Szóval az úgy volt, hogy a Fidesz már 3-4 éve készül a kormányzásra.

Szoval az úgy volt, hogy majd 2 hét, és külön vizsgálóbizottság kellett ahhoz, hogy a teljesen nyilvános költségvetési adatokat megértsék, értelmezzék, de legfőképpen keressenek benne olyan hibát, amit aztán jól magasra lehet emelni, mögé állni, és hangosan kikiabálni mögüle, hogy "Na látjátok, ezért nem lesz most gigantoadócsökkentés" - hiába akarná apu.

Aztán meg úgy volt, hogy az az átok Oszkó péter nem átallott tisztességesen odalépni a fékre, és megtakartítani az elmúlt évben úgy, hogy bár a jóléttől nagyon messze vagyunk, de legalább nem messzebb mint 1 éve, sőt. Sőt. Most van olyan alap, amire lehetne építkezni. Szépen, lassan, megfontoltan. De ez nem elég.

Aztán a Fidesszel meg úgy van, hogy mindent muszáj mérföldekkel nyerni, mindent és mindenkit muszáj sátániasítanmi és közellenségképpé formálni, mert amúgy "nem szól nagyot". A politika Forrest Gumpjai, addig loholnak, míg nincs kiírva, hogy "STOP Forrest'"

Uraim, higgyék el, szólna. A legnagyobbat most a mértékletesség, a kiszámítható stagnálásból (ez ma nagy eredmény ám) építkező pici kis lépések jelentenék. Nem az, hogy felelőtlen kijelentésekkel jól tomporon rúgjuk azokat, akik ránk szavaztak, ugye. Nem beszélve a csúnya csúnya karvalytőkéről, Arról az elátkozott tőkéről, ami részben a láp felett tartott minket az elmúlt 2 évben, és ami hozzájárult ahhoz, sok egyéb tényező mellett, hogy ezen pénzek értelmes felhasználásával a válságból kilábaló örök ezüstérmes lehettünk Lengyelprszág mögött. A többiek most tartanak csak arra (Románia, Szlovákis például), de nekünk ez nem jó, nekünk muszáj hirtelen mögéjuk ugrani. De nekünk sikerült a vérrel és verítékkel lenyomott országkockázati mutatónkat 1 nap alatt 100 ponttal feltornászni.

Meg aztán az úgy van, hogy 3-4 éve készülünk kormányozni uraim, aztán egyszer csak, mikor megismerjük az addig is nyilvános adatokat, talán az utolsó 1-2 hónap adatain kívül, akkor meg hirtelen 3 napos igen hangzatos kormányülést szervezünk, hogy OTT kidolgozzuk a stratégiát. Ácsi-bácsi. Hát nem ezt csináltuk minimum mondjuk 1 éve?! Meg nem azt mondtuk a választóinknak, hogy ilyenünk réges régen van?

Aztán meg van az, hogy kerestünk minden kicsi kis sublótban is csontvázat, még a kutyus is beszállt, oszt sajnios semmi sem találtatott. Hova mentek a csontvázak? Mert hirtelen kitalálni, hogy akkor 270 milliárd magyar forintyni csontváz került elő, az szép dolog, és az elvakult hívőket ez boldogsággal tölti el, de csak őket. Senki mást. hogy akkor esetleg meg tetszene nevezni honnan ez a szám. És akkor még én is lehet, hogy elhinném, és azt mondanám: uraim, ez nem frankó, mit csináltak az előző 1-2 évben a kormányon lévők?!?!

De így nem tudom ezt mondani, sőt azt tudom mondani, hogy miután nem nagyon van csontváz semmilyen sublótban, szekrényben, de polcon sem, azt kell mondjam, hogy nem volt. Erre pedig azt nyilatkozni, hogy "a Bajani kormány is hazudott, mint Gyurcsányék"....hát kérem...legalja. Be lehet fejezni, hogy égetjük magunkat a teljes világ előtt, de tényleg.

Legyünk felnőttek, megfontoltak, és mondjunk igazat, vagy ha lehet, akkor konkrétumokat. Mert az MEGNYUGTATÓLAG hat.

Ránk, a világra, Ázsiára (mert ott is ütött a sztori - Herr Kósa ebben magyar rekorder).

Ha egy pilótát beültetünk egy versenyautóba, és azt mondjuk neki, hogy van egy hatalmas baj a kocsiban, de te csak nyomjad, akkor nem fogja nyomni, mert nem öngyilkos. Ha megmondjuk neki, hogy te figyelj Bélám, a bal hátsó lengőd kicsit üt  akkor a jobb kanyarokban kicsit lassabban fog menni, de a balban gyorsan, és az egyenesben is. Mert TUDJA, hol a baj.

 

Én szívesen megtudnám, addig olvasom a legújabb karikatúra könyvem: Csontváz menni Ámerika?

 

Szerző: usual man  2010.06.08. 08:48 Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr512064866

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mutyiország 2010.06.14. 08:43:24

"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása