Azzal kezdem, hogy Kósa Lajos.

Ezzel manapság kezdeni sikkes. Aki ezzel kezd, az olvasott lesz.

Aztán folytatom azzal, hogy Lajos volt azon kevés Fidesz tagok egyike, aki valahogy nekem tulajdonképpen szimpatikus volt. Bizony. Valahogy olyan "semmiben nem vagyok igazi pro, de józan ésszel hasítok előre, és annyira sok embert még nem sértettem meg, mint amennyit a többi kollégám" típusú embernek ismertem.

-tem.

Mert akkora bakot lőtt szegényem, mint aminél csak Síjjártó úr tudott nagyobbat. De back to Lali.

Szóval olyat mondott (nem ismétlem meg, annyian tették), amit józan ésszeldoglozó ember nem tesz. Olyan ember sem, aki valamennyire azért érzi mi az, hogy K Ü L V I L Á G. Mert sajnos mi a külvilágban élünk, kis Hazánkat az bizony körbeveszi. Próbáltam nagyon liberális szemmel nézni amit mondott, de azt még liberális szemmel sem lehet értelmezni. Próbáltam nagyon szélsőséges, már-már soviniszta elvek alapján elemezni, de akkor is arra jutottam, hogy ez bizony egy messziről nekifutásos öntökönrúgás.

Miért?

Mert a piac, ahogy szokták mondani, nem felejt. A piac....de utálom már ezt a szót...nevezzük akkor fentiek alapján külvilágnak. Szóval a Külvilág úgy működik, hogy amit egy addig hitelesnek tűnő ország hitelsnek vélt vezetője mond, azok után, hogy az elődje nagyjából európa-bajnok népszerűtlenség mellett európa-bajnok módon öszekapta a költségvetést, az úgy van. Mert a Külvilág úgy gondolja, hogy lehet ez a két kormány más, meg más beállítottságú, de hát csak nem rúgnak saját magukba.... Aztán a Külviláűg megdöbbent egy csöppet, mikor az addig "megmondom mi lesz, és úgy lett" 1 év után az új ember azt mondta, hogy nem úgy lett, sőt. Görögebbek leszünk mi  a görögöknél, már-már elizlandosodunk. Na Erre a Külvilág azt mondta, hogy akkor ácsi.

És az országkockázat felugrott, ettől a bankok beszerzési forrásai megdrágultak, ergo többek között a helyzetünk a tekintetben, hogy majd jól újrtatárgyalunk mindent az IMF-vel és az EU-val, nos, nagyságrendileg romlott. Mintha sorunk lenne a pókerben, majd licitnél nem megyünk fel, mert azt hitetjük el, hogy kettes párunk van. Csakhogy a pókerben max hülyének néznek, vagy hóbortosnak, netán viccesnek.

A Külvilág azonban ettől kezdve nem hisz nekünk, mert a számokat csak csak elhiszik, mert azok PUBLIKUSAK voltak havonta a költségvetésről. De a vezetőknek, az ORSZÁG  vezetőinek a neve hallatán majd azt mondják: pfffffff....

 

Ennek pedig az előjelei látszódtak már az EU Parlamentben. Csak a Fidesz töltötte azzal az időto odakünn, hogy a hazai ellenfelét szapulta. Akkor az kínos volt, de érdektelen. Ma nem kínos már, de sajnos érdekes.

EZ kormányzás.

AZ ellenzék.

Előbbinek súlya van.

Utóbbi bármit mondhat.

 

Erre ma ezt azzal igyekezett orvosolni, hogy asszondja: "növeli ki elfedi a bajt; ne tükröt átkozd, ha képed ferde". öööööööö....wie bitte?


Ez még annál is nagyobb böszmeség, mint amit a Varga úr tett, aki addig keresgélt a szekrényben csontvázat, míg lassan majdhogynem a sajátjára lelt, és beismerte, hogy van 1-2 kisebb csont, meg porcogó, de más nem igazán.

Előre illik végig gondolni dolgokat, majd utána ráugrani. Nem fordítva, mert ha nincs a takaró alatt a márges oroszlán, akkor beverjük az orrunkat a földbe. Jelen esetben a magyar lakosság egy nagy részének az orrát.

Szóval kéretik visszaszállni ide közénk. a Földre. Hallod, Lajos..... Légy kérlek ugyanaz, aki voltál. Mi is azok szeretnénk lenni.

Mert vékony jégre nem megyünk vasalóval a lábunkon, még akkor sem, ha épp vasalógyárunk van.

 

U.

És ők az ország vezetői. És rá szavaztunk mi magyarok. És így jártunk.

Szerző: usual man  2010.06.07. 16:51 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr1002063369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása