Szép jó napot!

Nem akarnék ma semmi különösen egetverő témáról beszélni. Olyan kicsit kipukkadt lufi érzésem lett urrá rajtam, ami lehet, hogy az ősz már el nem vitatható jelenléte miatt van csak. Persze lehet, hogy az is erősen közrejátszik a dologban, hogy kezdem elhinni: tényleg erősen "mulyul a nép", vagy csak a 12. Nemzetközi Beletörődom Világjátékok hazai előselejtezői folynak épp...

Pedig nem kellene. De mégis ez történik.

Sok gazdaságilag és pénzügyileg releváns tudással bíró emberrel találkozom, minden oldalról. Az van, hogy egyikük szájából sem hangzott még el alábbi mondatok egyike sem:

- értem miért csinálják;

- van benne ráció, majd csak figyelj, mikor kiegyenesednek a számok;

- Neked, nekem, nekik, és főlleg a gyerekeinknek mennyire jó lesz.

Nem sorolom tovább.

Az a baj, hogy egy erősen "magam felé fordítom, kiveszem, mjad visszarakom" típusú kormányzati ciklus(ok) után -kivéve telán az utolsó 1,5 évet- a lakosság mindent elhisz a jelenlegieknek, ha benne van a "nép", a "közakarat", a "tisztesség" vagy a "forradalmi" szó... Ott is sántít a dolog, hogy a jelenlegiek már voltak egyszer 1998 és 2002 között ugye, oszt mégsem éltek a nagy lehetőséggel. De nem is ezt akarnám kiemelni most.

Azt viszont nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy egyenlőre nagy a hiba százalék. Sajnos a világban élünk, ami azt jelenti, hogy van külföld is, meg belföld is.

Mert ma a külföld röhög rajtunk, és ha így folytatódik, akkor 2-3 év, és a belfüld sír majd.

A Költségvetési Tanács is annyit mondott (sok minden más mellett persze), hogy a bevételeket erősen felül tervezték a 2011-es büdzsében, a kiadásokat meg alul... És pont ezek azok a szavak, melyek a fidesz szavazók jelentős százalékánál nem jelentenek semmit, ördögtől valónak tartják, és újabb szoclib ármányt sejtenek mögöttük. Pedig sajna nem.

El fog fogyni a csak úgy "elvett" pénzek tömege, és akkor mi lesz? A 16%-os adó fog fenntartani egy költséges államot, és a kiadásainkat is fedezni fogja? - egyszerű érv, tudom, de ez nagyjából a keret. Mi lesz 2012 után?!?

Azt mondták nekünk, már 2 éve, hogy megvan a stabil fejlődést garantáló gazdaságpolitika. Azt, hogy készen van. A szekrényből meg a várakozások ellenére nem estek ki nagyon nagy csontvázak, sőt, közepesek is alig-alig. Vagyis nem volt "hű de váratlan ez, ezzel nem számoltunk" dolog. Akkor meg miért van az, hogy már a Fidesz oldaláról is egyre többet hallom a "kapkodás"; "dilettantizmus"; "logikátlan" szavakat.

Nem látom a felkészült, átgondolt döntéseket. Nem látom, hogy a Hölgyek és Urak elővették volna azt a szép forgatókönyvet, amit állítólag 2 év alatt írtak. Azt hiszem, hogy csak egy jegyzettömböt vettek elő, amit otthon valójában írtak, majd mikor leültek hozzáértő emberekkel, szembesültek azzal, hogy a szakemberek szavai között nem találtak olyat, ami az ő jegyzetükön rajta lett volna.

Láttam én Schumachert versenyezni, de nem állítanám, hogy ettől úgy vezetek, mint ő.

Jó lenne nekünk más is, de egyenlőre Takuma Sato stílusában megyünk. Előzünk, csak ha jön  a kanyar, mi nem biztos, hogy be tudjuk venni...

 

Szerző: usual man  2010.11.09. 09:13 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr582435406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása