%. Jó, ok, gyermekek nem szavazhatnak stb. Értem én.

A "jó" hír viszont az, hogy amit az elmúlt kb 20 év, és főleg az utolsó másfél elért az az, hogy érdektelenség van, és aki szavazni megy, az amolyan dafke alapon megy, mert az "ellenzék" az bizony nem. Pöpec forgatókönyv.

Nyilván, a fenti számok nem pont érdektelenséget tükröznek, és a 2. kerület mindig is erre az oldalra húzott, amivel nincs is semmi baj.

A baj az, hogy NINCS ALTERNATÍVA....

Kire/mire lehet szavazni?

Mszp - ugyan már...

Jobbik - pfffff....

LMP - köszönöm, van biciklim...

Bármi más: kedves poén.

Úgyhogy az a szomorú hírem van Béláim, hogy: EZ VAN. Itt tartunk, és ez lesz egy jó darabig. Nincs senki más, akir jó szívvel voksolhatnánk, akire meg mégis, az meg nem politizál.

Hajrá!

 

 

Szerző: usual man  2011.11.14. 09:30 Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr803376046

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sose lesz más a politika – időközi választás a II. kerületben 2011.11.14. 14:11:44

Ez ugyanaz a politika, amely előtte is volt és amely ezentúl is lesz. Vagy talán ők is úgy gondolkodnak, hogy az LMP az most már LMP lesz, feloldás nélkül, csak így magában nyerve értelmet, ahogy a Fidesz is már csak Fidesz. Ki emlékszik már arra, hogy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása