Hölgyeim és Uraim!

Nem vagyok sem mszp, sem Fidesz fan. Az ország fan-ja vagyok, azért lakom még itt. Még.

Azért, hogy lássátok, mennyire "új", és mennyire "velőtrázóan más" a Fidesz és a magyar kormány politikája, bemásoltam ide alulra Gyurcsány híres - hírhedt öszödi beszédének egy részletét. Csak egy részlet, igen, de nem összeollóztam, csak kivette ahogy volt.

Akkor ennek a vége gyújtogatás lett, úgy, hogy az okozott kár nem volt mérhető a Fidesz által az elmúlt másfél évben véghez vittekhez.

Ne menjen senki a tévé székház elé ha ezt elolvasta, csak annyit kérek, hogy ahol petrétei van, oda matolcsyt gondoljatok, ahol meg mszp, oda fideszt.

Jó szórakozást!

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogy ha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. Vagy talán sose. Természetesen mindaz, amit tudunk, az anyagaink kidolgozottsági foka hagy maga után kívánnivalót. Igen. Igazatok van. Pontosan tudjuk mi azt, hogy rengeteg kockázattal nézünk szembe. Mikor azt mondjátok nekem, hogy vigyázzunk oda, mert hát az Alkotmánybíróság visszaküldhet dolgokat, tudjuk mi ezt. Nem baj, hogy mondjátok, de higgyétek el, tudjuk. Egy nagyon szűk csapat dolgozik Petrétei Jóska mögött - merthogy nem engedhetjük be a minisztérium egészére ebben a fázisban még -, öt-hat-hét ember. Reggeltől éjszakáig. A szó legszorosabb értelmében. Hogy nehogy baj legyen. Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt. És én magam, amit korábban egy évig nem tapasztaltak tőlem, az elmúlt egy hónapban talán háromszor kezdtem el üvöltözni és kiabálni, nem bírva mindennek a feszültségét a tárgyalásokon. Nem a kollégákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, hogy húzzatok már a p....ba ezzel. Gyerünk előre.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák - ismeritek.

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib....ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni, azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk, és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami ötmillió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Odajön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém, olvasom a Sárközy-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy őneki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja, és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon, és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

Hát ennyi.

No comment?

Szerző: usual man  2011.11.27. 11:54 37 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr373414917

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apolitikus ember nem létezik 2011.11.27. 18:46:20

Ha nem érdekel a politika, idióta vagy. Elmagyarázom....

Trackback: Orbán Viktor és a Magyar Tenger kalózai 2011.11.27. 14:52:43

Visított a fűrész, sírt a Viktor, de nem volt mit tenni, a túlélés egyetlen útja volt. *** A gyorsnaszád megtépázva ringatózott a Potomac folyó öblében. Hosszú, kacskaringós út vezetett ide a Fűzfői-öböl hajdan nitrogénes szagú kikötőjéből. Itt sze...

Trackback: Mert nekünk Mohács kell 2011.11.27. 14:44:56

Most aztán a hitelminősítőknek nevezett tankhadosztályok elindultak, és egy kicsit átszabva a magyar gazdasági- és pénzéletet, rögtön meg is mutatták, hogy mi lesz majd a helyes irány....

Trackback: Mert nekünk Mohács kell 2011.11.27. 14:43:19

Most aztán a hitelminősítőknek nevezett tankhadosztályok elindultak, és egy kicsit átszabva a magyar gazdasági- és pénzéletet, rögtön meg is mutatták, hogy mi lesz majd a helyes irány....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asszem 2011.11.27. 14:16:17

Semmi értelme írni, úgysem hat. Meg kell várni, amíg lesz kire szavazni, onnantól kártyavárként omlik össze minden. Ha pedig nem lesz ilyen, akkor vége az országnak.

Netuddki. 2011.11.27. 14:23:46

A gyurcsány meg az orbán csak parasztok a sakktáblán. Aki irányítja őket annak mindegy melyik marad fönn...

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2011.11.27. 14:31:43

Korrekt, sajnos megint itt tartunk...

fakopács 2011.11.27. 14:51:54

Van egy óriási különbség. Az egyik beismerte.

szakállasbácsi 2011.11.27. 14:59:19

Ja, persze. Micsoda butaság egyenlőségjelet tenni a két politikus közé? GyF mikor bontotta le a demokráciát? Mikor követelt a Nemzeti Petícióhoz hasonlóan még több osztogatást? Mikor ígért 14. Havi nyugdíjat?
Orbán évtizedekre bebetonozott egy nacinalista-populista diktatúrát, amivel ezt az országot valószínűleg visszaveti a félfeudális Horthy rezsim anakronisztikus és valódi nemzeti tragédiát előidéző undorító posványába. Objektívka, pártatlanka, fogol te még tüntetgetni a Kedves Vezető ellen. Hol? Otthon, a lichthofban, mert máshol majd nem lehet. Bajban vagyunk és ti még mindig az önigazolással vagytok elfoglalva? Mi lesz ebből, mi lesz velünk ilyen szemlélettel?

BejgliFolt 2011.11.27. 14:59:55

@fakopács:

van egy óriási különbség - az egyik lebukott a szöveggel

az idő ferinek dolgozik, mert ha ráéreznek az emberek, hogy nincs más választás, csak korábban nem volt hozzá pluszba ilyen stílus, akkor jön majd a nosztalgia, meg a franc tudja még - és a végén tényleg igazságbeszédet farag az idő ebből

hattyú 2011.11.27. 15:25:27

@BejgliFolt: tudod, nekem a Gyurcsánnyal kapcsolatos ellenérzésekkel az a fő gondom, hogy soha nem láttam mögötte valódi érveket. Gyurcsány nem volt hibátlan, de nem volt az a féle lúzer sem amit kreáltak belőle. Gyurcsányt kötelező gyűlölni. És kész. Ennyi. És ez főleg a jelenlegi kormány és a Jobbik teljeskörű kampányának köszönhető.
Gyurcsány hülyén mozog (látható a videókon nem?), Gyurcsány zsidóbérenc (a felesége is zsidó nem? ez egyébként a legnagyobb bűne Magyarországon...), Gyurcsány gyerekvért iszik? (vagy nem?), Gyurcsány mocskos kapitalista, nagytőkés, hazajárulójazáruló!, Gyurcsány az IMF ribanca, Gyurcsány a magyarok nagy megsemmisítője, a rendőrroham kiagyalója, gaz békéspolgár megsemmisítő! És ez a mém jól beégett az agyakba. Nézz meg bármilyen cikket, blogot ebben a témakörben, akár itt az Indexen, akár máshol, Gyurcsányról egyszerűen tilos pozitívat írni, ha pl. írnak a Fideszről kritikát, akkor abba kötelező érvényűen bele kell írni valahová, hogy természetesen "én a cikkíró utálom Gyurcsányt, mert az egy mocsok, Gyurcsótány".
Most nekem is ezt kell tennem(?), természetesen nem vagyok Gyurcsány rajongó, mert az egy szemétláda :D de.... biztos, hogy ez igaz? Mennyi ebben a racionalitás és mennyi egy jól sikerült lejáratókampány eredménye? Gyurcsány és az MSZP hazudtak. Ezt a hülye is tudja. Hiszen beismerték, pont a nemzet legfőbb gyilkosa, a Feri ismerte ezt el.
Az aktuálpolitikai oldala nem is érdekel ennek az egésznek, mert szerintem Magyarországon jelenleg nincs felvállalható politikai párt (kivéve a Kétfarkúakat és talán az új 4K párt említésre méltóak) , de mint történet, nagyon érdekes ez az egész és jól mutatja, hogy mennyire befolyásolhatók is vagyunk mi emberek...
Egyébként ha most az emberek visszaszavaznak majd Gyurcsányra az tényleg siralmas lesz, nem Gyurcsány miatt, hanem azért, mert szerintem ezek a politikusok már elhasználódtak, csak hazugságokkal kerólhetnek hatalomba. A Fidesz akkorákat hazudott a kampányban, hogy az valami félelmetes volt, most képzeld el, ha a köv. választáson jön valaki aki még ezeknél is nagyobbakat fog hazudni... (pl. a Jobbik hülyeségei, vagy az LMP bárgyúsága). Ez az egész egy nagy állatkert, szerintem a mai magyar valóságban már semmi racionalitás nincs, csak emóciók, gyűlölet, nyomor és dekadencia.

Kihaennem00 2011.11.27. 15:41:10

@fakopács:

Ki mit ismert be? Kiállt ezzel ország-világ elé és tv-ben, rádióban hangzott el? Én úgy emlékszem egy suttyomban kiszivárogtatott felvételről értesültünk róla, de lehet az én emlékeim koptak meg. Totál hülyének nézték az embereket, pont úgy ahogy most matolcsy és orbán, majd 14-ben lehet véleményt nyilvánítani.

KenSentMe 2011.11.27. 15:51:13

Orbánban az a vicces, hogy ők meg se próbálják kiszámolni. Mindig utólag döbbennek rá, hogy hopp, ez így rosszabb lett, mint volt.

Aztán persze sosem ismerik be.

cianista 2011.11.27. 15:53:15

2014 Fidesz
2018 Jobbik

aztán meglátjuk

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.11.27. 16:10:47

Szakértői kormányt ezek a balfasz, gonoszok helyett!

BÓVLI ORBÁN TAKARODJ!

Putyilov gyári melós 2011.11.27. 16:12:30

@cianista:

Nincs 2014.

Magyarország 2012 első félévében totálisan összeomlik.
Aztán káosz, polgárháború.
Magyarország szétesik 4-5 darabra és milliós hullahegyek lesznek.

Talán ha könyörgünk az oroszoknak, akkor újra megszállnak bennünket és akkor leáll a testvérgyilkosság....

politikai 2011.11.27. 16:24:12

Valaki elolvasta a fenti szöveg utolsó bekezdését? Na ott a lényeg! És ennek fényében az egész szemrehányás volt önmaguknak, ahogyan a főnök letolja a beosztottját. Igen, hazudtak - időt maguknak, mert ahogy mondta: 4 évig nem csináltak semmit, most már jó lenne. A végén pedig ott a lényeges mondat, ezért tartunk itt most is: "Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

politikai 2011.11.27. 16:25:12

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: Orbán nem mondhatta volna, mert a beismerés nem az ő műfaja. :-)

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.27. 16:27:19

@Putyilov gyári melós: ...ezt nem lenne szabad megvárnunk. Most kellene ezeket elkergetni, még a hatalom árnykából is!

politikai 2011.11.27. 16:28:02

Különben a következő idézetet is kiemelném, innen látszik, hogy senkinek nincs egy rendes ötlete, akkora szószban voltunk már akkor is, aztán sikerült még négy évig kitolni tettek helyett, mire az elmúlt másfél év összesen termelt annyit, mint az "elmúlt nyóc".
Tehát az idézet fentről:
"Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak."

politikai 2011.11.27. 16:39:07

És még egy idézet, ami nincs fent, hanem a teljes szövegben van és egyértelmű őszinteségre vall, amit szerintem Orbántól sosem fogsz hallani a nagy harcban:
"Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között. Muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk egymás között, nem ez a legfontosabb. Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is."

politikai 2011.11.27. 16:43:48

És igen, lehet megsértődni a következő sorokon is, de aki máig nem fogta fel, hogy itt miről volt szó, hogy jó lenne itt összeszedni magunkat, mert szarban leszünk,azok csak rágódjanak a csúnya szavakon ezután is. Nagyon, de nagyon aktuálisak most ezek a mondatok Gyurcsánytól, de munka helyett inkább tüntetések és keresztberakások mentek 4 éven át a másik oldalról, gratulálok:
" Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat."

politikai 2011.11.27. 16:52:31

Van még, úgyhogy talán a teljes szöveget kellene leporolni ismét és nem csak szajkózni az elejét, mert Orbán ezt sem mondaná:
"Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől."

politikai 2011.11.27. 16:57:04

És a korona az egész tetejére a válasz. Igen, Orbán Viktortól, 2006-ból:
"Magyarország nem válhat egyetlen ember túszává, és a mi higgadt, nyugodt álláspontunk az, hogy egy beteges hazudozóval van dolgunk" - közölte Orbán Viktor. Kifejtette: a kormány által kidolgozott, "dilettáns" megszorító csomagot visszautasító Magyarország áll szemben a csomagot antidemokratikus módon, felhatalmazás nélkül, ha kell, az embereken erővel is áterőszakolni akaró kormánnyal.

