Szép jó napot!

Miniszterelnökünket, Orbán Viktort szapulók sorába én biza most nem állok be. Nem én. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy miképpen tud Ő olyan rettentő széles spektrumban gondolkodni, és érvelni is mellé, mely spektrumról mi, földi halandók, "zállampolgárok" nem is álmodhatunk. Komolyan mondom, eddig azt hittem, hogy a mindennapi életben -ami nem egyenlő ugye ezzel a "kibertérmétellyel"- jómagam is egész jól bánok a szavakkal, de rájöttem, hogy nem. Vissza kellene mennem a könyvtárba, és sok sok sok könyvet olvasni érvelés-technikáról, konfliktus-kezelésről, és hasonlókról. 

Miért mondom ezt?

Tegnap, az agyonelemzett EU beszéd, és az azt követő vita közben Miniszterelnökünk olyat mondott, aminek következtében szerintem megdőlt az egy adott épület egy adott termében egy adott pillanatban felszökkenő szemöldökök számának világrekordja. Azt találta mondani, nagyjából, hogy a magyarországi sajtószabadság megkérdőjelezése az egyenlő az ország demokráciája elleni támadással, és ő ezt nem fogja engedni, megvédi ettől hazánkat.

Hát kérem, bravó. A kormány intézkedései okán van felzúdulás Európa-szerte, de ha ezt szóvá teszik, akkor majd Ő, a kormány"vezetője", megvéd minket ettől.

Namármost ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor be kell ismernünk, hogy ez dícséretes hozzáállás egyébként, és jó, ha a főnök ott elől kitart mellettünk. Csak nekem valahogy olyan az érzésem, még ha közvetlenül sántít is a hasonlat, hogy ez olyasmi, mintha mindenki mától csak kenyeren és vizen élhetne, és mikor külföldön megkérezik, hogy miért, akkor az a válasz, hogy mert óvják az egészségünket.

Az az érzésem, hogy ezt ott akkor kevesen vették be. Meg az is, hogy 1-2 napig még vitáznak majd ezen, majd leszoknak róla, és ennyi. Mert akinek van ízlése, az nem feltétlenül ad pofont.

U.

Szerző: usual man  2011.01.20. 08:53 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr562599498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása