No akkor, most, szokásomtól eltérően jőjjön egy rövid bejegyzés.

Azt mondta Selmeczi Gabriella Úrhölgy, hogy (kb):

"A kormány eltökélt célja volt, hogy a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások hozamát a lakosság reálértékben felvehesse, de sajnos az ügyvédek jelezték, hogy ez nem igazságos, így az egyenlőség jegyében erre ki kell vetnünk 16%-os jövedelemadót".

Néhány dolgot nem értek. Sorolom.

1 - Eddig azt hittem, hogy ott olyan emberek ülnek, akik tuidják az alapjogokat, képben vannak a pénzügy alapvető fogalmaival, ne-adj-Isten még az adózással kapcsolatos rendelkezésekkel is.

2 - Eddig azt hittem, hogy az országgyűlés dönt, és nem a zügyvédek. Nem úgy van, hogy az országgyűlés szavaz a törvényekről? Nyilván van ennek megelőző munkája sok sok jogásszal, meg minden, de azért ezt így kijelenteni... na.

3 - Nem az van, hogy a zügyvédek meg a brókerek azok a sátán fiai?

Néztem Hír Tv-t, meg néztem ECHO Tv-t is a hétvégén. Azt hallottam benne, hogy gúnyolják a magánnyugdíj-pénztárakat, hogy azok mennyi és még annyibb pénzt költenek a fentartásukra, költségeikre. No igen, de amit meg a zemberek kapnak kimutatást, azok nyereségesek, a 2009-es év elenére visszaálltak a hozamok a régi trendekbe, és mennek + felé. Már ott is vannak, igaz, csekélyebb mértékben. Vagyis abból a költség levonódik, kimutatható módon.

Az államiban mi lesz kimutatható? Mi a garancia az "istibizán" felül?

Soha ekkorát nem csalódtam kis országomban, beleértve a zembereket. Kamu indokkal simán le-veszteségesezve a nyereséges cégeket, kiveszik onnan a zemberek magánvagyonát, és nem azt mondják, hogy "bocs, majd visszaadom", hanem még le is ölik őket. És ehhez a zemberek simán bólogatnak, mert nem fogják fel, hogy ami ott felgyülemlett, az AZ Ő PÉNZÜK, és nem csak elméleti pénz....

Hát.....hajrá. Asszem körülnézek én külföldön, ahol a bizalom, meg a társadalmi felelősség-érzet szavakat nem csak, hogy ismerik, hanem gyakorolják is, úgy, hogy közben nem hazudnak az arcunkba.

U.

 

Szerző: usual man  2010.11.29. 10:47 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr602480683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása