Kedves Olvasó!

A közepébe vágok, semmi tréfásnak szánt "hű de jól látom a dolgokat - összakacsintós" duma.

A minap szörnyű felismerésre jutottam. Mégpedig arra, hogy az, és ami most hazánkban van, az bizony jó nekünk, így, ahogy van. Legyünk őszinték végre magunkkal! Ne ne ne, egy pillanat, semmi fejcsóválás, és kérek mindenkit, édesanyámat se morzsolgassák a fogaik között. Miért gondolom így?

Haladjunk az időben visszafelé. Mi van most?

Egészségügy - szétesett, jóformán ember nem tudja mit hol gyógyítanak, és azt sem, hogy mikor. A végzős orvosok nagyrésze nem, hogy külföldre kacsingat, hanem lassan onnan ide vissza, de csak cinkosan. Ezért aztán immáron a "ki gyógyít" is kérdéssé vált.

Oktatás - néhány hónappal a felsőoktatási felvételi előtt kiderül, hogy nem az van, amire jelentkezett a fél ország ifjúsága, hanem más, és pénzért, nem kevésért. Mikor egységesen 80 000 forint lett volna a tandíj/félév, akkor meg felzúdult az ország, nem lett belőle semmi. Most felzúdult, de simán bevezetődött a 3x tandíj.

Mezőgazdaság - a magyarok kedvenc sportja. Mindenki tudja, hogy termelni kellene, de a föld tulajdonjoga még kb ezer évig el fog különülni annak művelőjétől. Hazánk top 5-ben van Európában mind a termőföld minősége, mind annak mérete (lakossághoz viszonyítva) alapján, ehhez képest a hazai termés drága. Igen, tudom, ez leginkább az EU kvóták és annak agrárrendtartása miatt van így, ugyanakkor a lobbistáink erre kb magasról tesznek, és azzal töltik 6 000 eurós hónapjaikat belga testvéreinknél, hogy egymást savazzák. Eközben itthon koncentrálódik a föld feletti tulajdon, olyan mértékben, melyre még átkos elődeink is irigykedve néznének. Okos.

Ipar - mindenkori húzóágunk a narancs óta. A stabil és biztos ipart a kkv-ka adhatnák, stabil megrendelőkkel és háttérrel, de ezekből most egyik sem létezik. Gyártanak itt mindenféle karikás és csillagos, meg persze s-betűs autót is, melyek nélkül az ipari mutatónik a béka segge alatt lenne annyira, hogy a béke azt hinné az Olymposon ül... Ugyanakkor meg az van, hogy ez lokálisan szuper, nem lokálisan meg majdhogynem bulvár-hír.

Állami szféra - a tökéletesen érthetetlen rubik-kocka, 13 oldallal, 42 színnel és egyetlenegy létező megoldással, melyet azonban a kocka belsejében ülő érinthetetlen személyen kívül senki soha nem fog megoldani. Két éve kb mindenkit kirúgtak, majd felvettek ugyanannyi emberet + 15%, akár addig ismeretlen osztályokra.

Tömegközlekedés - közlekednek a tömegek, de az egész egy nagy közösségi kalandtúrává vált, tűz, víz, járat-lottó, van minden. Ja, és kiderült, hogy a kicsit többért valójában sokkal többért van (müködtetésileg), és bár ez nem új, mégis, senkit sem érdekel úgy igazán. Megvesszük a bérletet, oszt jónapokat.

Igazságszolgáltatás - kb 3-4 éve, de 2 éve aztán tuti azt halljuk, hogy itt aztán mindenki lógni fog, aki csak rákacsintott a boltban egy árcimke nélküli nápolyira, nemhogy korrupcióba és milliárdos csalásokba keveredett, főleg az elmútnyócévben. Ehhez képest azokat kivéve, akik kb a szemünk előtt köszönték meg a százmilliókat a köznek, mindenkit előzetesbe raknak, majd kiengedik pár napra rá. Akik meg igen csak közfelháborodást és országimázs-rombolót tesznek, azoknak meg felezik a büntit. Hát nem tudom.

Közbiztonság - több rendőr, szebb autók, javuló statisztikák. Aztán elfogások, majd kiengedések, majd nemígygondoltamozások, legvégül pedig elvész a sértett a paragrafusok között.

Nem folytatom a sort, pedig bőven lenne mivel, és a fentieket is lehetne cizellálni. A lényeg az, hogy az elmúlt 22 év alatt amit előreléptünk, azt vissza is buktuk. Ez nem új info. Az viszont talán az, hogy ez nekünk jó. Pont így jó. Pont így tudunk kihaénnemezni, majdénmegmondozni, cinikusanleszólni, majdjólleváltalakozni, elszámoltatlakozni, négyéventefelforgatni.

Csak sajnos erre én is akkor jöttem rá, mikor épp a legnagyobb lúzerek lettünk a régióban. Magyar vagyok, hiszek a nemzetben és sírok a himnusz alatt meg nem sírom vissza a pre 1989-et, de ha csak akkor maradhatok tényleg az, ha egyet értek a ma látható dolgokkal, akkor köszönöm, nem kérek ebből. Mert ha tetszik, ha nem, eddig minden kormányunk, a jelenlegit kivéve azt legalább elérte, hogy külföldön ne nézzenek minket hülyének nagyon, hogy legyenek forrásaink, hogy higgyjenek bennünk. Még a Fidesz is, 1998-2002 között. Sőt, még értelmes dolgokat is csináltak, nem keveset, de a mertmegtehetem hozzáállás már akkor kezdett csírásodni.

Az, hogy teljes minisztériumok teljes vertikumai várnak hónapokat, míg az egy, az egyetlenegy legfelsőbb ember ott dönt valamiben, az nem, hogy nem építő, hanem dizintegráló hatású.

A legviccesebb pedig az, hogy ezt mindenki, minden egyes ember tudja a minisztériumok és a sok hivatal sorai között. Viszont örülnek az állásuknak, és legfeljebb szüleikre nosztalgiával gondolva tűrik a böszmeséget, amit abszolút meg lehet érteni. Ezért pedig elitélni bárkit, főleg az ott dolgozó pórnépet nem, hogy nem illik, hanem nem is szabad.

Nem gondolom, hogy pl Orbán Viktor, vagy Matolcsy György a puszta tekintetével egy párhuzamos dimenzióba tudja küldeni a velük ellenkezőket (khm), de valahogy úgy tűnik, mégis mindenki ettől fél. Ők pedig a látszat fenntartása miatt hagyják, hadd gondolják. Az egész olyan, mintha már senki sem tudná, valójában miért is állítottunk külön gollövőt a saját kapunk elé. Sőt, továbbmegyek. Ennél átláthatóbb volt a Barátok Közt bármely random módon egymás után illesztett 5 epizódja.

Mi pedig itt lent a túrista osztály ablakain már a halakat látjuk csak, és a hajópadló sem vízszintes már.

Csak hát......megszoktuk. Nem tudnánk mit kezdeni saját erőnkkel, további döntéseinkkel és szavazatainkkal, és csodálkozunk a történelmünkön. Ne tegyük. Tanuljunk belőle végre.

U.

 

Szerző: usual man  2012.06.12. 15:36 83 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr164583525

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Matolcsy Csodaországban: A magyar tündérmese egy éven belül sikeres lesz 2012.06.13. 16:58:55

“The Hungarian fairy tale or the Hungarian example will be a successful one in a year’s time.” – olvasható a Matolcsy-interjú CNN által közzétett angol nyelvű leiratában. Érdemes végigolvasni lentebb az anyagot, mert tele van sú...

Trackback: Matolcsy ölni tudott volna, amikor Quest a katasztrofális magyar helyzetről kérdezte 2012.06.13. 16:56:06

  A lassított felvételen jól látszik, milyen indulatok feszülnek benne, miközben fogalmazza Richard Quest zátonyra futó magyar gazdaságról feltett kérdésére a “tündérmesés” választ. Nem vagyok pszichiáter, de nagyjából így képzelem el ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csbaly 2012.06.13. 14:52:29

Demagóg szar poszt... egyoldalú, minden szakmai,vagy tulajdonképpen bármilyen érvet nélkülöz... egy dühös ember egyszerű picsogása... grat!

Ad Dio 2012.06.13. 15:01:28

Tényleg. Ez az interjú is jó példa erre.

www.youtube.com/watch?v=6HTKhm7rlKs

Ezzel nem mondom hogy most jól állunk, annyit viszont igen, hogy volt ez SOKKAL rosszabb is.

Kotkodus 2012.06.13. 15:02:24

egyébként oszkó mit keres a wizzairben?

Szevasztok 2012.06.13. 15:04:23

@Jari Litmanen: "hát ez elég gyenge lett "

Miért is?

Abban nagyon igaza van, hogy most sok minden sokkal rosszabb, mint korábban és nekünk ez mégis jó. Vagy az utcán vonulnak a tömegek? Vagy szerveződnek a sztrájkok? Vagy a kormánypárt támogatása a parlamenti küszöböt verdesi?

Neeeem? Akkor úgy látszik mégiscsak jó ez így nekünk...

genyamagyar 2012.06.13. 15:08:22

A poszt arról szól, hogy mindenki nagyívben beleszarik az egészbe. Légyen az közember vagy politikus. És ebben a posztnak tökéletesen igaza van!

Szevasztok 2012.06.13. 15:10:00

@Ad Dio: "(...) volt ez SOKKAL rosszabb is. "

Csak az a baj, hogy 2006-2012 között az ingerküszöb annyival megnőtt, hogy ma már a GyF beszéd két napig se lenne érdekes.

genyamagyar 2012.06.13. 15:10:23

Hogy is mondta Rogán? "Lassan itt az ideje, hogy az ország érdekeivel is törödjünk."

És ezt eddig nem vette észre senki? Dehogynem! Csak senkit sem érdekelt. Mindenki csinálta a maga kis bizniszét - már ha tudta.

Szevasztok 2012.06.13. 15:12:15

@genyamagyar: "Hogy is mondta Rogán? "Lassan itt az ideje, hogy az ország érdekeivel is törödjünk.""

Lefordítom magyarra: Lassan itt az idő, hogy a parasztvakítással is törődjünk, mert közeleg a választás.

Zuzzant 2012.06.13. 15:12:35

a rendőrség évek óta javuló közbiztonságról, csökkenő halálos autóbalesetek számairól regél adatokat, saját mellkasát öklözve a dicsőségtől

Egyetlen probléma, hogy a k u r v a nagyon megemelt díjtételek esetében pont ellenkezővel indokolták a szükségességét.

:-O

:-O

:-O

Clear-water 2012.06.13. 15:13:45

Hát ide a bökőt nekem, én meg visszasírom a 80-as éveket.
Mert ehhez képest maga volt a kánaán.
Minden ismerősöm házat épített saját erőből, működött a vidék, nagyszüleim egy nyugdíjból megéltek, mert a helyi TSZ-től kapták a háztáji után a terményt, abból állatokat neveltek. A vidéki gyerekekkel együtt nevettünk és jártuk a TSZ traktorok után a mezőt, és szedtük az elhagyott búzát a nyulainknak.
Nem loptak el semmit, este kint lógtunk a helyi kocsma mellett mi fiatalok, és fagyiztunk. Senki sem kötött belénk.
Folytassam? ÉLET volt. ÉLHETŐ volt az ország.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.06.13. 15:15:38

hogy legyenek forrásaink!!!!

FORRÁSAINK, azaz HITEL!!!!!!!!!

Habzsoljuk kétpofára, hajrámagyar... Ez a te forrásod, a hitel...

Ad Dio 2012.06.13. 15:22:46

@Szevasztok:

Nem hiszem hogy így lenne. Ezt jól megmutatta a Schmitt, majd a Gyurcsány plágiumügy.

A baj nagy és a gödör mély. Nem kis mértékben köszönhetően a jelen kormány "valóságot kissé lazán kezelő" mentalitásának (sic!), de azért a többség tisztában van vele, hogy a saját ügyetlenkedéseinkkel párhuzamosan zajlik a világban egy válság, amiben Európa különösen is érintett. Ennek a hatása ránk nézve nem elhanyagolható. Ez a gondolkodás tetten érhető a közvélemény-kutatásokban.

Nick Leeson 2012.06.13. 15:24:04

Nekem is tetszik. Pontosan arról szól, amit egy teljesen átlagember naponta tapasztal és amivel naponta szembesül. Nem kell itt mélybe menő hasonlítgatás, nem kell politikai elemzés. Nem kell minden embernek politológusnak lennie.
Ezek a tények.
Ennyi!

Magyarország 2012!

Ad Dio 2012.06.13. 15:25:11

@endike:

Sajna rászorulunk. Az nem mindegy hogy milyen feltételekkel. Az IMF jobb lenne mint ami van. Teljesen egyetértek hogy nagyon fontos lenne újraépíteni a bizalmi kapcsolatot az IMF-el (és az EU egyéb szerveivel). Még akkor is ha ez Matolcsi Úr székébe kerül.

lapposgutta cavat lappos lappidem 2012.06.13. 15:28:14

Aljasul fikázod itten A MI Egyetlen Viktorunkat, te liberbolsi tudjukki!
Ne félj, megtalálunk!

Endike, ne hagyd magad!

soniq 2012.06.13. 15:30:14

"Mert ha tetszik, ha nem, eddig minden kormányunk, a jelenlegit kivéve azt legalább elérte, hogy külföldön ne nézzenek minket hülyének nagyon, hogy legyenek forrásaink, hogy higgyjenek bennünk." - ez mondjuk jól látszott 2008-ban, amikor a válság kitörése után a világon elsőként kellett hitelért futnunk az IMF-hez, a befektetők már akkor annyira bíztak bennünk.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.06.13. 15:34:29

+1

Tökéletesen leirja az átlagember által érzékelt mai magyar valóságot.

gnme 2012.06.13. 15:40:06

kár hogy emón az "ipar" szóhoz már csak az kötődik: van autógyártás néhány városban

= a többi városban meg nincs autógyártás, tehát ott nincs ipar

Nick Leeson 2012.06.13. 15:41:23

@soniq: Aha! és szerinted kit néznek hülyének? Aki szarban van hitelér folyamodik, megkapja és utána viszonylag stabilizálódik.
Vagy azt. Aki nagy pofával elzavarja az IMF-ef, idióta szarságokkal trutyiba viszi az országot, és végül vissza kuncsorogja magát az IMF-hez? (persze ez sem igaz, mert egyik nap kuncsorog, másnap már megint fikázza őket)

Szóval szerinted melyik néz ki igazán hülyének a világ szemében?

soniq 2012.06.13. 15:45:35

@Nick Leeson: én speciel téged nézlek enyhén fogyatékosnak, remélem egyszer majd megérted miért. :)

Szevasztok 2012.06.13. 15:48:56

@Lucky Larry Silvеrstеin:
Mivan? Mivan? Mivan?

Te csak kötözködni jársz ide? (Nem kell válaszolnod)

productmanager 2012.06.13. 15:50:38

@endike:
nem gáz a hitel, csak az a baj, ha nem arra költik, amire kell, azaz hogy többet hozzon a hitelből finanszírozott befektetés, mint a hitel + a kamatai.
Aki nem akar hitelt felvenni, az meg ne vegyen fel, de mikroszinten az ilyen lakhat 45 éves koráig az anyjánál, makroszinten meg közlekedhetünk földúton bécs és budapest között.

Szevasztok 2012.06.13. 15:52:23

@soniq: "ez mondjuk jól látszott 2008-ban, amikor a válság kitörése után a világon elsőként kellett hitelért futnunk az IMF-hez, a befektetők már akkor annyira bíztak bennünk. "

És köszönhetően abból az IMF/EU hitelből származó betéteknek, most nem olyan sürgető a tárgyalás. Enélkül OV már 1 éve beadta volna a derekát.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 15:53:01

Egy másik posztban már leírtam, talán itt is aktuális:)
Mér nem tudott ez a barom orbán Romániában, vagy Albániában születni? Mennyivel jobb lenne nekünk. Vagy legalább lenne szuicid.

productmanager 2012.06.13. 15:55:24

@Ad Dio:
a világban válság zajlik, de mondjuk nem biztos, hogy azokba kéne a legnagyobbat rúgni, akik esetleg segíthetnek, ha para lesz itthon.
Értem én, hogy új alapokra kellett helyezni a dolgokat, nyilvánvalóan elfogadhatatlan, hogy néhány multi mit művel(t) itthon, de nem ezzel a visszataszító, pökhendi faszkalap stílussal és módszerekkel kellett volna kezelni a problémát. El kellett volna magyarázni nekik, hogy mit akarnak, tán még támogatták is volna, vagy mondtak volna valami ötletet.

productmanager 2012.06.13. 15:57:52

Amúgy tetszik a poszt.
Tulajdonképpen van ma olyan terület, szektor stb Mo.-n, ami normálisan működik?

Arcangel 2012.06.13. 15:58:45

A szokásos féligazságos és ezért kifejezetten hazug nyavalygások összessége ez az iromány! Mennyit fizetnek nektek és az Index-nek ezeknek a hülyeségeknek a terjesztéséért?

Tény, hogy ma nem Magyarország, hanem Görögország, Spanyolország és Olaszország pénzügyi összeomlásáról szólnak a hírek!

Tény, hogy az előző kormányzat vitte fel az eladósodásunkat 50 százalékról 80 százalékra, pedig akkor még nem is volt válság! Most, a jelenlegi kormány alatt a válság közepette sem nőtt érezhető módon az eladósodottságunk!

Tény, hogy például a Gyurcsány kormány vitte fel a nyugdíjas korhatárt két évvel, minden nem nyugdíjas embert két évi nyugdíjától, azaz legalább 24 hónap x 70 ezer forint = több, mint másfél millió forinttól szabadított meg! Minden egyes most dolgozó embert!

Tény, hogy ez a kormány nem verte le erőszakkal, gumilövedékekkel a másként gondolkozókat az utcán!

Tény, hogy megpróbálta megvívni a maga szabadságharcát a nagy lenyúlók ellen, nem a saját érdekeit nézte a miniszterelnök, mert ha azt nézte volna, egy ilyen szinte reménytelen bele sem kezdett volna, nem tudom miért kell ezt a küzdelmet mindig lefikázni - de nem sikerült, most már jól látszik, hogy a "demokrácia", a "médiaszabadság", a "jegybanki függetlenség" csak fügefa levelek más országok, így Magyarország kizsákmányolására.

Pl.a Magyar Nemzeti Bankban van a magyar állam deviza adósságának kb. 100 százaléka, mint deviza tartalék! - Aki nem hiszi, nézzen utána az adatoknak - Most éppen azért megy a küzdelem, hogy ugyan mi magyar emberek szenvedtük össze, mi adtuk össze ezt a devizatartalékot, de ki rendelkezhet felette. Nagyon nem tetszik a soha nem nevesített "pénzügyi köröknek", hogy a magyar kormány is bele szeretne szólni a magyar emberek által összegyűjtött pénz felhasználásába - ezért van a szabadságharc!

genyamagyar 2012.06.13. 16:00:41

A hitellel önmagában semmi baj nincs - ha megfelelő célra használják. A 60-as években a legnagyobb hitellel Japán rendelkezett, amit aztán beruházásokra, kutatásra/fejlesztésre fordított. Meg is lett az eredménye.

tengier1 2012.06.13. 16:00:44

@Clear-water: Csak akkor mindenki több fizikai munkát végzett. Ha ma kellene egy kölöknek búzát szedni a traktor után,hogy nyulat tenyésztve fagyizhasson..nos egyből azt nézegetné,melyik országba települjön ki :)

Szevasztok 2012.06.13. 16:02:58

@Arcangel: "A szokásos féligazságos és ezért kifejezetten hazug nyavalygások összessége ez az iromány! "

Ez a te hozzászólásodra pl. sokkal inkább igaz. Látom a tények nem zavarnak a hitvilágodban.

Végül is igazad van - hinni kényelmesebb, mint gondolkodni.

genyamagyar 2012.06.13. 16:03:59

@Arcangel: A tény az, hogy hazudsz és csúsztatsz!

TÉNYleg, ezért mennyit kapsz?

gnme 2012.06.13. 16:04:25

@productmanager: igen én ismerek egy "terület"-et, nevezetesen a neszűrt, ahol rendesen működik egy dolog: a gyerekcsinálás és szabadlopás ipari méretekben

ott mindenki, akin luk van, az "be van tölve", minden ami mozdítható az el van lopva, .. hisz ebből élnek

ez a terület működik rendesen

csabakirályfi 2012.06.13. 16:04:29

"Nem gondolom, hogy pl Orbán Viktor, vagy Matolcsy György a puszta tekintetével egy párhuzamos dimenzióba tudja küldeni a velük ellenkezőket (khm), de valahogy úgy tűnik, mégis mindenki ettől fél."

Azé' azt a vasúti komát ha nem is párhuzamosba, de a búsba elküldték. Vagy nem?!

genyamagyar 2012.06.13. 16:05:26

Arcangelnél a "másként gondolkodók" = autógyújtogatók, kirakatbetörők, akasztófával fenyegetők.

productmanager 2012.06.13. 16:09:29

@Arcangel: Lehet hogy nyavajgás, de áruld már el: most mitől jobb a helyzet, mint volt két éve? SZJA-t leszámítva mindenre több adót fizetsz, az infláció felpörgött, az árfolyamok elszálltak ezért drágább a nyersanyag és emiatt minden.
Mo. nem Görögország, se spanyol, ez tény. De nincsenek pl is magyar bankok, amiket meg kellene támogatni.
Nem nött az államadósságunk nettó értéken, ez igaz, de nem is csökkent. Haver hol van magánpénztári 2800 milliárd?
Gyurcsány fosztott meg a nyugdíjamtól? Szerinted OV nem fogja emelni a nyugdíjkorhatárt? Ember nézz már ár Mo. korfájára! Mégis ki a f.szom fogja fizetni a mai még nem nyugdíjasok nyugdíját, ha már azt a keveset is elvették, amit magánpénztárban összegyűjtöttek? Tán az állam? Miből!?!? Csökkenő GDP-ből?
A devizatartalék funkciójának meg nézz utána, biztos hiányoztál erről az óráról.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.06.13. 16:09:55

HOMO POLITICUS
(avagy a párthálózatfüggetlen tévékészüléken
miért nézünk inkább brazil szappanoperát?)

Bővített mondatok
Hagyják el szájadat,
S nincs bennük ráció,
Csak pár mű számadat.

Beszéded lényege
Számomra nagy talány,
S elfér egy tűhegyen,
Ha van egyáltalán.

Szózatod nem ápol,
Inkább csak eltakar.
Távkapcsolóért nyúl
S emígy ad jelt a kar.

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.com/2011/10/homo-politicus.html
:)

Bobby Newmark 2012.06.13. 16:09:56

@Clear-water: Ja, közben meg összeszedtünk annyi államadósságot, hogy az elkúrással együtt majdnem csődbe vitte az országot.

Köszönöm neked, hogy a kényelmes életeddel tönkrekúrtad az enyémet.

Nick Leeson 2012.06.13. 16:11:37

@soniq: Személyeskedés helyett talán értelmeset is írhattál volna.
De most már mindegy! Köszönöm a bemutatkozást!

