Országunk gyűlése csökkentette az országgyűlési képviselők fizetését 15 %-kal.

 
 
Ez a hír, eléggé száraz így magában szegény, de Magyarország nem lenne Magyarország, ha ezen hírhez nem csatlakozna rögtön két gyökeresen ellentétes nézet. Egy jobbról, egy balról. Megjegyzem, hallanék már szívesen egyet kicsit középről vagy kicsit jobbról, de hát álmodni vagy matek órán kell, az első padban vagy munka közben középvezetőként egy önálló irodában ahol senki nem látja a képernyőt, csak te.
 
A jelenlegi kormány célja ezzel inkább jelképes volt, mint bármi más, az irány támogatandó, a csökkentés nagyságáról vitatkozni lehet, sőt, kell.
 
A Fidesz pr gépezete azonnal reagált, mint mindig jól felkészülten, időben, megfelelő megjelenéssel. Üzenetük: ők többet akartak volna vágni a fizetésen, legalább 50 % nagyságú csökkentést akartak, ezért a 15 %-ot nem szavazzák meg. És így is tettek.
Annak fényében, hogy jelenleg ők bármit tesznek, még ha logikátlan is mint ez esetben, nem fognak veszíteni a támogatottságukon, egy cél van csupán: folyamatosan bírálni a „megszorító intézkedéseket”, mert ezzel a T. Választópolgárok zöme azt látja, hogy na bezzeg, ezek a srácok nem szavazzák meg, ők nem akarnak lehúzni minket, majd ha ők jönnek, eljő a földi mennyország. Ezzel egy pici bibi van, hogy ez nem igaz. És a Fidesz épp ezért nem szavazta most meg a 15 %-ot.
Mert mi lett volna a korrekt?
Vagy azt kellett volna tenni, hogy az országgyűlés 2 javaslatot tárgyal, egyet 15%-ról, egyet 50%-ról, és akkor a Fidesz tudott volna szavazni az 50%-ról (megjegyzem egyrészt ezt így nem lehet, másrészt nem szavazták volna meg ők sem….). Másik megoldás lett volna, ha azt mondják a srácok,  hogy asszondja: „ok, nem értünk egyet, mert szerintünk 50% a megoldás, de addig is megszavazzuk a 15%-ot, mert addig is, míg mi nem kerülünk kormányra, ezt a pénzt is megspóroljuk. Majd pedig amikor kormányt alakítunk, lecsökkentjük a maradékkal.”
Nem ezt tették, és miért nem? Egyszerű: ha most megszavazzák, az az átlagos Fidesz szavazók körében hatalmas felháborodást keltett volna, mert mi az, hogy ők a szoclibek mellett szavaznak?!? Másrészt pedig akkor a Fidesz kormányalakítása után nem lehetne majd azt mondani, hogy „És mi, a Fidesz, csökkentjük a képviselői béreket azonnal, mert az előzők nem tették”.
 
A korrekt pedig szerintem az lett volna, ha a Fidesz belátja, most ennyit tudnak faragni (erről szólt az előterjesztés, és gondolom az esetleges Fidesz ellenindítványt meg sem szavazták), megszavazzák ők is, és majd ha ők lesznek, akkor a többit.
Van egy „spúrom”, hogy ez a tétel el fog maradni az elején, amikor kormányozni kezdenek.
 
Nem értem, hogy miért van az, hogy bármit, amit egy párt mond, azt a másik gyakorlatilag egyenértékűvé teszi a népirtással, sodoma-gomorrával, és egyéb hasonló cselekedetekkel.
 
Miért nem lehetett volna azt mondania a Fidesznek, hogy:
„- Lássátok népek, bár mi többet akarnánk, és erről adtunk is be indítványt, de azt leszavazták. De miután ez is több mint a semmi, hát megszavazzuk. Mert jó az irány, de kevés a %.”
Ez sátánizmus lett volna? Nem. 
 
 
Amúgy pedig azon is el kellene gondolkodnunk, hogy meddig csökkentsük a képviselők fizetését….. Vágjunk el minél több, tényleg felháborító juttatást? Igen. De a fizetést nem kellene csökkenteni végletes módon, az lesz az eredmény, hogy a kutyát nem fogja érdekelni a munka. Valamint azt is lássuk be, hogy ha nem kapnak elegendő (hangsúlyozom a szót: elegendő, és nem bőséges) fizetést hivatalosan, akkor elkezdődik, illetve folytatódik a trend, hogy mindenki ezt-azt bevállal, ilyen-olyan munkákat, megbízatásokat, posztokat, stb. Ez pedig ellentétes az országgyűlési képviselők elvileg elvárható munkájától, vagyis attól, hogy ott legyen, dolgozzon, és mint az ország képviselője tegye a dolgát. Csinálja TÉNYLEG azt, kapjon érte reális jövedelmet, és NE kezdjen mutyizni, lobbizni, bizottsági posztokat halmozni.
 
Csak nem adom fel, hogy megértsem a dolgokat egyszer talán…..
Szerző: usual man  2009.05.21. 09:35 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr711134966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása