Rövid leszek ezúttal, és velős.

Némileg elgondolkodtató, hogy most egyszerre hány eljárás ér hirtelen nyomozati szakaszba, azon belül is lefoglalós - nyilvánosságra hozós - híradóban bemutatós. szakaszba. Szeretném leszögezni, hogy ennek örülök. mármint a nyomozati szakasznak. Most tekintsük el a tökéletes felé törekvés idealista eszméjétől, mert emberek vagyunk, s mint ilyenek gyarlók, sőt néha kicsit butácskák. Ez utóbbit érzem most így magunkon kollektíve. Arra gondolok, hogy persze, most mindenki teljes joggal tör pálcát a naponta felmerülő különböző vesztegetési-beajánlási-majdénelintézem ügyek felet, de kérdem én, hol voltunk eddig? Igen, mi. Ugyanis a nyomozó, az ítélkező és a végrehajtó szervek minket képviselnek, a népet, s mint ilyen, ők valahol "mi". De ha voltak eddig is, akkor hogy lehet, hogy évekig csak 1-2 apróbb ügy ugrott elő, most meg így hirtelen xyz milliárdnyi?

Nem, ismétlem NEM tipikus magyar vagyok most, aki akkor is sír, ha valami épp esetleg jó irányba megy, nem. Jó ez, örülök neki, akinek kell, üljön pár évet, vegyék el amit összekuporgatott, és pl adják kórházaknak, beteg embereket ellátó intézményeknek, stb stb. Itt merjünk idealistának lenni, bátran. Nem lehetne valami "közösségi pénzalapot" létrehozni, mely az így felderített dolgok még meglévő pénzeit kezeli? Vagy az túl beismerő lenne? Mert azok a forintok a mieink after all....akkor meg?

Na de mégis. Azért valljuk be, picit elgondolkodtató, hogy akkor most mi is történik? Mert nyilván nyomoztak dolgokban eddig is, nem? De. Azt nem feltételezném, sőt, még a gondolatától is elhatárolódom, hogy a T. rend szervei azért ilyen hatékonyak hirtelen mert szeretnének igen jó fényben feltűnni azért, hogy majd esetleg májustól is a rend őrei maradhassanak, mert ha most sem tesznek semmit, akkor bizony azt fogják nekik mondani: na Béláim, ti is tudtatok róla, mert nem tettetek ellene. És valljuk be, a kérdés nem feltétlenül lenne teljesen alaptalan. Mert ha nem is tudtak róla szegények (tényleg azok, a rendőri hivatás nem egy luxus utazás), azért kérdezni még kérdezhettek volna....vagy tették, csak nem gyakran? Vagy nem túl erőteljesen? Abba sem mernék belegondolni, hogy a jelenlegi kormány alatti félúton lévő kampéány idealizálók tolják ezt, hogy akkor ezt az MSZP majd a zászlójára tűzheti, jelesül, hogy "milyen jól megfogtuk a korrupciót". Mert ugye ez lineáris butaság lenne, ugyanis egyszer csak csak valaki megkérdezné, hogy: Na de drágáim, most akkor milyen színűek is a letartóztatott arcok?.... Na ugye.

Szóval azért én ennek így is örülök, akármennyire mentési akció, vagy adott esetben kampány szagú a dolog. Nem is érdekel ez. Derítsenek fényt minél több helyen, leljenek eltapsolt csilliárdokra és zsilliárdokra, és akik tették, azok igen komolyan szégyenüljenek meg. Fejezzük már be a "ami közös, az rabolható" hozzáállást, mert ez lassan tömegsport.

 

Egyébként pedig utána számolt már valaki, hogy az utolsó 4-6 hónap ügyeiben az elkövetési-, vagy a kárérték összesen mennyi is? Mert érdemes lenne. Talán kellen indítani egy "lenyúlás-számlálót". Igen nagy lenne a megdöbbenés, de komolyan. Kijönne úgy kb 5-6 kórházni pénz műtőstül, orvosostul, sőt, betegestül is. Még talán kávégép is lenne bennük....

Nem akarnék tippeket adni a Fidesznek, de a helyükben kitennék egy ilyen számlálót valahol a vársoban, jól látható helyen. És peregne.

 

Szóval akárhogy is, azért ezekről eddig is lehetett volna tuidni, vagy aki tudott, szólhatott volna korábban is, akár anonim módon. Vagy ha direkt nem szólt, de most igen, akkor az vagy hülye, vagy naív, vagy csak simán még mindíg Ken és Barbie a legfőbb időtöltése.

HR Barbie és kommandós Ken.....játszunk mi is?

Szerző: usual man  2010.02.26. 09:04 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://forditogep.blog.hu/api/trackback/id/tr911791495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása