Nem kezdünk pozitív irányultságú szöveget nem-mel. Nem.

Ennek ellenére, vagy éppen ezért legyen az, hogy gondolkodjunk el azon, mi lenne, ha alakítanánk és/vagy alapítanánk egy pártot. Gondoljuk végig, mit kellene tennünk, mit tudnánk ajánlani elsöprő győzelem esetén, ilyesmik. Vagy ha nem, hát nem.

Először is kell egy frappáns név. Olyan, amitől az emberek azért nem lesznek libabőrösek, és a tisztes családanyák sem kezdenek szerelmes leveleket írogatni nekünk, de mindenki számára legyen közérthető, legyen mondanivalója, de legalábbis meg lehessen jegyezni. Legyen mondjuk.....hogyasszondja..........ja, és kell egy szlogen is, rögtön mögé....lássuk:

KEP - Korrekt Emberek Pártja - "Se több, se kevesebb"

FPP - Független Politika Párt - "Az, ami"

SZSZSZP - Szakadár Szabad Szakszervezet Párt - "mi is röhögünk"

LDP - Lehetne Dolgozni Például - "Majd ti!"

..és folytathatnám, a lényeg azonban az, hogy a névből nem árt, ha kiderül az irányultság, a cél, és az, hogy kiket is várnuk majd mint tagok. Ezért legyen a nevünk FPP.

Nos, ádáz polizikai gerilla tervünk következő lépése legyen az, hogy adjunk a párt mögé néhány alap-gondolatot, ismérvet, ami alapján a T. Választópolgár majd gondolkodni tud, hogy akar-e belőlünk repetát, vagy sem, vagy esetleg már a menü olvasása közben kér más valamit. Akkor jőjjön néhány felvállalahtó idea, irányelv:

- több évre előre számítható kötelező kiadások az adózók oldalán, értsd: legalább 3 évet átfogó adózási struktúra, mely alapján az emberek tudják mennyi pénzük lesz, a vállalkozások tudnak előre tervezni, és nemutolsó sorban az állam is képet kaphat jövőbeli bevételeiről;

- egyszerűen átlátható egészségügy, ahol ésszerű, ott a privát tőke bevonása, diverzifikáció, értsd: statisztikai adatok és a hazai "szokások" figyelembe vételével készült ellátási térkép felállítása, az alapszolgáltatások (ezt definiálni kell, alapszolgáltatás nem csak egy orvos meglátogatása megfázás esetén, hanem egy vakbél műtét is) közel ingyenessé tétele; ellátási kategóriák felállítása; költségsávok bevezetése; szorosabb, naprakészebb biztosítói háttér; nyilvános számok a tervezés szakaszában, folyamatosan az államni oldalon, biztosítók számára kötelező költségviselések előírása;

- stabil, értelmezhető és tervezhető szociális védőháló és ellátási rendszer felállítása, értsd: alanyi jogon járó család-"ösztönző" programok letisztítása; rászorultsági körből kiszűrni a potyautasokat; sávos elosztás össz-családi jövedelmek arányában, stb. stb. Érezze az ország állampolgára, hogy biztonságban van, a jövedelemtermelés szükségessége azonban nem hangsúlyozható eléggé!!;

- az ország az ország, se nem részvénytársaság, se nem joviális gazdag nagybácsi, értsd: olyan egységeshez közeli jövedelem-elosztó rendszer felállítása a fenti pontok alapján, melyre alapozható egy állam által "felügyelt", vagy inkább állam által szabályozott gazdasági növekedés, nem irreális módon;

- realitás, értsd: realitás. Fogadjuk el, hogy nem lehet a helyzetünkből 1 év alatt kijönni, nem lehet külső segítség nélkül már megoldani a túlélést, nem kell azonban értelmetlenül és kapkodva minden segítő kézért nyúlni, még nem. Meg kell, hogy értsük: az állampolgáraink nélkül, nélkülünk nem tudunk relevánsan előrelépni. Sőt, a gödör széle felé sem tudunk elevezni. Mi csak azt ígérjük, hogy tervezhető számokkal, közösségi felelősségvállalással a jövőre nézve, értelmesnek remélt elosztási és költségviselési elvek alapján fel tudunk állítani egy olyan elképzelést, mely segítségével 3-5 év alat fel tudunk érni "vélt önmagunkhoz" úgy, hogy az 5. évben nem kell megint ugyanezt mondani, hogy még 3-5 év, és mindjárt-mindjárt, mint ahogyan az 19 éve történik.

 

Hát nagyjából ennyi lenne a dolog. Persze tudom én, hogy a fontos kérdéseket csak felülről karcoltuk, és sokkal több fontos problémát kellene még érinteni, de valljuk be, kell azokat itt, és most megtenni? Nem.

Még valami: a párt finanszírozása. Hát lássuk:

- kapnánk állami juttatást. Elszámolnánk vele tisztességesen, a benzin számlától az irodák bérleti díjáig? El hát, miért tennénk mást? Semmi értelme nem lenne másképp cselekedni.

- lenne talán 2-5 potentáltabb magánember aki besegítene, szigorúan "fekete doboz" alapon. Beszáll, nyilván bizonyos érdekei mentén, de a berakott pénzek felett a párt miondenkori közgyűlése dönt. Ennyi.

- tudjátok mit? Legyen tagdíj. Jelképes. Emberenként évi 500 HUF. És kezdjük azzal, hogy ezt az összeget lekötjük, veszünk belőle államkötvényt, mert hiszünk magunkban. És amikor itthon árvíz van például, akkor kivesszük, és ha többre nem, párszáz homokzsákra elég lesz. De ha az a pár száz zsák megment 2 házat, már megérte ez az egész tagdíj dolog.

 

Költenénk például kampányra?

- most.....? Dehogy. Figyelemfelkeltő rendezvények, ahol emberek kultúráltan szórakoznak. Ennyi. Ez manapság úgyis már-már feltűnő.....

 

Egy fontos dolog lenne.......és azt hiszem ez lesz a legnehezebb kicsiny pártunknak. Mi úgy politizálnánk, hogy arról beszélnénk, mi hogyan képzeljük ekl a dolgokat, és nem, hangyúlyozom NEM a többi párttal foglalkoznánk. Aranyos, okos emberek ők is, de ezt majd elmondják ők magukról. Nálunk lenne nyílt vitafórum szakemberekkel, "everybody welcome" alapon. Mert ha jól megy, mindenkinek jól megy majd. Előbb termeljük meg, aztán majd mindenki profitál belőle a saját világában. A nyugdíjasok a nyugdíjukban és növekvő unokáik növekvő számában; a családok  a biztonság-érzetben; a cégek a térnyerésükben. Nem bonyolult.

 

Szóval ha valakit érdekel a dolog, hogy előre menjen ez a közös szép szekér, hát gondolkodjon hasonlóban, egyszerű elvek és gondolatok alapján.

Nem sátántól való az egymás mellett élés, akár lehet közösen is gondolkodni, és még jól is el tud sülni. Csak van rá igény.......nem..?

 

Pártot ide!

 

 

 

 

Szerző: usual man  2009.06.18. 11:34 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr421192966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása