Nem hobbim az összeesküvés elméletek gyártása, az azonban tény, hogy bármennyire is szívfacsaró ezt mondani, a Schmitt-ügy kapóra jött a jelen magyar kormánynak. Ezen csámcsogunk egy jó ideje, és egyre fokozottabban. A várható döntések, az esetleges lemondás, az új választás, stb stb, mind jó "ok" arra, hogy például az IMF ügyön ne gondolkodjunk annyit.

Ez a sztori ott maradt abba, hogy mi szerintünk ők nem jönnek, szerintük meg mi nem megyünk. Viktor úr pedig eközben csak ül az azstalnál, oda hordják a kaját, és ott olvas Pali-bá ügyeiről is. A hab a tortán, hogy Fellegi úr jövő héten megint megy informális megbeszélésre az IMF-hez, vagyis mosolyogni, és egy jót dumcsizni a semmiről. Erre speciell létezik ma már parádés videotelefon szolgáltatás, nem kell utazgatni annyit, kár bele.

Ugyanakkor a forint nem erőlteti meg magát a napokban, hogy kapaszkodjon a viszonylag szimpatikus szinten, és ha folytatódik ez a kamu hozzáállás IMF-hez a részünkről, nem is fog visszafordulni. Említett szervezet nekem sem apám sem anyám, de jeleleg a legjobb alternatívának tűnik. Viktorék a legvégsőkig fogják húzni, mert megint valami olyanban bíznak, ami mindenen múlik, csak nem rajtuk. A világgazdaságban, meg Európában. Abban a kettőben, melyekkel meg eleve szembe megyünk... Csak sajnos a kivárástól a bizonytalanság nő, a forint romlik, bla bla bla, ezt már untig tudjuk. Lassan azt is megszokjuk, hogy a mi "kezünkkel" verik a csalánt, ami viszont már igencsak kipirosodott, el is zsibbadt, tulajdonképpen már nem is érez semmit.

Persze, az IMF nem apáca fan club, nem adják a zsetont csak úgy lári-fári, és bele is szólnak abba, hogy mit tegyünk azért, hogy egyszer azt vissza is tudjuk fizetni. Ugyanakkor sajnos ma ez van nekünk, ez maradt, minden más lehetőség, hiába hangzatos, és könny szökik tőle a szemünkbe: irreális, kamu, vágyálom.

Úgyhogy megrenget mindenkit Pali-bá sorsa, de ez mára már csak egy újabb adalék ahhoz, hogy a világ rajtunk röhögjön. Közben nem ártana figyelni arra is, ami szintén hatással van ránk, miszerint, hogy mennyiért tankolunk,  mi van a csekken, és mi van az asztalon. Viktorék nyertek megint kis időt, és bár remélem nem így tervezték a figyelmet picit elterelni, de sikerült, kissé talán túl nagy áladozat árán (sőt).

Pali-bá behúzta a főnyereményt, ami miatt megindul majd ugyan a "PhD turizmus" hazánkba, de a forintot nem erősiti ennyi új túrista...

U.

 

Szerző: usual man  2012.03.29. 14:33 1 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr604348009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:28

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: 1328. Palira véve 2012.03.29. 15:27:44

Van abban valami sorsszerű, hogy az Új Szó hasábjain éppen aznap jelent meg a tanárnemzedékeket nevelő Jakab István cikke a doktori címek használatáról, amikor a Schmitt Pál államfő kisdoktorijával szemben felmerült plágiumgyanú miatt felállított bizot...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.29. 20:19:22

A nemzet golyóstolla megbukott, Debrecen város töltőtolla meg nagyon büszke. Itt lehet röhögni a magából hülyét csináló fideszes önkormányzati képviselőn:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1955_szabo_gyula_egy_toltotoll
Kósa csapata.
süti beállítások módosítása