Nem értem.

Azzal kezdem, hogy nem mondok újat. A hazai média nagyrésze, kivéve annak talán néhány szereplőjét, általánosan megborzongott az új Médiatörvény okán. Megborzongtak külföldön is. Az alapvető baj az vele, hogy túlságosan általánosan fogalmazva ad lehetőséget a törvény "betartatói" oldalán állóknak, hogy gyakorlatilag bárkit bármikor szankcionáljanak, ha az általa bemutatott/elmondott/leírt dolgok bárkit bármiben vélelmezhetően sérthetnek. A sértés mértékét a hatóság dönti el, csakúgy, mint a büntetését.

Ez az aggodalomra okot adó zanzásított lényeg.

Aztán azt hallom, hogy az ellenzék rohangál Brüsszelbe a médiatörvény miatt. Az viszont tény, hogy kevés hazai eseménynek volt eleddig hasonló külhoni visszhangja, mint ennek. Talán "csak" az AB, meg a különadók és a nyugdíjrendszer ügye volt közel hasonlóan "érdekes" a külföld számára. Ebből mindenki vonja le azt a következtetést amit akar...

Meg azt is hallottam kormány-oldalról, hogy Brüsszel foglalkozzon Brüsszellel, a németek a németekkel, a franciák meg a franciákkal, mert mi sem szólunk bele.

Mindeközben a HAZAI kritikák elmentek minden kormánypárti képviselő vagy szereplő füle mellett.

Erre ma azt olvasom, hogy ha Brüszel kifogásol valamit a médiatörvényben, akkor Budapest hajlandó azt megfontolni.

Most akkor miért hallgatunk a "Brüsszelre"? Ez mondjuk nem is akkora baj, hogy belátják, csak így duplán hülyére véve érzem magam, mert az eddigi hazai kritika az nem volt fontos, de a brüsszeli igen? Ja, mert hogy annak lehetnek következményei? Vagy ez egy nagyobb "deal" eleje, hogy akkor a különadó maradhasson meg, vagy mi?!

Meg mit érezhetnek azok, akik eddig kardoskodtak a médiatörvény minden passzusa mellett?

Nem érzem, hogy itthon, "házon belül" komolyan lenne véve bárki, sajnos....

Hm.....

Szerző: usual man  2011.01.06. 15:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr942565198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása