Hát szép jó napot!

Régóta nem írtam semmit a blogomba már. Oka több is van, a családi tragédiától a fásultságig, de most azt gondolom, hogy egy rövid szösszenettel mégis csak „hangot adok” érzéseimnek és gondolataimnak (fennkölt egy ember ez ejjj). Bízom benne, hogy ettől majd újra kedvet kapok, és ennek legalább annyian örülnek majd, mint amennyien nem.

Miért majdnem az a bejegyzés címe, hogy Felesleges blogot írni? A fordítógép alapvetően egyfajta politikai-közéleti blog akart lenni. Létezik itt Hazánkban ezek közül bármelyik is? De tényleg….. Kb 3/4 éve írtam utoljára bejegyzést, akkor:

-         ott tartott a mai politikai vezetés, hogy ami eddig volt, az hazugság, átverés és kizsákmányolás, és sajnos ma is itt tart. Előremutató, komoly, hiteles cselekvések vannak?

-         az volt, hogy az IMF valamiféle gyilkos segítséget akar adni, és ezért plakátolunk, hirdetünk, a mi pénzünkön, mindenkién, és majd megállapodunk, de mégis, de mégsem, és erre volt pénztárca nélküli miniszterünk is, meg sajtónk, meg tájékoztatónk, és változott mára valami….?

-         azt hangoztatták felénk, hogy az EU az egy gyilkos szeparatistákból álló szervezet, akik látszólagos egységbe tömörültek, és fertőző pénzekkel akarnak minket magukhoz édesgetni (kb annyi épül állami szinten, amit ebből finanszírozni tudunk), de mi majd a szívükbe döfjük Árpád vérével átitatott késünket, és akkor jajajj nekik – ma meg a televízióban a Külügy és az EU megbízásából készült reklámot látom, hogy „Magyarország nem tartana ugyanitt az EU nélkül" – itt pozitív kontextusban…hááááát, Sári néni, inkább a mákos buktát kérném… Van az EU-nak jó, és rossz oldala is. 1 ország nem tudja ezt kezelni Brüsszelben, mert kizárólag mentében üvöltözik..na ki?;

-         az volt, hogy hazánk egy új, mások által nem ismert úton jár (ez mondjuk akár rám is értelmezhető), és majd észre fogjuk venni, hogy ez átütő gazdasági siker lesz. Nos, az lett. Szigorú tekintetű gazdsági maximusunk áttért a pénz világába az MNB-t vezetve, a gazdasági sikereinket meg nettó éves 1,7%-os visszaesés fémjelzi… Mit fémjelzi….?!? PLATINÁZZA!!! Most azt hagyjuk, hogy ez a hazánkban élő magyar gazdasági szféra arcon köpése volt, de sebaj. Senkit sem izgat;

-         azt tuszkolták belénk, hogy amit ők mondanak, az az egyetlen igaz út. Only. Nur. Solamante. Ezt mondják ma is, többek között a rezsi-csökkentéssel, ami részben azért tud megvalóslni, mert eldönthetik (gazdaság függetlensége a politikától ugye), meg mert a nagyvállalatok többsége benyeli inkább, minthogy valami furcsa földöntúli törvénnyel ismét csak nehezen érthető %-ok ugorjanak a könyveikbe „adók” cimszó alatt év közben. No de ha ez a tévedhetetlen igaz út, akkor meg minek ezért aláírásokat gyűjteni? Hát nem el vagyon az már kérem döntve – űgy törvényileg is, meg kihirdetve meg minden? Vagy ez egyfajta furcsa Kaffka előadás, ahol a hernyó nem elég szép?;

-         az „ellenzék” – értsd kb szocialista párt – ott tartott, hogy Mesterházy Attila pártvezér és „ismétlő-szónok” azt hajtogatta, hogy minket félrevezetnek, hazudnak nekünk. Ennek bizonyítására 29 nyugdíjas és 2 melegedni betévedt alkoholista előtt csapkodott üveg asztalt, átütő sikerrel. Akik akkor még nem röhögtek rajta, ma már igen;

-         azt hajtogatták, hogy Gyurcsány Ferenc = sátán, pokol, sodom-gomorra, Balázs Pali. Nos, máig ezt mondják, és aki nem fogta fel, hogy Gyurcsány mögé beállni = politikai kudarc, azokat sajnálom. Még akkor is, ha sajnos máig kb senki nem hallgatta meg Gy F ominózus beszédét, végig, hogy értse, miről is beszélt… Meg kellene, mert hamarosan Viktor is ezt fogja mondani, már amennyiben rendelkezik önkritikával… muhahaha;

-         azt verték belénk: Bajnai Gordon lop, csal, hazudik, még akkor is, mikor álmodik éjjel otthon kék égről és zöld fűről. Mindegy is, hogy ha B G nem lépi meg azokat az intézkedéseket a választások előtt, melyek miatt 100% volt, hogy el is bukja a referendumot (s amelyekre OV oly büszkén hivatkozott mint Nemzetünk strukturális reformjaira Barroso előtt Gödöllőn) már nem lennénk itt, hanem farkasokkal táncolnánk, mert attól ő még nem érti igazán mit jelent a politika… Mert ő gzdaságipolizitál, amit azért nem jó, mert (lásd következő pont):

-         az volt, ami ma is, hogy m1 – m2 – tv2 – rtl híradók nem híradók, hanem egyfajta sikerfilmbe ötvözött kék fény magazinok… Első kettőben a szavak: siker, felavat, stratégia, szent, más út, EU burn in hell, EU azért adott pénzt erre-arra (látszatra adni nem trendi), foci, szent, Erdély önálló lesz, minden magyarral vértezett település bárhol a világon Magyarország lesz; foci, szent, a szomszédopk bunkók, gazdasági siker, példátlan, csak mi értjük. Utóbbi két adás 99%-a: Teri nénit (bocsánat, long live Teri néni!!) elsodorta egy részeg – feltehetően román  állampolgárságú – suhanc, akit azóta sem láttunk, de Teri néni jól van, a kivilágítatlan biciklije ellenére. Ezt megerősíti a megszólaltatott 2 szomszéd, a hentes, a postás, és a benzinkút 2 dolgozója is, akik a baleset idején igaz, hogy kanasztáztak, de Teri néni..az Teri néni. Egy vasember;

-         sajnos az volt, mint ma is: nincs társadalmi igény arra, hogy mindez megváltozzon. Semmi. Mert aki állami szférában dolgozik, az nem rest ezt benyelni az állásáért cserébe, és ezt sajnos megértem. Tanult emberek, diplomával (vagy kettővel), gyermekkel, hitellel vagy anélkül, de mindenestre élettel..ami pénzben kerül sajnos. Meg fiatalokkal, akik heresérves nadrágban fogalmatlanul lézengenek….meg nyugdíjasokkal, akiknek az x-edik újabb politikai szél már nem oszt nem szoroz….meg értelmiségiekkel, akik felmorzsolódnak ilyen-olyan szervezetek, klubok, Millák és egyebek között, de nem tudnak közösen kiállni már semmiért, mert a friss mezőn mindenki hangosat fingik….

Utóbbi ponton pedig a Fidesz hátradőlve röhög. Totálisan átalakított választási rendszer, lebutított gazdaságpolitikai adatszolgáltatás, lebegtetett társadalom  - azon szinten, amit meg amúgy ők naponta lehordanak. Tökéletes stratégia, tökéletes eredmény. Érzelmeken alapuló közöny, teljeskörű politikai ki-mit-nem-tud, kivéve a sját híveik körében, akiket folyamatosan feltüzelve tartanak egy elképzelt, de rég halott ellenséggel szemben. Bravó, de tényleg!!

Ez lett mára a Hazám, amire büszke vagyok így is, és mint minden válogatott foci meccs előtt, úgy gondolok reá: tudom, hogy nincs esélyünk, de hátha…

Viszont most azt érzem sajnos, a következő 25-26 meccs előtt hátradőlhetek, mert nem, hogy csodára nem tudok számítani, hanem nem vagyok kiváncsi az ellenfél arcára sem. Utálom a deli vigyort ugyanis. Mi pedig ezt váltjuk ki a világ azon részéből, amely számol, gondolkodik, érez, és tisztel.

Hogyan kellene csinálni? Azt látom, hogy nem így, de hát sajnos mi ezt akartuk, ezt fogadtuk el, és ezt nyeljük be a mai napig is. Minden nap.

Gőg, sértődöttség (pl.: hóhelyzet és állami rekciók), felsőbbrendűség (a világ rajtunk kívül eső része totálisan hülye, és nem érti a lényeget), parancs-uralmi rendszer (minden valahol „fent dől el”, ahova senki, de tényleg senki nem lát el), és csak, de tényleg CSAK az magyar, aki ugyanúgy gondolkodik, mint ők. Gondolkodtam én is, hogy alakítok egy…egy…mondjuk királyságot a nappalimban…no de az előszoba már nem lenne ám az!!!

Pedig az élet ennél sokkal egyszerűbb, olyan, mint azt a fodrásznál hallottam a minap egy 60-as úrtól, mikor az amúgy tényleg nagyon udvarias fodrász hölgy megkérdezte tőle:

-         Hogyan vágjuk?

-         Hát csókolom…..hogy rövidebb legyen….

U:

 

Szerző: usual man  2013.03.24. 22:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr285166523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása