Azt hiszem, hogy lassan lassan okafogyottá válik az írás. Nem tudom milyen lehetett a 60-as, 70-es években, de hasonló érzések lehettek. Bár akkor nem volt ilyen könnyű az embernek kiírnia magából amit gondol, meg hamarabb el is vitték, viszont talán volt értelme.

Ma nincs.

Elkeseredettséget, ürességet, átverést, otthagyottságot érzek.

Meddig hagyjuk még, hogy Hazánk vezetői folyamatosan minket üssenek azzal, hogy lejáratják az országot, logikátlan, hibás, értelmetlen és ésszerűtlen lépések sokaságával tolják az országot még közelebb a szakadékhoz, miközben azt ordítják az arcunkba, hogy nekünk ez jó, és ettől függetlenek leszünk, és nyerünk csatát csata után...?

Meddig hagyjuk, hogy akiknek elvileg vigyázniuk kellene az országunkra, tönkretegyék azt? Miért tesszük? Nem érdekel minket már?

Belefásult egy ország, teljesen. Akik rájuk szavaztak, most kb lapítanak, vagy a jobb érzésűek nem értésüket fejezik ki, miközben az ellenzék meg semmit sem tesz (vagy ha mégis, azt nem tudják eljuttatni a Zemberekhez). De nem is az a baj, hogy rájuk szavaztak. Tegye mindenki belátása szerinti helyre az x-et. Nincs is ezzel semmi baj. A baj ott van, hogy akiknek elhitték, hogy tudják, felkészültek, értik, alig várják, azok most nem tudják, nem készültek fel, nem értik, és alig várják, hogy bárkibe belemarjanak, aki ezt szóvá meri tenni.

Belebukik az ország, belebukik a köz népe, belebukik a gazdaság.

A politikai vezetőség szemmel láthatóan nem.

Ha ugyanezt az mszp tette volna, orbánék már polgárháborút indítottak volna, az biztos. Nem, nehogy ezt tegye bárki is, de legalább éreztetni lehetne, hogy ez nem frankó. Csak sajnos erre még nem volt példa hazánkban, hogy annak vezetője ekkora váratlan, logikátlan hibákat vétsen. Nem tudunk mit kezdeni vele, a helyzettel.

Egyébként pedig elő kell venni egy könyvet, a címe:

"Hogyan kezelj gazdaságpolitikai helyzetet úgy, hogy abból az országodnak jó legyen".

Ezt a könyvet olvasták lengyelek, csehek, szlovákok is, sőt, lettek is, ők főleg. Mi is olvastuk szerintem, és minden fejezet végén odaírtuk mindennek a gyökeres ellentétét. És ezt csináljuk most.

Bravó.

A dac, a fennhéjazás és az ésszerűtlen Robin Hood szerep felesleges, nem akarjuk, ennyi.

Szerző: usual man  2011.12.09. 10:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr33450221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása