Bizony mondom én, és ezt el kell hinnünk.

El kell, mindannyiunknak, mert bár lassan 2 év telt el az elsöprő forradolom kezdete óta, olyan érzésem van, mintha nem történne semmi olyan, ami előre visz. Ezt pedig azért érezhetem, mert nem értek én semmihez sem.

Az a tény, hogy szervezetileg semmi sem ugyanaz már kb, mint 2010 nyara előtt volt, várható volt. Ami addig volt, az rossz, elítélendő, és elsöprendő. Volt mit kiseperni, az tény, de a seprést követően új szobát is építeni mert "csak", nem feltétlenül volt szükséges. Pénzbe került, meg időbe. Miközben a szomszédaink nagy része nézte esténként a híradóban, hogy mi mennyire változunk, ők szépen megszerezték azokat a forrásokat, melyeket mi is megszerezhettünk volna. Legyen az pénzügyi, bizalmi, támogatottsági, vagy bármilyen.

Most ott tartunk 2012 március elején (!), hogy az unásig emlegetett IMF megállapodás még sehol. Volt hakni az EU-ban mindeféle politikusunk által, ahol nem bírtunk túllépni magunkon, és gőgösen oktattuk azokat, akiknek a pályáján játszottunk - játszunk. Ők erre megvonták vállukat, és elmentek vacsizni. Majd szólnak, ha komolyan gondolják - mondták egymásnak útban a brüsszeli kocsmák és éttermek felé.

Szóval arra jutottam, hogy a hiba valószinűleg bennem van. Igen, bennem, mert az mégis hogy lehet, hogy az utóbbi közel két év törvénykezési, politikai, gazdaságpolitikai döntéseinek 99%-át nem értem? Hát úgy, hogy én vagyok a hülye. Vagy a tudatlan, mindegy hogyan nevezzük.

Fentiek alapján tehát nagy-nagy örömmel várom, mikor jön el a végkifejlet, melynek olyan hatással kellene bírnia, mint a Közönséges bűnözők című film utolsó 2 perce, amikor a néző hirtelen megvilágosodik. Azóta a film óta divat lett a mozgókép-alkotások végét 21 csavarral megbolondítani, de egyik hatása sem ér fel említett remekművel. Vagy csak nagyon kevés.

Várom tehát, nagy nagy lelkesedéssel, hogy egyszer csak fordul egyet minden, kiderül, hogy az EU és az IMF hontalan és elvtelen droidokból áll, akik magasról tesznek a munkaadójukra, és csak azért voltak, hogy Magyarországot teszteljék, alkalmas-e az Univerzum Királya címre. Várom továbbá azt is, hogy egy karpovi kereszthúzással kiderüljön, minden gazdasági adat, melyre a világgazdaság több-kevesebb sikerrel épül, az mind rossz és alkalmatlan mutató, Smith és a többiek balgák, így amit Matolcsy Művész Miniszter úr a legnagyobb elképedésre véghez vitt, az maga a siker, a Valhalla elsőzobája, a Kánaán liftje, a megvilágosodáshoz vezető pionír vasút első vágánya.

Mert ha viszont mégsem így lenne, nos, akkor Béláim: nagy baj van. Nem  kicsi, nagy. Baj alatt azt értem, hogy a nemzetközi és hazai megélhetésért sok mindent igen erős huszárvágással kellene majd n-edszerre megint átszabnunk. Amitől még hátrább csúszunk, még jobban röhögnek majd rajtunk, de legalább megnyugszanak majd. Csak sajnos még hátrább kell keresniük, ha minket akarnának látni és/vagy hallani.

Nem baj, leszünk újra a legvidámabb barakk, csak most úgy, hogy lesz egy kis Afrika Európa szívében. Döngölt föld utak, nád-házak, és lehet jönni vadászni túlélőfelszereléssel.

Szuper lesz.

 

 

Szerző: usual man  2012.03.06. 15:05 27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr704293093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reterro 2012.03.07. 12:06:34

Európai szinten az is érdekes, hogy miként reagál Magyarországra a külföld. Nézzük csak meg Sólyom komáromi esetét, végül azt mondják, a tótoknak volt igaza.

www.szabadujsag.com/hirek/koezeleti-hirek/5642-szlovakia-belepni-tilos

lyia (törölt) 2012.03.07. 12:11:37

Tényleg hülye, aki nem látja a hatalmas sikereket!

Hát mutass még egy országot, ahol a mindennel elégedett százezrek saját testükkel védik a kormányt a külföldi támadásokkal szemben, mintegy honvédőileg, és ezt a honvédő harcot még el is nevezik: Békemenetnek.

Szerintem valahogy úgy kellene intézni, mint (talán?) Burmában, ahol nem a GDP-t mérik, hanem a bruttó nemzeti boldogságot.

Na, abban vagyunk mi világbajnokok, nézd csak meg majd március 15-én a fent említett menetelőket, mily boldogok is ők.

is 2012.03.07. 12:13:48

@Reterro: nem igaza volt, hanem joga. igaza Sólyomnak volt (nekünk), de sajnos a jog az jog, és nem igazság.

ARP 2012.03.07. 12:18:38

És mi van akkor, ha Orbán egy előre megírt forgatókönyvet visz végig, ha őneki ezt a szerepet szánták az ország leigázásában?
1. a jobboldaliak és a keresztények elszédítésével megingathatatlan támogatókkal bástyázza körbe magát, akiket folyamatosan lázban tart hazugságokkal, féligazságokkal.
2. A hozott intézkedésekkel megteremti a végletekig kiszolgáltatott, mélyszegénységben élő, irányítható rabszolgaréteget.
3. A "szabadságharcnak" elnevezett, és akként álcázott, de valójában tudatos esztelen intézkedésekkel és bicskanyitogató kommunikációval (kokik, sallerek) felhergeli az EU-t, IMF-et, az összes országot és a hazai ellenzéket, majd amikor a legrosszabb tárgyalási pozícióba kerül, akkor fekszik le az EU-nak meg az IMF-nek. Aztán mégis meghátrál, tovább hergeli őket, és újra lefekszik kényszerből. És mindez úgy történik, hogy az egész világ, és a magyar nemfideszes emberek még jogosnak is érzik az EU/IMF büntető intézkedéseit.

Micsoda ördögi és zseniális terv ez, ha igaz. Hogy kinek, kiknek jó ez? Talán erre is van válasz, de az nem épeszű válasz a normális ember értékrendje szerint. A szélsőségek viszont nem ismernek határokat, azt tapasztaltuk már a történelemben.

lyia (törölt) 2012.03.07. 12:23:53

Szerintem a fordítógép nyilván azt sem érti, hogy miért jó közpénzből milliárdokat pumpálni a profi sportba, miközben 30 ezerrel csökkent az ingyenes helyek száma a felsőoktatásban, és még a bejutók is kötelesek hosszú évekre elkötelezni magukat magyarországi munkavégzésre.

Meg biztosan azt sem érti, mire jó, hogy a Balassi Intézet (szintén közpénzből) 250.000 dollárral támogatja az Indiana Egyetemet.

spontan · http://erdekessegek.info 2012.03.07. 12:27:42

Érdekes, hogy ugyanazt a valóságot lehet ennyire másképpen értelmezni. Pedig mindkét oldalnak nem lehet igaza, vagy mégis? Az egész csak azon múlik, hogy ki milyen alapvetésből indul ki.

Ennélfogva a kormány sem vallhat kudarcot. Tetszőleges esemény esetén mindig elő lehet jönni egy magyarázattal, hogy miért nem mi vagyunk a hibások, és miért a külvilág az.

Ez a kettős valóságértelmezés addig működhet, amíg elegen vannak, akik hisznek az egyes verziókban. Jelenleg elegen vannak mindkét oldalon, ezért mindkét valóságértelmezés életképes.

Akkor nem lesz az, ha az egyik mögül elfogynak az emberek. Majd elválik, melyik lesz az a kettő közül.

ARP 2012.03.07. 12:40:20

@spontan: Ez egy agykontrollos alaptézis, és tökéletesen működik is, az emberek megteremtik a saját egyéni valóságukat, az összes érzékelésüket pedig az agyuk úgy módosítja, hogy azok igazolják az illető alapfeltevéseit. A fő kérdés viszont az, kié az igazi objektív valóság (és létezik-e egyáltalán olyan) a sok szubjektív valóság között?

tarackos 2012.03.07. 12:53:35

@spontan: Azért a kettő között több nagyságrendbeli különbség van. A kormány mellett cirka két milla, ellen meg az egész nyugat vagy 700-800 millával. Ilyen aránytalanság minden kérdésben lehet, de sosem a kisebbnek van igaza...;)

bátornyuszi 2012.03.07. 13:01:06

@is: és nem lehetne valahogy hogy egyszer a magyar igazság egyezzen a nemzetközi joggal?

bátornyuszi 2012.03.07. 13:03:16

@lyia: nagyon jó lenne ha végre a másik oldal megmutatná, hogy ők vannak többen!

Sultan 2012.03.07. 13:10:03

Kiindulva abból a tényből hogy Orbán is III/III-as volt az egész 22 évünk kész átverés volt...

elwood 2012.03.07. 13:15:51

ki kokit vet, sallert arat

vladimir964 2012.03.07. 13:21:22

Egyszer mindenkit be lehet csapni,
vannak olyanok is akiket végig,
de mindig mindenkit nem lehet"
(J.F.Kennedy)

Lacusru 2012.03.07. 15:30:48

@lyia: Én sem tudom sajnos... lennél szíves felvilágosítani?

2012.03.07. 15:33:40

@lyia:
brutto nemzeti boldogság (BNB)- LOL
ennek növeléséhez pedig elég néha bilincsbe verni egy-egy volt szocit

debreceni.blog 2012.03.07. 16:42:27

A magyar kormánynak lett ellenzéke. Olyan, aminek a kívánatos stílusát ő maga határozta meg 10 évvel ezelőtt, és amelynek a hideg lehelete mostantól végig ott fog futkosni a tarkóján.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1653_orban_viktor_oriasi_ongolja_a_balfelsobe

kvadrillio 2012.03.07. 17:15:53

"A Bizottság közleménye külön felhívja a magyar kormányt, hogy tegyen ígéretet rá, hogy a jövőben nem tesz közzé rendszeresen hivatalos az MNB monetáris döntéseit kritizáló sajtóközleményeket."

...VEGYÜK MÁÁÁ TUDOMÁSUL, HOGY A JEGYBAN...KOK..., A BANKÁROK SÉRTHETETLENEK !
BÁRMIKOR, BÁRMIT, BÁRHOGY IS CSINÁLNAK A VILÁGBAN !
úJRA EGY VÁLSÁGOT, ÉS ÚJRA EGY VÁLSÁGOT ÉS ÚJRA EGY VÁLSÁGOT !

...megazannyukat.

contractor 2012.03.07. 17:22:06

Jut eszembe! Reagált már valamit Orbán Simor azon ötletére, hogy egy forintért dolgozik? Èn még semmit sem hallottam.

kzoltana 2012.03.07. 17:57:21

Demján Sándor cégénél tűnt el a debreceni 2-es villamos alvállalkozóinak ki nem fizetett 900 millió forintja. Kihez került?
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1833_2_es_villamos_demonstraciora_keszulnek

komplikato 2012.03.07. 18:22:43

@spontan: "Érdekes, hogy ugyanazt a valóságot lehet ennyire másképpen értelmezni. "
Márpedig a valóság NEM relatív.

komplikato 2012.03.07. 18:26:04

@kzoltana: Nem is értem miért adott el egy csomó ingatlant az öreg és miért csoportosítja cégei erőit lengyel és román építkezésekhez.

Éhes_ló 2012.03.07. 18:47:16

Ahányszor már legyőztétek itt buktort és vonát már rég nem lennének sehol a pártjukkal együtt.
Oszt mágis itt vannak az szdsz meg eltűnt, a maszop osztódással szaporodik és az szdsz v 2.1 már az első subverzióváltáson is átesett.

A valóság érzékelésével nem a jobboldalon van gond, még akkor sem, ha ejrópaji barátaitok itt is kormányváltást rendeznének veletek együtt.
Választók nélkül nem megy.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.07. 20:35:05

Nincs már idő, lépni kell mert tönkremegy hazánk!
A januári többlet után kemény mínusszal zárt a költségvetés februárban: a deficit 393,9 milliárd forint volt, így a hiány az első két hónapban 286,6 milliárd forintot tett ki – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán. A Portfolio.hu kiemeli: az elmúlt tíz évben csak egyszer, tavaly volt nagyobb a februári hiány a mostaninál.

Orbán banda, a világ szégyenévé tettetek bennünket, bóvlista seggszájúak.
Itt az idő takarodjatok még van egérút!

nova76 2012.03.07. 21:05:21

Na várjál csak, majd megtudod.
De addig álljál fél lábon!

pjm 2012.03.07. 22:29:26

Bejöhetnének a törökök, legalább épülne végre valami. Csak lenne egy magyar szittya nemes, aki behívná őket...
süti beállítások módosítása