Szevasztok 2012.06.13. 16:13:04

@productmanager: Hagyd! Arcangel a hívő kategória. Nála nem lehet érvelni, mert aszerint fogadja el az információkat, hogy beleillik-e a hitvilágába vagy sem.

szanalmas 2012.06.13. 16:13:48

@productmanager:

Ja, amiket nem a mindenkori kormányok működtetnek, azok tökéletesen működnek.
Energiaszektor, telekommunikáció, multik, bevásárlóközpontok. Még fejlesztenek is.

productmanager 2012.06.13. 16:14:29

@Bobby Newmark: tényleg nagyon megnőttaz államadósság, és ez bizony az előző kormányzat bűne.
De az is tény, hogy normális gazdaságpolitikával ezt megfelelően le lehetne építeni. Most az a baj, hogy a szar politika miatt azt a pénzt, amit az adósság tőketörlesztésére költhetnénk, kifizetjük a magasabb kamatra meg az árfolyambuktára (a devizaadósság után, már ha meg nem újítjuk).
Pusztán pénzügyi megfontolásból tényleg le kellene hívni azt a rohadt IMF hitelkeretet, vegy legalább aláírni a szerződést, hogy csökkenjen a felár.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 16:15:07

@csabakirályfi: "Azé' azt a vasúti komát ha nem is párhuzamosba, de a búsba elküldték. Vagy nem?!"

Bárkit, aki ellenkezni mer vele....

stf! 2012.06.13. 16:20:38

Szerintem jól megy itten kérem minden. Mert amikor nem ment jól, százezerek és milliók özönlöttek a Parlament elé tüntetni. Pedig csak egy idióta egyszer kimondta az igazságot. De most ember nem jár a Kossuth téren, ergo minden úgy jó, ahogy van.
Persze azon jókat kuncogok magamban, amikor Szíjjártó meg Selmeczi kiáll a kamerával szembe, oszt asszondja,
hogy a ballibek összehangolt akciója volt Magyarország lejáratása...Mintha lennének még ballibek meg összehangolás.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 16:21:17

@productmanager: Orbán azért nem akarja az IMF hitelt, mert abból nem tud lenyúlni. Tudniillik az IMF megkérdezi, hol a pénz.
Inkább választja a 10% államkötvényeket, mert ott nem nyomonkövethető a pénzmozgás. A magas kamatokat úgyis a következő kormánynak kell kigazdálkodnia. Ezért mocskos gazember az orbán.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.06.13. 16:22:11

"Közrendőrből milliárdos pár év alatt, majd kedvezményes nyugdíjjal miniszter tiszta eszközökkel"- ilyen P. Sándor féle életpályamodellt mindenkinek Orbán elvtárs!
Azt beszélik, hogy P. Sándor nyugdíjas miniszter az alvilág feje és sokan új elosztást szeretnének. Ezért fogják le a potenciális ellenfeleket.

Nagy szégyen ez, de bóvlistáéknál belefér ez is , mint a trágár, ocsmány verseket írogató új államtitkár is.
Van bőr a pofájukon, de már szorul a hurok!

Szevasztok 2012.06.13. 16:23:52

@stf!: "Pedig csak egy idióta egyszer kimondta az igazságot."

Az nem lehet, hogy akkor mennek az emberek az utcára, ha a politikusok kimondják az igazságot?
Ha meg hazudnak akkor "business as usual": semmi rendkívüli, tessék továbbhaladni....

Szevasztok 2012.06.13. 16:25:17

@A bóvli kormány most már a lottóval is csal!!: "Azt beszélik, hogy P. Sándor nyugdíjas miniszter az alvilág feje (...) "

De legalább a miénk!

Clear-water 2012.06.13. 16:29:00

@Bobby Newmark: A fenekedet verdesnéd a földhöz, ha annyi lenne az államadósságunk, mint 1989-ben. Ne miattam aggódj, nem én élem föl a javaidat megnyugodhatsz. A Te nyugdíjadat éppen most tapsolják el, te meg vérben forgó szemekkel szidod a idősebb nemzedéket?

Gyerekként többet dolgoztam a szüleim mellett, mint te azt elképzeled, mégis visszaírom azt a kort. Béke és nyugalom volt, az emberek egymás mellett, és nem egymás ellen éltek.

Téged nagyon megvezettek. A múltról semmit sem tudsz, és nem is érdekel téged a múlt. Örülök, hogy élhettem abban a korban is, még ha nagyon sokminden rossz is volt. Ennél jobb volt. Sokkal jobb. Én még voltam építőtáborban, ahol ingyen dolgoztunk három hetet. Dolgoztunk. Aztán KISZ lakásokat építettünk építőtáborban, amiben lehet hogy éppen te élsz. Ingyen és dolgoztunk, nem pedig a szánkat téptük. A szüleinket tiszteltük és tiszteljük ma is. És az idősebb nemzedéket is.

Nektek sajnos még rosszabb lesz 20 év múlva, de nem a mostani idősebb nemzedék veszi el tőletek, ezt elhiheted.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 16:29:04

@Szevasztok:" Azt beszélik, hogy P. Sándor nyugdíjas miniszter az alvilág feje (...) "
Kicsit ragyás a pofája, baromi aljas, de a miénk!

Cinkes 2012.06.13. 16:29:24

Eléggé igaza van a poszternek. Ez az ország egy depressziós, szarok bele mentalitású szarkupac lett, néhány őrjöngő hülyével akik annak örülnek ha megkureszolják őket hátulról, mert azt hiszik most ez a trendi. Az a kevéske aki tudna mit tenni az meg nem szívesen áldozza arra az idejét, hogy ennyi komplexusos barmon próbáljon segíteni...

dr. Bubó 2012.06.13. 16:45:00

@lobaszopiatej: és ezer forintos ÜZEMANYAGOT !!!

gnme 2012.06.13. 16:50:16

@dr. Bubó: inkább ne kívánj ilyet, mert sokba lesz nekünk Lamborghini Murciélagó János hobbija

lavór 2012.06.13. 17:01:44

"A minap szörnyű felismerésre jutottam. "

Kár, hogy csak most. Nagy baj, hogy még mindig szűrőn keresztül nézi a blogot író a világot. Leredukálja a most regnálókra a véleményét, holott az előző garnitúrákat is pont annyira vették komolyan külföldön, mint a mostanit. A "Balkán" mindig is közröhely tárgy volt és lesz a fejlett világ szemében. Itt lehet szemetelni, környezetet szennyezni, rabszolgamunkát végeztetni, kiélni a hazájukban elfojtott agressziót... és mindezt fillérekért. :)

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 17:10:35

@lavór: "...holott az előző garnitúrákat is pont annyira vették komolyan külföldön, mint a mostanit."

Na ez egy szép nagy hazugság! Bármelyik garnitúrát figyeled mindegyiket komolyan vették külföldön, kivéve az első és második orbán kormányt. Partnerként kezelték őket, bármelyik miniszterelnök, vagy elnök szívesen tárgyalt mindegyikkel. Orbán csak magának köszönheti, hogy tojnak a fejére és mindenki lesajnálja.

lavór 2012.06.13. 17:12:48

@Kövér László akinek ömlik a fos a szájából.:

Hogyne, persze... Az a baj, hogy már annyit mondogattad magadnak, hogy el is hitted. )

collateral collector (törölt) 2012.06.13. 17:13:36

EZ KIMARADT A POSZTBÓL:

- Hulladékgazdálkodás

index.hu/gazdasag/magyar/2012/06/13/hulladekgazdalkodas/

röviden: a kormány államosította a szektort, szétbaszta a jól működő (és PIACI alapon működő) rendszert, és 1 év alatt estünk vissza az 1996-os szintre a hulladékfeldolgozás területén.

piszter 2012.06.13. 17:25:56

éljen az igazmondó juhász!

FPéter 2012.06.13. 17:28:12

@Arcangel: anélkül a tartalék nélkül egy héten belül 500 (6-7-800 stb) forint lenne az ajró. Gondolom jól jönne ez a milliónyi devizahitelesnek.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.06.13. 17:56:44

@Szevasztok: A tiltakozásokat már eljátszották egyszer Őszöd után, az átlagember nem is akar többet tüntetni. Az értelmiség tüntetéseit pedig betiltják.

A kormánypártok támogatottsága bőven 20% alatti, a 15%-ot közelíti. Orbánt nagyjából annyian kedvelik, mint Gyurcsányt az őszödi beszéd idején és a többi párt vezetőjének is hasonló a népszerűsége. Csak az apátia kap náluk több szavazatot.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.06.13. 18:03:53

@Arcangel: Faszomba má!

Ha Orbán hozzáférhetne a devizatartalékhoz, akkor kb olyan sebességgel vágna a seggére, mint a nyugdíjvagyonnak és ha ez megtörténne, egy pillanat alatt szétszednék ezt az országot "azok a bizonyos" pénzügyi körök, amelyikek most azért nem merik igazán ütni a forintot, mert az MNB-nek a pénzügyi körökével összehasonlítható mennyiségű és elkölthető euró van a zsebében!
Orbán nagyon szeretné a sajátjának tudni azt a pénzt, nyomja is miatta a gombot, hiszen azzal meg tudná venni a hatalmát még egy ciklusra, de ha ezt teszi, akkor pont azt csinálja, mint a cigány, amelyik elissza a nagymamája tüzelőre félrerakott pénzét.

s 2012.06.13. 18:12:58

Lófaszt, mama! Ide nem AK-47 kell, hanemm nehéztűzérség. Porrá kell lőni a nagyházat a bentlevőkkel együtt. Csak abból értenek.

Az igazi sztrovacsek 2012.06.13. 18:14:03

Érdekes ez.
Egy ember elismerte a sajátjai előtt hogy hazudott, mire a pórnép fölgyújtotta fél Budapestet.
Most egy másik elismeri, hogy rendszeresen átveri a partnereit, és senki egy szót nem szól.
Emberek százezrei (milliói) sajnálták a 300 Ft-ot a házi orvosuktól aki gyógyítja őket, viszont önként és dalolva adták oda évtizedes megtakarításukat az államnak, hagy menjen a pénz a levesbe.
A cikk szerzőjének igaza van. Jó ez így a magyarnak. Ezt szereti. Sírva vigadni, a múlton rágódni, csak legyen valaki aki megmondja a tutit.
Magyarország, azt kaptad amit érdemeltél!

Dr.Bio74 2012.06.13. 18:19:47

@Az igazi sztrovacsek:
Csatlakozom. Ez a fityisz ez kellett. Kérdés csak az, hány embernek sikerült valamit tanulnia, illetve ezzel a tudással érünk e majd valamit.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.13. 19:00:52

De érdekes! Anno amikor Gyurcsány elmondta az ominózus beszédét, mindenki fikázta. A Hír tv, a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap...stb. A zemberek meg helyeseltek, hogy úgy van és fel is gyújtották a várost. Most meg? Mi is történik? A kis egyszerű cigánygyerek hülyének akarja nézni a fél világot és kuss van és a zemberek kezdenek rájönni, hogy Gyurcsány nem is volt olyan genya. Előre is elnézést kérek, de aki itt orbánt akarja dicsőíteni el fogom küldeni a jó édes anyjába.

usual man 2012.06.13. 19:02:27

@csbaly: szivesen megyek bele szakmai vitába. Ez a blog nem szakmai, ez a lényege.

usual man 2012.06.13. 19:03:17

@Jari Litmanen: de elolvastad, ezt köszönöm!

usual man 2012.06.13. 19:04:24

@endike: hát, ha szerinted a forrás az csak hitel, akkor fussunk neki még egyszer....

usual man 2012.06.13. 19:06:31

@Arcangel: Amiket Te írsz, az nem féligazság, hanem szakmaiatlan. Amennyiben szeretnéd, szívesen belemegyek szakmai ügyekbe, de a blog nem erről szól. Rajtad áll.

usual man 2012.06.13. 19:08:48

@Arcangel: Ja, és bármennyire nehezen hisze4d el: pont semennyit. Sem az Index, sem a blog.hu, sem a Népszabadság, sem senki. Abba is hagynám. Olyan furcsa elhinni Neked, hogy valakinek van sajátvéleménye, ezt megírja, és megjelenik? Semmi extra, próbáld meg. Aztán vitázzunk.

rulla 2012.06.13. 20:23:13

@Arcangel: Amit leírtál, annak nagy része igaz. A sok ostoba szerencsétlennel meg nem érdemes foglalkozni, nem nyílt ki a szemük. Sokuknak később sem fog.

Ettől függetlenül, Orbánék a dicséretes gazdasági-politikai függetlenedési törekvések mellett is elmehetnek a picsába, sajnos ők sem sokban különbek a többi gazembertől.

sjz 2012.06.13. 20:52:04

Endike!
Elég egysíkúan írod mindig mindenhová ugyanazt, dehát te tudod.
Szeretném megkérdezni van-e felvétel a bérblogger klubba, ha jó a pénz szeretnék jelentkezni. Amennyiben magadtól csinálod, felesleges az erőlködés, mert csak visszafelé sül el (szerintem).
Másik kérdésem, komolyan gondolod, hogy most akár ebben a pillanatban, és ezelőtt, meg ezután is nem veszünk fel hitelt? Igaz sokkal rosszab kondíciókkal, mint egyébként lehetne.

kalapocska 2012.06.13. 21:35:31

@Arcangel: Boldogok a lelki szegenyek mert ovek a mennyek orszaga.

Orulok hogy neked eljott a Messiasod aki veget vetett a satan mukodesenek a foldon. Olyan jo latni, hogy van aki annak ellenere boldog hogy a rendszer esik szet es az emberek nem tudnak megelni. A tenyeid persze a "Bibliad"bol valok es nem tenyek (mert ha utana nezel egy egyszeru guglizassal sajnos egyik sem igaz) de neked nem is ez a lenyeg. Teny hogy Krisztus a vizen jart, es Orban kihuzta magyarorszagot a godorbol. Amen.

dr. mesterséges színezék 2012.06.13. 22:35:05

„Meleg a sör, de nekünk így is jó...”
süti beállítások módosítása