"Híradót" néztem parallel két legnagyobb kereskedelmi csatornán. Elgondolkodtam.

Épp most zajlik hazánk 2012-es évre vonatkozó költségvetési vitája a parlamentben, mely azért valljuk be, a megszokottnál mélyebben ásta bele magát a mindennapjainkba. Mármint a költségvetés szó. Bár a kapcsolgatás miatt lehet, hogy lecsúsztam róla, de egyikben sem hallottam erről 1 szót sem, hacsak nem a műsor utolsó 10%-ában volt ez a téma, mert addigra feladtam.

Most lehet, hogy én emlékszem rosszul, de Hazánk történelmének utolsó 15-16 hónapja e körül a szó körül forgott minduntalan. Talán megérdemelné az ügy, hogy megemlíttessék, már csak azért is, mert elvileg emiatt ment el megtakarításaink egy erős része, stb stb. Nem. Megverte, kigyulladt, fának ment, elásta, felnégyelte. Ezek a témák. Szép.

Jövök hazafelé az autómban, és a gazdasággal foglalkozó csatornán akadok el. A hírek 80%-át a költségvetési vita teszi ki. Mit hallok benne? Matolcsy úr, a Kárpátok Unortodox Szakembere beszél, senki más, és ő nagyjából a következő szavakat használja: sikeres, egyedülálló módon, lecsökkent már régen látott mértékben, 73%, Európában rajtunk kívül csak 1 ország, 2013-ban majd önerőből, 2,5%, stb.

Ez a gyakorlatilag egymást követő két ellentétes világ megdöbbentő. Főleg úgy, hogy nem állnak egymással szemben. Sőt, a tudatosság és az unortodox profizmus egy különleges örökéletű gyermekének egy és ugyanazon arca ez.

Meg kell nézni ugyanis a két legnagyobb "kertévé" nézettségi adatait, és mellé rakni azt, hogy az ezen csatorna híradóját választó emberekben erősen felbukkan a lehetőség csírája, hogy ezt gondolják a HÍREKNEK. Ez, drága elvtársak barátaim, nagy baj. Nem mondok nagyon újat ezzel a tematikával most, de ha egy függönnyel mögé nézünk, érdekes dolgokat látunk meg. Mégpedig azt, hogy a magyar lakoság 55 - 60 %-ának ez így teljesen jó.

Azért jó, mert napközben tankolják a benzint 400 forintért, veszik a tejet többszáz forintért, és így tovább, miközben persze mérgelődnek, szitkozódnak, de ennyi. Bocsánat, rosszul ragoztam. Tankoljuk, vesszük.

Érdektelenség, fásultság, a saját hétköznapok súlya. Ezek előrébb vannak. Csak sajnos ezzel nem teszünk mást, mint hogy ADOTTSÁGNAK, rajtunk kívül álló TÖRVÉNYSZERŰSGÉNEK FOGADJUK EL ezt a helyzetet. Na és EZ a legnagyobb katasztrófa mai társadalmunkbvan itt a Kárpát medence mélyebb részén.

Mert hiszen valahogy mégis csont nélkül átmegy majd a költségvetés, melyre az ÁSZ azt mondta, hogy "nélkülözi a háttérszámításokat".

Ujj-mértékkel egy nemzet gazdaságát irányítani?

Gyakorlatilag lefelezett társasági adóbevételek mellett, csökkent személyi jövedelemadó bevételi oldal alapján, 10%-kal kurtított, 98%-ban kicserélt állam mellett? Most tekintsünk el attól, hogy mindennek új neve van, mert a tartalom fontosabb. Viszont az meg nincs. Vagy csak nem látszik.

Ehhez még hozzájön népünk azon sajátos szokása, hogy szidjuk, nem szeretjük, de hagyjuk a nagy vezért tevékenykedni. Nem is érdekel minket, hogy akkor most ő tesz is valamit, vagy esetleg mindent csak ő tesz. Ez másodlagos. Elsődleges, hogy tudjunk panaszkodni, és mindenkinél, aki ott a bástyás-tornyos Épületben van, nos azoknál meg okosabb lenni. Elég, ha mi tudjuk ezt. De elfogadjuk, hogy aki ott van, az ott van.

Ettől viszont ők ott vannak, és teszik azt amit. Mert érdektelenség van. Nagy, össz-nép-nemzeti-csúcs-megmentő-nemérdekel van. Aki a Fideszre szavazott, lapít, mert hát ez már picit azért kínos. Aki nem rájuk, az meg "ugyememgmondtamén"-ezik, sok hangos pfffff mellett.

Ez pedig a LEGVESZÉLYESEBB csípős halászlé, amit jó sok éve sikerült a tűzre tennünk. Országos fásultság, érdektelenség a köz iránt (ami pedig a mi forintjainkból áll össze....!!), a mindennapok keserédes súlya. Ezek mellé pedig egy általunk kitermelt, a mi hétköznapjainkon felül kerekedett túl markáns, magának feltélenül hívő egyéniség, mellyel gyakorlatilag már az árnyéka sem mer szemben állni. Kelő nap mellett nem is mer elő jönni.

Mert ő észrevette a lehetőséget, és élt vele.

Nem taszítana a gondolat, hogy ugyanilyen huszárosan alkalmazzon olyan embereket maga körül, melyekben nem csak bízni tud, hanem eléjük mer állni. Olyanokat, akik nem naszádoznak, nem mondanak sikert amikor sosem látott magasan az államadósság, stb stb. Olyankat, akik elmondják tényleg mi van. Ment ez már pár országban itt körülöttünk... Mi a lengyel kispolszkis túrístákon mosolyogtunk anno... na, most meg lehet nézni kinél a mosoly jobbik vége.

Nekünk pedig el kellene gondolkodni, hogy mihez adjuk a nevünket. Mert jelenleg adjuk. Nem kicsit. Külföldön a magyar névjegyet el sem veszik.... visszaadják.

Bízni kell abban, hogy tényleg értünk vannak akiknek elvileg ez papíron is a dolguk, feladatuk. Értünk pedig úgy lehet lenni, kérem tisztelettel, hogy komolyan vesszük a világ rajtunk ívül eső 99,7%-át. Mert bizony ő akármilyen lassú, akármennyire ortodox, vagy akár slendrián, ő a nagyobb, és ha mi itt lent boka alatt ugrálunk, nem biztos, hogy feltűnik a világ fejének. Függetlenül attól, hogy a fejen milyen haj, fejfedő, vagy egyéb kellék van. Meg, hogy mennyi feje is van, és le kell-e vágni, vagy sem.

Ha ki vagyunk kötve egy lánccal a régi ólunkhoz, és a csont pont 1 méterrel odébb van a lánc végétől, ne harapjunk bele abba a kézbe, aki felveszi, és odaadja a csontot. Mert jobb, ha adja, és nem dobja. Mert lehet, hogy elmúlik az éhségünk, de a dobás a szemünket is kiviheti. Ha meg csak acsarkodni lát, simán csak tovább megy.

Elég lesz a hasonlatokból.

Felelőségteljességet várok el a szavazatomért BÁRMELYIK oldalról. Nem ahhoz adtam a szavazatom, hogy mások miatt engem nézzenek hülyének. Azért adtam, hogy KÉPVISELJENEK engem, minket. Bárkinek is adtam a voksot épp.

Naív vagyok? Lehet, de nem érdektelen.

Z.

 

 

 

 

 

Szerző: usual man  2011.10.26. 20:15 90 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr923332163

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A lenyúzott narancsbőr – adótervek 2012-re 2011.10.27. 10:30:10

Mi a tököm van ezekkel? Milyen butítót szednek? Vagy a hülyeség követelmény az NGM-nél? Ezek sosem dominóztak gyerekkorukban, és nem látják be, ha az egyiket megpöccintik, borul az egész?...

Trackback: Új Munka Törvénykönyve helyett: inkább az Aranybulla felélesztését támogatná a felső 10.000 2011.10.27. 00:21:46

Átdolgozott formájában elfogadta a kormány az új Munka Törvénykönyvét, így - ahogy azt mások már megírták - komolyabb változtatások már nem várhatóak a joganyagban. Az ország leggazdagabb embereit tömörítő Magyar Nemesek Érdekvédelmi Szövetsége (MaNÉSZ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

31/48 2011.10.26. 22:40:31

Nagyon igaza van a posztolónak, de mit tud tenni az egyszeri állampolgár, akit a mindenkori kormányok kemény munkával idegenítenek el a politikától?

Az látszik, hogy nem látszik semmi. Nincs olyan politikai erő, ami nem csak hirdeti a demokráciát, hanem csinálja is. Senki nem vonja be az "embereket" a döntéshozásba. Az LMP és a Jobbik látszottak egy ideig ilyennek, de mostanában mindkettő mintha visszavonult volna a közélettől, és sajnos egyiknek se volt az erős oldala a gazdaságpolitika.

Mercel 2011.10.26. 23:06:30

Hello!

Egyet kell, hogy értsek.:(

"Frigyes"

papageno 2011.10.26. 23:13:29

Még magasról nézvést
Megvolna az ország,
Werbőczy utódok
Foldozzák toldozzák...

Mi változott ~100 éve Ady E. óta?

Májking 2011.10.26. 23:14:51

Jaja

igazak a szavaid, s ettől szomorú ez a bejegyzés

Májking 2011.10.26. 23:14:51

Jaja

igazak a szavaid, s ettől szomorú ez a bejegyzés

zombika 2011.10.26. 23:52:10

Ezeket már nem vered ki onnan.Majd akkor lesz változás ebben az országba ha a választási kampány nem arról fog szólni hogy mit igérgetnek, hanem arról hogyan valósítják meg. De ez valahogy senkit sem érdekel.

öreg rája · http://ezsemaz.blog.hu/ 2011.10.27. 01:46:52

A többséget inkább a tehetetlenség húzza,nem az érdektelenség.
Látnak,éreznek,változtatnának,majd körbenéznek,és azt látják,egyedül vannak.
Hiába a tömeg,a tüntetés,pillanatnyi összetartó erejének érzése hazatérve szertefoszlik.
Nincs állandóság az összetartásban,
hiányoznak azok a dolgok,melyek anno a Nagy Generációt is létrehozták.
Tudják,esélyük sincs a változtatásra,
mert azok ott fent mindenhol ott vannak,és azt tesznek,amit akarnak.

Túlerővel szembeszállni,harcolni csak képzett,célokat meghatározni,motiválni tudó hiteles vezetőkkel lehet...hát ez hiányzik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.27. 07:07:24

"Felelőségteljességet várok el a szavazatomért BÁRMELYIK oldalról. Nem ahhoz adtam a szavazatom, hogy mások miatt engem nézzenek hülyének. Azért adtam, hogy KÉPVISELJENEK engem, minket. Bárkinek is adtam a voksot épp.
Naív vagyok? Lehet, de nem érdektelen."

Sajnos ez az, amit nem volt képes megtenni egyik politikai erő sem a gengszterváltás óta.

Én azért szavaztam a narancs oldalra (igen, és nem lapítok), mert más erő egyszerűen nem volt, aki kormányozni tudta volna az országot. Amit a MSZP művelt, az nem volt kormányzás, mert nem lehetett egy törvényt sem meghozni, addig húzták.
De azért valljuk be, erre a marháskodásra, amit ezek most művelnek, nem számítottam én sem, de szerintem senki sem.

(Hogy a Fidesznek nem volt (vagy volt-e) programja, azt nem érdemes erre felhozni, mert gyakorlatilag nem volt még kormány, aki azt csinálta volna, amit ígért.)

Ugyanakkor azért vannak néha értelmes intézkedéseik, de egyre kevesebb. Pedig ugyanannyi energiával csinálhatnák korrektül is a dolgokat, akkor tuti be lenének betonozva még 1-2 ciklusra.

Mondjuk sajnálatos, hogy az országot a legismertebb rablókkal vezettetjük, már régóta. De ebben benne van a lustaság is, és a mai magyarságra jellemző sunyítás : politikus lesz valakiből, már nem bízik benne senki, mert olyan lesz, mint a többi.
Így nem csoda az érdektelenség sem. Választások után a nép le van szarva, történik valami, de nem az, amit megígértek neki : miért érdekelje hát, hogy mit csinálnak a feje felett?

Amúgy addig jó, amíg nincs forradalom, mert addig csak macera van, de utána akkora nyomor lenne, hogy Románia kacsalábon forgó palota ahhoz képest.
(Meg azt sem tudom, hogy egy előrehozott választás után miért lenne hirtelen pénze az országnak pl., hogy akkor majd jobb lenne.)

Egyébként meg a Matolcsy marhaságai... Amekkora adóelvonás van, simán elég lenne az elmaradt befizetéseket behajtani, és máris lenne itt lóvé. A 27%-ra emelkedő ÁFA, és egyéb adókra nem is lenne szükség, ha mindenkitől beszednék, csak ugye az többek (akik egyenlőbbek) érdekeit sértené.

2llkedő 2011.10.27. 07:22:17

@öreg rája:

"Túlerővel szembeszállni,harcolni"

Gondolod, hogy olyan sokan vannak, akik szembe akarnak szállni, harcolni akarnak? Mert szerintem többségben vannak akik békét szeretnének, és egyszerűen csak! élni.

belekotty 2011.10.27. 07:25:18

@ColT: "Amekkora adóelvonás van, simán elég lenne az elmaradt befizetéseket behajtani, és máris lenne itt lóvé."
- Csak az a gond vele, hogy ha valaki tisztességesen adózik, a versenyképtelen lesz a piacon. Volt itt egy cikk, ahol egy cégvezető leírta, hogy 150 emberét aki számlázott szépen bejelentette 2007-ben. 80 emberre kellett csökkentenie a létszámot és már 2008-ban elvesztette a piaca 30 százalékát az olcsóbb konkurrencia miatt, akik szartak a 2007-ben bevezetett kényszer vállalkozások kötelező megszüntetésére.

dr kíváncsivagyok 2011.10.27. 08:03:29

Biankó csekket adtatok a vigécnek,...és most csodálkoztok hogy sokat, nagyon sokat írt rá ? ( A választások előtt többedmagammal elmondtam : csak nehogy ebben a nagy " váltsukleaszocikat " hangulatban túlnyerjék magukat a "tévedhetetlenek "..... Túlnyerték , és most isszuk a levét ! Pedig elmondtuk : 2/3 - ot ? Még Anyámnak se...)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.27. 08:14:08

@belekotty: Viszont ha mindenkitől következetesen beszedik, akkor minden cég ugyanakkora "szarban" lesz.
Nem lehet arra építeni, hogy egy illegális eljárásból megoldott növekedés miatt legyenek életképtelenek a cégek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.27. 08:14:49

@ColT: @belekotty: Bocs, életképesek. Ez pont olyan, mint a pénzügyi lufi a nem létező pénzekkel.

DreamerX 2011.10.27. 08:27:05

"Én azért szavaztam a narancs oldalra (igen, és nem lapítok), mert más erő egyszerűen nem volt, aki kormányozni tudta volna az országot. Amit a MSZP művelt, az nem volt kormányzás, mert nem lehetett egy törvényt sem meghozni, addig húzták.
De azért valljuk be, erre a marháskodásra, amit ezek most művelnek, nem számítottam én sem, de szerintem senki sem."

Bocs, de pl. én számítottam. A választások előtt fél évvel már megmondtam, hogy ez lesz.

És hogy nem csinál senki semmit?
A hétvégi tüntetés az mi volt? Mi mást lehet még tenni? Mi azt a mód egy országban, ahol egy magát demokratikusnak mondott kormányt, aki magasról tojik a demokráciára le lehet cserélni? Bárki mond egy lehetőséget, ami működik, én boldog leszek, tényleg. De tekintettel arra, hogy anyagi, és karhatalmi eszközökkel az egész ország már a markukban van, nem tudom mit lehetne tenni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.27. 08:34:23

@DreamerX: Az eddigi kormányok is szartak a tüntetésekre, pedig ugye azok demokratikusak voltak (de lehet, hogy csak annyira, mint ez). A legtöbb esetben nem hátrálhat meg egy akármelyik ország kormánya egy tüntetés előtt, mert a fejükre nő mindenki. A világon nem sok példa van arra, hogy tüntetésekkel el lehetett volna érni valamit. Ugyanez vonatkozik a sztrájkokra, amik hatástalanok a kormányra, meg az adott állami szerv (MÁV) vezetőire, mert ugye az adott vezetők nem szenvednek a sztrájk miatt hátrányt.

Fenébemár. Semmi nem fekete, vagy fehér. Sajnos a rendteremtés az macerával jár, de itt egyenlőre több a macera, mint a látszatja... :S

Amúgy persze ilyenkor könnyű azt mondani, hogy megmondtam... Gondolom a 2006-os választásokkor is számított mindenki a dübörgő gazdaság miatti megszorításokra? :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.27. 08:35:47

@DreamerX: Jut eszembe - Azért egy ennyire labilis pénzügyi helyzettel nem nagyon tudna egy bármilyen más összetételű kormány sem sokat kezdeni, amikor hetente bedől valami valuta, vagy éppen ország.

Persze az se lendít sokat a helyzeten, amikor ilyen Lázár-szerű alakok ökörségeket nyilatkoznak, és romba döntik a Forintot.

Balt 2011.10.27. 08:43:30

@DreamerX: "A hétvégi tüntetés az mi volt?"

Az SZDSZ visszatérési kísérlete chavezista álruhában...

Moan 2011.10.27. 08:58:29

Tök egyszerűen meg lehetne oldani azt a helyzetet amiben most vagyunk mi is és a világ is. Csak egyelőre - bár a posztoló szavaival egyetértek - még mindig csak beszélünk róla. Arról is, hogy aki tesz valamit, az rosszul teszi. Pedig inkább tenni kéne és nem ellene, hanem azért ami "jó". Hogy mi a jó? Na ez itt egy érdekes kérdés, mert emiatt van az, hogy a jobb kezem karmolja a balt és fordítva. Pedig mindkét kéz ugyanazon testen van. :)
De vannak olyan értékek amik mindkét oldalamnak ugyanolyan fontosak. Na ezeket az értékeket kellene tartani mindkét kezében mindenkinek.
Kicsiben kell kezdeni. Pl. nem eldobni a szemetet az utcán...vagy segíteni felszállni az öreg néninek a villamosra. Ha ez már megy rutinból, akkor jöhetne a következő lépés...Nem sorolom, hiszen aki kicsit is magába néz, békében és szeretetben akar élni. Még a "Gonosz politikusok" is. :) De amíg fontosabb az, hogy "pénzem legyen" és az, hogy "én legyek a főnök", vagy hogy "nekem legyen hatalmam", vagy "félek a másiktól", addig mi értelme arról beszélni, hogy OTT FÖNT, az őrület és a téboly szorításában ki mit tesz?
Ez a társadalmi rend úgy ahogy van bevégezte. Próbálják a politikusok menteni a társadalom rettegő és láncát tépő tömegei asszisztálásával, de lássuk be: Ez úgy ahogy van teljesen rossz irány. ...és mint egy rákos burjánzás, a környezetével együtt önmagát is el fogja pusztítani. Fogyassz! Fogyassz! A karcsú a szép, és ha nem vagy öltönyös, vagy nincs M3-as BMW-d nem vagy senki. Ezt jön mindenhonnan. De még ez nem is lenne baj, a baj az, hogy ezt akarja mindenki hallani. Amíg az emberek tolonganak a legújabb LED technológiák mellett, hogy megvehessék...amíg ki tudja honnan és miből származó ételekkel rakjuk tele a "meganagyáruházakban" a kosarunkat, olyanokkal amire semmi szükségünk nincs, de rá van írva, hogy "made in China", addig milyen változást várunk? :)
Kicsiben kell kezdeni...Ott ahol élünk...abban a környezetben ahol lakunk, dolgozunk. Szerényen és azon értékek figyelembevételével ami igazán fontos.
Ha így lenne, ki tudnánk szállni ebből a zuhanó roncsból.

puffatag 2011.10.27. 09:04:31

@Balt: akkor a fidesz visszatérése pedig rákosi elvtárs horthista egyenruhában

DreamerX 2011.10.27. 09:08:38

@Moan:
Igen, itt is lehetne kezdeni. Csak sajnos valahogy nem ez terjed.

"segíteni felszállni az öreg néninek a villamosra"

A minap olvastam, hogy egy öreg, zavart illető felszállt egy tömegközlekedési eszközre Pesten, aztán, mivel fogalma nem volt, hol van, elkezdte levetni a ruháit.
De a sofőr megoldotta a dolgot. Lelökte (nem lesegítette!) az illetőt a járműről, és utánadobta a ruháit, majd otthagyta.
És mind az említett cég vezetői, mind az utasok, és a hírhez hozzászólók szerint ez volt a helyes megoldás.

is 2011.10.27. 09:13:43

@Balt: egyszerű emberek, egyszerű válaszok. most pedig térjünk vissza egy értelmesebb szintre:

@ColT: "Amúgy persze ilyenkor könnyű azt mondani, hogy megmondtam.."

Volt egy óriási különbség az 2006-os és a 2010-es választások között. 2006-ban ugyan voltak szakértők, akik látták a helyzetet, és voltak újságírók is, akik erre rákérdeztek, de a tömegekben bőven nem tudatosult a szar, amit 4 év alatt összehordtak. az első, aki a szart felismerte, és szembesített is vele, az pont Gyurcsány volt. se az MSZP, se a FIDESZ nem mondta meg érthetően, hogy mi a gond. viszont az Orbán I. kormányt 8 év alatt már tökig kivesézték, és pontosan megmondták előre, hogy mi lesz. ja, azok mondták meg, akiket neked mint utálni való szemét férgeket adtak el. és te előbb utáltál, mint gondolkodtál volna. 2 perc gyűlölet, 1984. neked 4 kitartó éven át módszeresen elvették az eszed (sokakkal együtt, akiknek még mindig nem jött vissza), többek között azzal, hogy a FIDESZ az egyetlen kormányzóképes erő. lehetett tudni, hogy a FIDESZ nem tud kormányozni, ez egyenes következménye a FIDESZ saját belső rendszerének, amiről szintén megjelent pont elég írás. ha viszont a FIDESZ sem tud kormányozni, onnantól viszont látszik, hogy gazdaságpolitikailag mennyire gyenge. ezek jogászok, jogászkodni tudnak, fortélyos félelem igazgat (Orbán 5 perc alatt ynírta ki Mádi Lászlót, és még az is bőven a választások előtt volt!), a gazdaságot meg Matolcsy kezébe adták (nem újdonság, ott volt 2001-2002-ben is, tudhattad volna, voltak, akik tudták). pontosan az általad mondott igen kritikus pénzügyi helyzetben egyértelmű, hogy közgazdászra kellett volna, hogy add a voksod. és elindult 2010-ben egy Bokros nevű közgazdász (igen, ő is az utálni való szemét férgek kategóriájában, Ibolya utálni való szemét féreg társaságában). szerinted hogyan nézne ki az ország, ha a FIDESZnek nem lenne kétharmada, és egy bokrosi MDF-re szorulna gazdaságpolitikai támogatásért? nem sokkal jobb lenne? de, sokkal jobb lenne. és még ezt is sokan látták előre...

elwood 2011.10.27. 09:14:49

@ColT: "Én azért szavaztam a narancs oldalra (igen, és nem lapítok)"

szóval miattad van teee ...
nyomás a sarokba, kukoricára :-)

én egyébként pont erre számítottam, ha nem aludtad át részegen az előző ciklusukat akkor neked is gyanús kellett volna legyen

Moan 2011.10.27. 09:18:57

@DreamerX:

Nos igen...ez nagyon szomorú. De akkor mit is várunk a "hal" fejétől, ha így csapkod a farka? :)
De még mindig azt mondom, hogy az aki felismeri ennek az esetnek az embertelen és közönyös szörnyűségét, még mindig tehet "jót" ott ahol éppen van. Akármi apróságot valakiért és nem azt figyelve, hogy a másik mit tesz, vagy nem tesz meg...

2llkedő 2011.10.27. 09:28:58

@Moan:
"Na ez itt egy érdekes kérdés, mert emiatt van az, hogy a jobb kezem karmolja a balt és fordítva. Pedig mindkét kéz ugyanazon testen van."

De ha a jobb kezem viszket, akkor nem tudom a jobb kezemmel megvakarni.

"Pedig inkább tenni kéne és nem ellene, hanem azért ami "jó". "

Ott kellene elkezdeni a probléma megoldását, hogy a Parlamentből ki kellene iktatni az "ellenzék" kifejezést, ugyanis aki a parlamentben ül, az nem lehet ellenzékben, mivel mindenkinek az ország érdekében kell cselekedni. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ellen vélemény.
Az a kifejezés, hogy konstruktív ellenzék egy magyar találmány. A fociban a konstruktív védő az mit csinál?

Egyébként az írásoddal egyetértek!

rókafogta 2011.10.27. 09:30:09

@ColT: Én ugyan nem rájuk szavaztam de meggyöződésem volt ,hogy csak szarkeverő semmihez se értő banda.A szocikat le kellett váltani(erre szavaztam én is) de 2/3 adni óriási hiba volt, ennek nagyon súlyos következményei lesznek, el fog "szakadni a cérna" -én már megéltem ilyet (nem kivánom, de meg fog történni)-az hittük az elmúlt 8 év a legmélyebb de nem ez a vég!

abaka 2011.10.27. 09:33:21

Nem sok emberismeretrol arulkodik ez a poszt. Az emberek azert a felnegyelos hirekre kivancsiak, mert azt ertik meg. Nem feltetlenul azert, mert olyan butak, hanem, mert egy orszag koltsegvetese sokkal bonyolultabb annal, minthogy szakiranyu kepzettseg nelkul meg lehessen erteni. Egy atlatgembernek fogalma sincs, mi mozgatja a forintot, mi az a CDS, sot legtobben mar az allampapirral sincsenek tisztaban. Nyilvan nem fognak napi fel orat a teve elott tolteni egy olyan musort hallgatva, amibol nem sokat ertenek.

Emiatt termeszetesen a posztiro a szavazokkal szembeni elvarasai is messze tulzoak. A demokracia nem ugy mukodik, hogy a valaszto minden apro szakmai kerdesben megalkotja a sajat velemenyet, aztan ha a kormany nem azt csinalja, ami szerinte optimalis, akkor maris uj valasztasokat akar. A gazdasag es a koltsegvetes kerdeseben pedig az atlagembernek valoszinuleg fogalma sincs arrol, hogy a mostani helyzetert mennyire felelos a fidesz, a vilaggazdasag problemai illetve az elozo kormany (plane, hogy mindharomnak van sara benne).

2llkedő 2011.10.27. 09:51:20

@rókafogta:

"az hittük az elmúlt 8 év a legmélyebb de nem ez a vég!"

Ha eléggé szorgalmasak vagyunk, és tovább mélyítjük a gödröt elérhetünk Kínáig.

Moan 2011.10.27. 09:51:46

@2llkedő:

Szerintem a viszketés elmulasztásához a vakarás nem elég. Sőt, szerintem nem is attól múlik el. Pl engem ha megcsíp egy szúnyog, nem igazán szoktam vakarni, mert attól csak sebes lesz. A szervezetemben (mert az rendesen végzi a dolgát) idővel szépen eloszlik/feldolgozódik/bedolgozódik az irritációt okozó vegyület. :)

Jójó, értele ezzel az "ellenzék" dologgal kapcsolatban, de szerintem a politikai síknak már csak akkor kell következnie, ha emberi síkon rend van. Nem születhetnek a parlamentben buta kifejezések és fogalmak, ha a parlament már mentes tagjainak egyéni butaságától. Ha egy tégla tökéletes formájú és erős, és minden tégla ilyen, az épület is azzá lesz, amit belőle építenek. :)

Kivancsi 2011.10.27. 09:56:55

nemertem ezeket mint eroznek?
ilyen ado meg olyan ado...
szolidaritasiado, chipsado, kozlekedesi ado...
Nem kevesebb lett!!
Hanem megtobb!
Semmi mast nem csinalnak, csak azon otletelnek, hogy milyen cimen szedjenek be egy rakat penzt ami hianyzik. Nos egyszeru lenne a megoldas, nem kene nyolcvanfele ado! A javaslatom a kovetkezo!
1. Toroljuk el minden adot
2. Vessunk ki CSAK 1 adot! DE 90%-os azt jonapot.

Soralatetre ra fer minden!

2llkedő 2011.10.27. 09:58:53

@Moan:

"Ha egy tégla tökéletes formájú és erős, és minden tégla ilyen, az épület is azzá lesz, amit belőle építenek."

Feltéve, ha az biztos alapokon áll. Szíjj Ártó elvtárs viszont már a szobák berendezésével van elfoglalva, de még talajmechanikai szakvélemény se készült a alapozás meghatározásához.

2llkedő 2011.10.27. 10:01:04

@Kivancsi:

"2. Vessunk ki CSAK 1 adot! DE 90%-os azt jonapot."

Én is ezen gondolkodtam már egy ideje, csak én 98%-ra venném azt az egy adót. A maradék 2% elegendő lenne zsebpénznek.
Hopp! Vigyázzunk! Ez nem a kommunizmus?

Moan 2011.10.27. 10:21:00

@2llkedő:

Na ez az amin viszont szóban vagy tettben elkövetett ellenségeskedéssel, gyűlölettel úgysem lehet változtatni. Ezért is írtam amit írtam: Az alapok mi vagyunk az egyének... Az épület innen kezdődik. Te is tégla vagy, én is, mindenki...Igazából rajtunk múlik, nem "valaki máson".

2llkedő 2011.10.27. 10:23:54

@Moan:
"Igazából rajtunk múlik, nem "valaki máson"."

Ezért szerintem a Himnuszt is le kellene cserélni, attól függetlenül, hogy nagyon szép, amire büszkék lehetünk. Csak már az első mondatában arról van szó, hogy másoktól várjuk a segítséget.

gaen 2011.10.27. 10:25:06

@2llkedő: ne kommunizmus, de ha egy az adó, ami mondjuk 50%, de jövőre 55% kell mert nem volt elég, akkor elég nehéz megmagyarázni, hogy nincs adó emelés, meg jobban élünk mint tavaly. Eddig azt csináltak, hogy ma nekem emeltek 10%-ot, holnap neked emelnek 10-et, de nekem csökken 5%-al. holnapután neked csökken de nekem no megint 10-et. Így nincsen soha kritikus tömeg, mindig van aki "jól jár".

2llkedő 2011.10.27. 10:30:26

@Moan:
"Te is tégla vagy, én is, mindenki..."

Csak kell hozzá egy szakértő gárda, akik építeni is tudnak belőlünk. És kellene egy jó kötőanyag (szeretet) is ahhoz, hogy egymás mellett tudjunk maradni.

gaen 2011.10.27. 10:30:52

@Moan: +1, baby steps...

A legjobb eszkor ha valaki amellett, változásra akar sarkalni egy személyt, anélkül, hogy perelhetővé váljon, ha figyelmen kívül hagyja őt/őket. Nem a törvényt nem tartja be, hanem a személyt ignorálja. Ha elég sokan teszik, garantált a hatás.

Moan 2011.10.27. 10:34:25

@2llkedő:

:) Na ilyet még rajtam kívül senki nem mondott. :) Ez most meglepett, hogy másnak is eszébe jutott ez
. :)
Mondjuk én nem csak ezért cserélném le, hanem azért is, mert olyan könyörgő, erőtlen, bánatos, energiátlan, ahelyett, hogy pezsdítő, energikus, stb. lenne, mint amire igazából szükségünk is van. Sajnos, én úgy érzem még mindig a múlt lehúzó és rideg lápjában tocsogunk, ahelyett hogy a jelenben megvetnénk a lábunkat és előre néznénk...

fokukac 2011.10.27. 10:34:55

Zoli,

Nem naiv vagy, hanem intelligens, ami az ország 98%áról nem mondható el...

Köztük élünk.

Üdv,

Balage

Moan 2011.10.27. 10:37:02

@2llkedő:

A szeretet jelen van, csak nem használjuk az építkezéshez...ha használnánk, még szakértők sem kellenének az épülethez.

Leonard Zelig 2011.10.27. 10:37:17

Jó a cikk, jók a posztok. Az se gyenge, hogy kínai 3D-s LED TV helyett vegyél magyar krumplit és a haza fényre derül. Már jól indult a nap.

gaen 2011.10.27. 10:37:46

@2llkedő: Arról nem is beszelve, hogy az állam hatalmas aparatust tart fenn, hogy az ezerfelé adót beszedje, majd újra elossza. most is ezen megy a vita. Pech, hogy akik vitáznak, azok egyike sem szakértő, hanem hosszú ideje megélhetési bűnöző, opsz! politikus. Akiknek a holdudvara vigyorog az ezernyi felesleges hivatal élen, akik az ezernyi adót szedik.

Moan 2011.10.27. 10:39:11

@gaen:

Nos igen, ez is egy eszköz. Igazából még tenni sem kell érte, hogy működtesd, mert ha az életed...hogy is mondjam...az értékes felé fordítod, pont háttal állsz az értéktelennek. :) Így nem kell már ignorálnod sem, mert észre sem veszed. :)

Moan 2011.10.27. 10:42:18

@Leonard Zelig:

Biztos több esélye van fényre derülni egy más szemlélettel (erről szólt a LED TV szimbólum), mint ezzel ami most van. :)
Minden út egy lépéssel kezdődik, pont a legelsővel... ;)

2llkedő 2011.10.27. 10:42:36

@Moan:
"A szeretet jelen van, csak nem használjuk az építkezéshez.."

Sajnos én egyre kevésbé veszem ezt észre.

gaen 2011.10.27. 10:44:15

@2llkedő: Azért talán meg a Himnusz maradhat. Mert nem másoktól, hanem mástól és nem segítség, hanem áldás.
Istent meg ne cseréljük le, mert nagyon nehéz azt kimondani, hogy "Az a jó k***a folyamatosan táguló világegyetem evolucionista természeti világnézete ba***a meg!"

Moan 2011.10.27. 10:49:04

@2llkedő:

Persze, mert nincs akkora reklámja...nincs csinnadratta, meg vakuvillanás. :) Ja és nincs photoshoppolva sem. :)
De csak ezért nem annyira észrevehető...
Hmmm...
...Ha meg tényleg annyira eltűnt, hát létre kell hozni. Még annyi alapanyag sem kell hozzá, mint egy rántottához. :)

Moan 2011.10.27. 10:54:56

@gaen:

Azt tényleg nehéz kimondani. :) Főleg énekhangon hajlítva. :)))
De ez csak a himnusz első sora. Mi van a többivel? Azokkal a sorokkal amiben ilyen szavak, kifejezések vannak: "Bal sors", "Megbűnhődte" , vagy további versszakban ilyen, hogy "Vérözön", "lángtenger", meg "Halálhörgés", "siralom".
A második versszak még lelkesítő is.. de a többi.

Leonard Zelig 2011.10.27. 10:56:29

@gaen: De az viszont nem is rossz, hogy
"A bigbeng bassza meg!"
Ugyanannyi szótag, tömör, velős, kifejező:-)

Leonard Zelig 2011.10.27. 10:58:03

Bigbeng áldd meg a magyart,
sőt
Big Ben áldd meg a magyart,
egyre jobb, pedig nem is szívtam semmit

2llkedő 2011.10.27. 10:59:52

@Moan:
"...Ha meg tényleg annyira eltűnt, hát létre kell hozni."

Ha szeretet van, akkor amit az első hozzászólásodban leírtál, azok természetesek lesznek.

Moan 2011.10.27. 11:03:08

@2llkedő:

Azért hiszem, hogy a Te életedben is van. Sőt biztos vagyok benne. Szóval csak erősíteni kell. Mondhatni: gyakorolni. :)

blah 2011.10.27. 11:08:09

@Moan: ez szép és jó, viszont ez nem egy vallási vitafórum, ez nem fogja a posztban feszegetett problémát.

A legfőbb gond az, hogy nincs túl sok lehetőség arra, hogy jelezze az ember, hogy nem a mi érdekeinket képviselik a parlamentben. 4 évente egyszer, vagy tüntetés útján. Utóbbi elég körülményes, viszont a politikusok szarnak rá. Nincs egy olyan civil érdekképviseleti rendszer ami kommunikálni tudna a politikával, amire viszont elég nagy szükség lenne.

2llkedő 2011.10.27. 11:08:39

@Moan: Velem nincs ezzel probléma. Gyakorlom, és próbálom terjeszteni. Csak az a baj, hogy ezért lekommunistáznak.

Moan 2011.10.27. 11:16:23

@blah:

Egy szót sem ejtettem vallásról. :)

Az érdekképviseleti rendszer is egy rendszer aminek minősége tagjaitól függ és az "érdekektől", amiket ezek képviselnek. Gondold, hogy egy ilyen rendszer és egyáltalán a létrejötte nem függ attól, hogy az egyén milyen értékrend szerint szemléli a világot?
Most akkor azt hiszem meg sem kell kérdeznem, miért nincs egyetlen valamire való érdekképviseleti rendszer sem. :)

Moan 2011.10.27. 11:21:45

@2llkedő:

Én igazából azt sem nagyon tudom mi az hogy kommunizmus. Szóval nekem pl. nem is lenne sértő emiatt. :)
Milyen viszonylagos a "sértés" mint olyan, ugye? :)
Gondolom, hogy ha csak úgy vagy benne a világban szeretettel és törődéssel, azért csak nem kommunistáznak le. :)
Ezért írtam az elején az egyszerű tettekről.

blah 2011.10.27. 11:29:02

@Moan: ahogy előadtad úgy a prédikátorok szokták osztani az igét. Amit mondasz az olyan hosszú folyamat és annyira lehetetlen küldetés, hogy csak egy ábránd. Mellesleg mindenki csinálja a maga módján. Amíg ez a tökéletesre hajazó világ nem jön el addig egy működő rendszert kellene kiépíteni ami szabályok szerint működik, mert az embereknek kell a BMW meg az LCD tv is nem csak a lelki béke, ez mindig is így volt és nem hinném, hogy a jövőben varázsütésre megváltoznának az emberek. Addig marad egy működő rendszer felépítésének a kihívása.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.27. 11:33:36

@is: "de a tömegekben bőven nem tudatosult a szar, amit 4 év alatt összehordtak"
Azokban, akik hülyék... Bennem bőven.

A Bokrossal amúgy nem volt bajom, de ha még pár % rá szavazott volna, mi lenne? Semmi, max. ugyanaz a huzavona menne a Parlamentben, mint eddig, koalíciós kormánnyal, meg ellenzéki nyívással, csak az a kérdés, hogy melyik szereplő ki lenne...

Egyébként a 2002-es Viktorkúrmány kissé összeszedettebb volt azért, mint a mostani.

@elwood: Pont, hogy az előző ciklusban sokkal normálisabban csinálták, mint a vörösök, meg mint most saját maguk.

De amúgy leszarnám én, ha a maszop a 3. ciklusát töltené, felőlem akárki lehet a nagy óvodában a menő, és csinálhatja a kis stiklijeit, amíg mi nem szívunk miatta... Élni, és élni hagyni, ezek eddig nem jutottak el (egyik oldal sem).

Moan 2011.10.27. 11:39:43

@blah:

Olyan, mintha. :) Te érzed így. de persze nem gond. De nem az volt. Ugyanolyan javaslat volt, vagy ötlet, vagy vélemény, mint az elfogadottabb szemléletmód bármelyikének leírása, legyen az baloldali, vagy jobboldali. Én is csak egy lehetséges és szerintem az egyetlen lehetséges megoldást vetettem föl. Mi ebben inkább prédikáció, mint bármelyik másik véleményben?
Valamikor el kell kezdeni. Évezredek óta csinálja minden társadalom azt amit most élünk meg sokadjára a történelem során. Mégis melyik nagyobb utópia? Ezt "megjavítani", vagy egy újat létrehozni? Bevallom én úgy érzem amit eddig csináltunk az bukta. Csúnya bukta, és nem hiszem, hogy érdekképviseletekkel, meg civil kezdeményezésekkel ezen a szinten javítható.
Nekem pl. nem kell a BMW. Sőt inkább a lelki béke kell. Hogy miért? Mert ez sokkal hosszabb időre tesz boldoggá.

2llkedő 2011.10.27. 11:50:42

@Moan:
"Én igazából azt sem nagyon tudom mi az hogy kommunizmus. Szóval nekem pl. nem is lenne sértő emiatt."

Hogy mi a kommunizmus? Az ősközösség modern formája, viszont a kommunista az manapság sértő szó.
Elvileg a földi menyorszég lehet, az, amiről Petőfi is írt, vagyis a kánaán.
"Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!"

Ha erről szólna a kommunista, akkor azt én is vállalom, de sajna nem erről szól manapság.

2llkedő 2011.10.27. 11:54:09

@Moan:

"Bevallom én úgy érzem amit eddig csináltunk az bukta."

Kőmíves Kelemenek országa vagyunk. Csak nálunk négy évente omlik le, amit addig felépítettünk.

blah 2011.10.27. 12:00:42

@Moan: Javíts ki ha tévedek, de kb 25 éves körüli lehetsz, akkor szoktak ennyire idealisták lenni az emberek és nem elég bölcsek ahhoz, hogy a valóságba átültessék az eszméket. Nos a vallási dolgot azért is erőltetem mert kb annyi köze van a gyakorlathoz amit elmondtál mint annak. Szép meg logika is van benne viszont elég kevés embernél működik. Mivel minden ember más háttérrel rendelkezik így igényeik is mások ami ellen nem igazán lehet mit tenni, ez az ösztönök szintjén működik ami bizony erősebb bármely ideológiánál. Így amit mondasz elég utópikus. Pont emiatt nem lesz a világból ilyen ideális hely, a közeljövőben biztos nem. Amiről én írok az jelen körülmények között működhetne és nem kell hozzá egy csoda bekövetkezése, mert lássuk be amit írsz ahhoz az kellene.

Moan 2011.10.27. 12:00:56

@2llkedő:

Akkor ez a Petőfi-féle Kánaán nekem tetszik és nem is megvalósíthatatlan. Bár kell még idő, amíg a többség tényleg érett lesz rá.
Mert vagy ez, vagy pukkan a lufi és bizony ilyen idétlen, sárszínű festék van a lufi belsejében amit mindenki utál.

2llkedő 2011.10.27. 12:06:45

@Moan:

Lenin bácsi ott qrta el, hogy az általános iskolából egyből egyetemre akart menni. Pedig Marx bácsi is megmondta, hogy a legfejlettebb kapitalista államokban alakul ki a cucurizmus. Pontosan ezért:

"Bár kell még idő, amíg a többség tényleg érett lesz rá."

Sokat kell még az emberiségnak tanulni.

rókafogta 2011.10.27. 12:21:46

@2llkedő: Gondolom láttad a videót a 2 éves kislány halálra gázolásáról(Kína) Hát igen ilyen szemét dombon akarunk élni.Nem is vagyunk messze tőle, tele vagyunk ilyen mentalitású emberekkel, és most még erősítik is.

Moan 2011.10.27. 12:24:08

@blah:

Nem mintha számítana a korom a jelen témában, és azt sem hiszem, hogy lineárisan következik a korból a bölcsesség, de azért sajnos jóval öregebb vagyok annál amire gondolsz...Bár nem is mondom, hogy sajnos, mert 25 évesen gondolkodtam úgy, ahogy most Te a gondolataidról írsz és én ezt tartom irreálisan idealistának.

Utópia? Az elmúlt évezredek során még senkinek sem sikerült azokkal az eszközökkel jobb világot építenie, amiről Te beszélsz. Hogy miét? Mert ahogy írod is: "kell a BMW". Vagyis olyan dolog "KELL" ami igazából nem képvisel értéket. Most el KELL rohannom, de újra megkérdezem: Miért lenne utópia egy új szemléletmód? Több ezer év alatt nem jött be még senkinek. Gondolod most sikerülhetne? Több eben a realitás mint egy újat építeni más alapokra?
Eszembe jutott egy szöveg a Tőzsdecápák kettőből: "Mi az elmebaj biztos ismérve? Az, ha valaki újra és újra ugyanazt teszi és más eredményt vár."

No nekem mennem kell. Jó volt ez most.. Jó volt, hogy volt figyelem és megértés itt köztünk.

rókafogta 2011.10.27. 12:25:05

@2llkedő: Elfér a sör alátéten! Már mint a maradék!De én inkább 100%+98% vetnék ki.Minek az embereknek pénz?! Ami igaz az igaz fizetés nélkül(munka) is elég sokan elég jól megélnek nálunk.

Moan 2011.10.27. 12:25:35

@blah:

Ja bocs a mondatot így akartam írni: "...Több ezer év alatt nem jött be még senkinek, amit Te vázoltál fől."

2llkedő 2011.10.27. 12:33:12

@rókafogta:

"Minek az embereknek pénz?!"
Hogy tudjanak Gazdálkodj okosant, meg ULTI-t játszani. Mert ugye ultizni pénz nélkül nem lehet. (vagyis lehet, csak az nem ugyan az)

rókafogta 2011.10.27. 12:33:38

index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/27/rogan_nem_uj_adonemet_vezetne_be/ Ezt én (lehet hülye vagyok) kétszer is elolvastam de csak annyi jött le belőle ,hogy fizessünk és nem kapunk semmit!

rókafogta 2011.10.27. 12:36:03

@2llkedő: Hát arra elég ami a sör alátéten meg marad!És még el is nyerhetjük egymástól 500% játékadóval. Enni -inni élni meg minek,felesleges, mármint kb. 9 milliónak.

blah 2011.10.27. 12:42:10

@Moan: a szemléletmód fejlődésére mindig szükség van, viszont a létező keretek közé nem mindent lehet beszorítani. Ezért mondom, hogy utópia. Valamint nem igazán tudom, hogy mi volt abban idealista amit írtam... Sőt ez akkora blődség, hogy így fogod fel, hogy csak na, vagy nem ismered a szó jelentését. Én nem írtam arról se hogyan kéne jobb világot építeni én csupán arról írtam pár sort, hogy a civil érdekképviseletre szükség van mivel a döntéshozóknak 4 évente egyszer fontos az emberek véleménye és ezen nem ártana változtatni. Viszont amiket leírtam azok pszihológiai tények amin nem fogsz tudni változtatni szép szavakkal. Persze ha meg akarod próbálni sok sikert hozzá, kívánom, hogy minél több ember szemléletmódját változtasd meg.

2llkedő 2011.10.27. 12:45:20

@rókafogta:
A czigány lova is éppen akkor döglött meg, amikor már majdnem leszokott az evésről.

2llkedő 2011.10.27. 12:47:46

@blah:

Ha szeretnél boldogan élni, jó, ha megfogadod a következö bölcsességeket:

Szabadíts fel mindenkit az elmédben!

Tiszteld minden ember döntési jogát!

Hagyd, hogy az emberek azt tegyék, amit akarnak (és tapasztalják meg a következményeket).

Ne függj attól, amit más emberek mondanak vagy tesznek.

Ne akard birtokolni az embereket vagy a dolgokat

Hagyj fel azzal a törekvéseddel, hogy elérd, hogy mások is ugyanazokat a dolgokat szeressék vagy ne szeressék, mint te

blah 2011.10.27. 13:41:24

@2llkedő: nem tudtam, hogy szemléletmód okításra szorulok, de azért kössz :)

2llkedő 2011.10.27. 13:45:27

@blah:
Tudod, akinek nem inge, ne vegye magára. Gondoltam mások is elolvassák.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.27. 14:40:46

@rókafogta: Elfér persze, kellően kicsi betűtípussal :D

2llkedő 2011.10.27. 15:00:56

@ColT:
8cm-es CD-re qrva sok adat elfér.

Moan 2011.10.27. 15:05:51

@blah:

Blődség. Látod én arról beszélek, hogy nem mondjuk a másik szavaira, hogy blődség. :) De legalább enyhén fejezted ki magad. :)

Egyetértek: Civil érdekképviseletre szükség van.
No de mi ez az érdek? Most jelenleg akár itt, akár a világon máshol mi az az érdek amit képviselni kell? Mi az amit akartak képviselni? Ez az érdek változott-e, és volt-e aki képviselte már? Volt-e aki sikeresen képviselte? Ki képviselte? Ő milyen ember volt? Sikeresen képviselte-e?

Ezekre a kérdésekre nem tudom a választ, csak azt látom, érzékelem, élem, hogy még mindig nem történt semmi változás. Ez pedig tény. Évezredek alatt semmi nem változott. Semmi.
Utópia az, hogy még mindig sokan azt hiszik, hogy ettől fog majd változni valami a jó irányba. Egy érdekképviselettől. Ebben én semmi realitást nem látok. Egyszerűen azért nem, mert az érdekképviseletet még ma is emberek látják el olyan vágyakkal, mint a "BMW", vagy "kínai LED TV" vagy ezekből minél több, és ebben a vágyukban könnyen kielégíthetőek. Vagyis visszajutunk oda, hogy az egyénben kell keresni a biztos alapot. Ha az rozoga, bizonytalan, akkor az ilyen egyének alkotta érdekképviselet is az lesz.

Szép szavakkal nem akarok én senkit megváltoztatni. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a legjobb az lenne, ha mindenki magába nézne, megkeresné az igazi értékeket és azok szerint élne. A változást ez fogja elhozni, nem a szavaim, vagy bárki szavai.
A pszichológiai tények eztán már nem is lesznek azok... Ha nem hiszed, akkor meg próbáld ki. :) Annyit csak megér...egy próbát.

2llkedő 2011.10.27. 15:19:13

"""Harrach Péter ezek között említette a tanulmányok folytatását, az egészségtelen életmód kerülését, a szülővel való együttműködés kötelességét, és eltartásának kötelezettségét addig a határig, amíg saját gyermekének eltartását nem veszélyezteti.""""

Nyugdíjkérdés megoldva. A gyerek kötelessége a szülő eltartása addig a határig, amíg a saját gyerekének eltartását nem veszélyezteti. Igaza van! A középkorú ember minek is élje az életét? Legyen rabszolga! Tartsa el a gyerekét is, magát is, meg a szülőket is.

2llkedő 2011.10.27. 15:41:17

@ColT: Mindenkit el fognak tartani a 90 eFt-os minyimálbérükből.

2llkedő 2011.10.27. 17:59:28

""""a szociális hozzájárulási adó megfizetése az államháztartási forrásból fedezett ellátásra (ideértve különösen a társadalombiztosítási ellátást, illetve a munkanélküli ellátást), vagy az államháztartási forrásból folyósított támogatás igénybevételére való jogot nem keletkeztet, valamint az adó alapja és összege az ilyen ellátás, illetőleg támogatás összegét nem befolyásolja". """"
Ezzel a szöveggel kimondták, hogy a jövőbeli nyugdíjasoknak lf.sz a s.ggükbe, függetlenül attól, hogy maradtak-a manyup tagok, avagy se, mivel nem lesz nyugdíjjárulék. Tehát itt jön elő az előző beírásom szerinti tartsa el a szülőt a gyereke.
Hát ezek már tényleg nem tudják, hogy mit csináljanak?

Totya mondta! Balhé lesz! Nagy balhé!

Balt 2011.10.27. 18:55:40

@puffatag: Némi netes keresgélés nem árt, bár Kulka, Bródy, Sziámi, Soma stb. elég egyértelműen behatárolja a hátteret. (Már csak a nagy mentor, Mesterházy Ernő hiányzik.)

hetivalasz.hu/itthon/variaciok-milliora-ellenzeki-facebook-csoportok-es-a-fuggetlenseg-42349

index.hu/bulvar/siraj080929

"Párttá alakul a 4K!
Az LMP hibáit elkerülnék, és bár elítélik, akár Gyurcsánnyal is összeállnának a Fidesz leváltásáért."
www.kommunista.net/hir/istvanffy-andras-a-latin-amerikai-baloldal-vonasai

Véleményem szerint addig jó, amíg nekik "nemteccikarencer"...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.10.28. 09:51:33

@Balt: Na ha a Ferikével összeállnak, akkor köszönjük, nem kérünk.

Feng Shui Anyu 2011.11.01. 10:56:53

@Moan: Egyet értek.
Már csak azért is ,mert végig gondoltátok azt valaha is,de úgy igazán ,minden lépést,menetet lejátszva ,hogy miért nem működik semmi, amit megoldásnak találnának?
Miért? Mi a motiváció?Minek az érdekében zajlik ,ami zajlik?
Eddig nem sok valójában átgondolt választ olvastam.Ezzel nem azt akarom mondani ,hogy nálam van egy kidolgozott program melynek keretében meg lehet valósítani a mindenki számára boldog világot. Most,ebben a korban még nem állunk kész erre.Ez egy ilyen hely.
Szeretünk nagy szavakat a világba kiáltani,de nem sok minden van mögötte,persze megszoktuk,mert ez dívik.Nagy villogó reklám felületek,hangos bármit megígérő emberek,hétről-hétre hatékonyabb mosóporok,de mögötte mi van:ugyan az.
Illúzió.
süti beállítások módosítása