Itt a cikk:
index.hu/belfold/ov0821/

Úgyhogy ezután akkor? Vajon milyen egyenlőségről beszélünk?

chop 2011.11.27. 17:02:13

@politikai: és ez a lényeg. Az időjárásjelentésben mondták, hogy jön a vihar, de még messze van és lehet, hogy elkerül minket, akkor meg felesleges felkészülni rá. Nem került el.

Orbánnak azt nem fogom soha megbocsátani, hogy Öszöd óta csupán a hatalom miatt megtorpedózta az MSZP összes javaslatát (népszavazás, démonizálás, stb.), amely esetleg tompíthatta volna a bekövetkező válság hatásait.

Nem tudom, hogy ki szivárogtatta ki a beszédet, de remélem, hogy nem alszik nyugodtan...

politikai 2011.11.27. 17:11:27

@chop: Igen, egyetértek. A tettekre már nem került sor emiatt és hiába volt a főnöki letolás, végül a kiszivárogtatás miatt nem történtek meg a változtatások. Érdemes a TELJES szöveget ismét elolvasni most, ennyi év fényében is!
nol.hu/archivum/archiv-417593

Aki meg nem érti az egészet, az szajkózza tovább az első sorokat, jó lesz most önostorozásnak is. ;-)

BejgliFolt 2011.11.27. 17:39:44

@hattyú: én nem gyűlölöm gyurcsányt, a mögötte volt frakcióval már jóval több problémám volt/van, mert ugyan felsorakoztak mögé, de nem azért, mert ez volt az ország jól felfogott érdeke, hanem mert nem nagyon volt más választásuk, és félszívvel nem megy a dolog

magyar ember teli szájjal 2011.11.27. 17:46:23

Ez se mondott le ennyitől, Orbán se fog.

piros pipacs 2011.11.27. 17:48:11

@Putyilov gyári melós: Egyet értek veled. Teljesen igazad van. Ezek a gondolatok foglalkoztatnak engem is nap mint nap. És igazunk lesz, majd meglátjátok, főleg ha szétesik az EU

vakapad 2011.11.27. 17:55:39

T. BejgliFolt, teljesen igaz, a frakció valóban nem teljes szívvel sorakozott fel mögé. Ezért mondta el a beszédet, hogy ha már megértéssel nem megy, legalább ráijesztéssel. És meg is szavazták neki, csak hát mi voltunk olyan okosok, hogy a népszavazással mindet elsöpörtük, sőt Orbán nyilvánosan megígérte, hogy ha még valamivel próbálkozik, azt is elsöpörteti a zemberekkel, és bizony meg is tette volna, ha Gyurcsány újból nekimegy a falnak. De most aztán számon lehet rajta kérni, hogy miért nem ment neki újból ("Abbahagyta a reformokat" a szemét)

Megjegyzendő, hogy rajta kívül csak Horn csinált egy halavány nyugdíjreformot, (annak is bottal üthetjük ma már a nyomát), a többiek nem, csak nekik ezt meg szoktuk bocsátani. Gyurcsánynak nem, akkeserves mindenit nekije!

Kerek négyszög 2011.11.27. 18:09:43

Gyurcsány így több év távlatából mégiscsak jobb volt Orbánnál. Az a tömény nacionalista, ostoba országrontó fanatizmus ami Orbánt jellemzi, teljesen hiányzik fletóból. Minden gazdasági probléma oka a máig működtetett Kádári-kommunista gyökerű közigazgatás, nagy ellátórendszerek, amik egy előző rendszert megroppantott, csődbe vitt (hál istennek). Most mitől lenne más? Gyurcsány ezt az eredeti problémát kívánta helyrehozni. Orbánéknak sikerült elszabotálni. . Mint ahogy elszabotálták a Bokros féle reformok nagy részét is. A megvalósult részek viszont olyan löketet adtak a gazdaságnak, amit ez az ország nagyon régen nem látott. Valójában Orbán rettenetes károkat okozott a magyaroknak.

És álljon itt egy retorikai kifejezés Orbántól, ami önmagában értelmetlenné teszi a hasonlítgatást:

"A haza nem lehet ellenzékben"

Fúj!

vakapad 2011.11.27. 18:32:59

Érdekességképpen megemlíteném, hogy Gyurcsánynak van egy, a parlamenti küszöböt el nem érő pártja, frakciója nincsen, népszerűsége gyakorlatilag nulla, ugyanakkor az ország rendkívül válságos helyzetben van, és mégis, mégis, az Index-en két blog is foglalkozik vele (jelen blogot nem említve). Az egyik (Varánusz)a szavazási rendszerről szóló vita bojkottjára való felhívását ekézi, a másik meg (Leviathan) a pártjának történt "demokratikus" névválasztás miatt rugdossa egy kicsit (vérkomoly és időszerű témák, mi?).

Tudhat valamit ez az ember.

Tapogatott Kukorica 2011.11.27. 19:17:05

@vakapad: vegulis miniszterelnok volt, az elso, aki ket egymast koveto ciklusban dolgozott meg ugye az elso nagyobb kodabalas is az o idejeben volt... Szoval megertem, ha foglalkoznak vele.
A masik, hogy valahol 3-4%-ot olvastam a par hete letezo (?) partjanak tamogatottsagarol. Egy Centrum, ami mar vagy 10 eve letezik, meg az 1%-ot se eri el, vagy hogy a KDNP-t emlitsem, akik a kormanyban is nyakig benne vannak, mikozben de facto nem is letezik ilyen part.
Jelenleg nem sok eselyt adok Gyurcsanynak, mert tenyleg, ami rossz, azt hozzakotottek a nevehez. Kerdes, hogy par honapon belul hogyan tud ezen o valtoztatni, ill. a Fidesz mit tud tenni az erdekeben (mert most nagyon az o malmara hajtjak a vizet azzal, hogy tulajdonkeppen ugyanazt csinaljak, mint Gyurcsany nehany eve). Addig meg csak kapkodjuk a fejunket.

vakapad 2011.11.27. 19:24:08

T. Tapogatott Kukorica, megkérdezném már, hogy mi az az ugyanaz?

Studiosus 2011.11.27. 19:33:23

@fakopács: nem beismerte, hanem rajtakapták... ez tényleg óriási különbség.

vakapad 2011.11.27. 20:03:30

T. Studiosus, nem kapták rajta, ugyanis Gyurcsány nyilvánosan sohasem hazudott. Egyébként, mint már írtam volt, az őszödi beszéd a frakciónak szólt, főleg ráijesztés céljából. Fenti ok mián nem a zembereknek, és aki kicsempészte, az nagyon jól tudta, hogy mit csinál. Egyedül azt nem, hogy ezzel messze földön mutogatott öngólt fog lőni magamagának is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.27. 20:05:59

Én sokáig azt hittem, hogy Gyurcsány a maszopos Orbán. De nem! Gyurcsány demokratikusan akart játszani, míg Ovinak a demokrácia csak eszköz, hogy önmagát építse fel. Ne feledjük, hogy Hitler is demokratikus választásokon nyert...

politikai 2011.11.28. 07:02:22

@vakapad: Azt se felejtsük el (kiegészítésképp), hogy amikor kiszivárgott a beszéd, maga Gyurcsány tette ki a teljes szöveget. Tehát úgy volt vele, hogy ha már egy része kikerült, akkor lássa mindenki az összeset. Hátha felébred a magyar nép is, nem csak az mszp. Csak a birkáknak Orbán jól félre tudta magyarázni az egész szöveget, azok bekajálták. Leegyszerűsítették: bevallotta, tehát menjen. Eszerint a logika alapján: Orbán nem vallotta be, tehát marad? Idióta egy nép vagyunk, néha ezt gondolom.

civil huszár 2011.11.29. 19:41:11

A Goebbels-i propaganda és Orbán gyászos regnálása jut eszembe. Mit összetanult a világ diktátoraitól vezérünk és milyen zagyvaságot csinált másfél év alatt. Siralmas az eddigi eredmény a nagy felhatalmazás kapcsán.
süti beállítások módosítása