Szép jó napot mindenkiek!

A minap volt Budapesten egy tüntetés-sorozat. Szerepelt is a tévékben. Úgy a 7. hír lehetett, megelőzte 2 "megégette", 3 "kirabolta, megégette, elásta", és 1 "kiugrott, miután kirabolta, megégette, megette". Meglehetősen kevéssé kimelet helyen. Pedig voltak ott úgy pár ezren. Fideszül 2,3 millióan, térszerkezetileg és a tudomány jelenlegi állása szerint tele volt a Kossuth tér és az Alkotmány utca fele, tehát úgy kb 20 000 ember. Nem voltam ott, de ránézésre. Szóval az utóbbi idők legnagyobb létszámú szakszervezeti megmozdulása. Hamar túlléptünk rajta.

Amiről akartam azoban szólni ezzel kapcsolatban, hogy most vált egyértelművé nekem végleg, amit eddig csak 100%-osan sejtettem: nincs a Fidesz-KDNP-nek alternatívája.

Nincs.

A szakszervezetek persze elvileg nem párt-alapú szerveződések, ugyanakkor eléggé jól tükrözik a mindennapokat. Mert az, hogy Dope-man ott volt, és beszélt, hát, legyen. Nem mondanám egy országmentő kaliberű srácnak, de szerintem nem is gondoilja ezt magáról.

Szóval: álljak az mszp oldalára? Neeeem, az üres frázisok, a 15 éve lerágott csont utánérzet nem kell. Semmi új, semmi kreatív, semmi átütő. Jobbik? Nyilván.... LMP? Majd ha túllépnek a bringapárt stíluson, akár. Na akkor mi?

Itt lenne az ideje valami értelmes, inkább jobboldali, mint baloldali, de mindenképpen közép-jellegű párt megalakításának, légüres tér van hozzá elég, és szerintem fogékonyság is lenne rá. Ha például Bajnai és/vagy Oszkó hozzáállással lépne előre valaki, és internacionáléra táncolás mentesen tudná mondani a nagyjából értelmeset, már nyert ügyünk lenne.

Mert manapság egy ilyen tüntetést sem "használ" fel senki. Kormány oldalról 2 mondattal kukázták őket, másik oldalról meg Mesterházy mondatai nem érik el egy átlagos magyar fülmagasságát. Ott van a tömeg, csak kellene valaki, aki ezeket összegyűjti, és értelmesen használja.... Mondom értelmesen.

Lassan a nép adja a megoldást, csak figyelni kellene rá.

Nem gondolom, hogy ez a poszt valami fergeteges olvasmány lenne, de a lényeg már a címben benne van:

ez az ország most szinte senkiföldje. Mert aki a kormányra szavazott, most picit hátrál. Akik ellene, azok sosem mentek sehova igazán. Csak szóban. Tehát ami alternatíva van most, az önmagában nem lehet elég. Még ha bárki komolyan akarna változtatni is. De nem érzem, hogy akarna.

1983 csókoltat minket.

 

 

Szerző: usual man  2011.10.02. 21:51 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr413273015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.10.03. 09:05:50

Az LMP már nagyon régen túllépett a bringapárti státuszon (egyébként miért is ne lehetne bringapárti?), de ahogy gondolod.

Az Oszkó-Bajnai vonal a hiányzó liberális párthoz illik leginkább, abból viszont tömegpártot csinálni Magyarországon a törtlelkű és amúgy is csekély létszámú polgárság hiányában illúzió.
süti beállítások módosítása